Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Sistemul de măsurare a popularităţii utilizatorilor forumului

Creat de Scientia, Noiembrie 08, 2011, 02:51:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Sunteţi de acord cu păstrarea sistemului de măsurarare a popularităţii?

Da
8 (53.3%)
Nu
7 (46.7%)

Numărul total de membrii care au votat: 12

Votare închisă: Noiembrie 15, 2011, 02:52:29 PM

AlexandruLazar

Asta se intampla pentru ca majoritatea celor care expun teorii crank sunt mai interesati ca altii sa-i aprobe decat sa-i ajute, iar orice observatie sau corectura e un afront personal. Scorurile obtinute pe Internet, la fel ca in general majoritatea lucrurilor care se intampla online, nu e ceva de a caror corectitudine trebuie sa te preocupi prea mult.

Dealtfel in general utilizatorii cei mai importanti pentru o comunitate tind sa aiba un scor mediu, pentru ca se implica mai mult (in special in problemele controversate) si la fiecare reply, parerile sunt impartite iar utilizatorii mai tentati sa voteze.

Mie principalul avantaj al notarii per reply mi se pare acela ca este o forma de feedback decuplata de utilizator. Cineva care intra prima data pe forum vede un punctaj ca cel pe care il am acum (+18/0) sa ia de buna o afirmatie gresita intr-un mod subtil sau in care greseala este indicata de un utilizator cu scor slab sau mediu daca nu este prea familiarizat cu tema aflata in discutie. Asa, daca intru pe forum dupa ce vin de la intalnirea asociatiei "Prietenii lui Bachus" si spun vreo prostie, reply-ul respectiv poate sa adune in voie scoruri negative indiferent de cate ori am avut dreptate inainte.


mircea_p

Ar trebui sa existe si optiunea "ma abtin". Eu asta am ales. Nu inseamna ca nu vreau sa votez ci ca m-am gandit la ambele optiuni si nu am o inclinatie spre nici una din alternative.
Cred ca intr-adevar sistemul poate incuraja un mai mare control a ceea ce scriem. E bine sau rau? Asta nu mi-e clar
Pe de alta parte, se poate ca unii utilizatori sa se simta "vedete" in acumularea de puncte negative si sa se complaca in acumularea lor. Publicitatea negativa e si ea publicitate. Chir mai buna uneori.

virgil 48

Eu am votat impotriva, motivele le-am mai declarat. Poate sa existe, eu nu l-am folosit si
nu ma intereseaza. Totul este sa nu devina o preocupare sau o sursa de animozitate.

meteor

     Cind dai o nota unui elev, sau cind dai un vot unui candidat politic, sau cind dai o nota unui participant la joc te orentezi dupa un anumit algoritm adica dupa niste anumite "principii" in limitele (domeniul) in care trebue sa te incadrezi, PRICEPETI?  Nu se noteaza cu nota 10 la metematica un elev ca are buna voce, si cu 2 la muzica ca nu poate numara.
      E absurda, incomplet definit, incomplet logic formulat titlul subiectului si a intregului proect  de vot. Ce inseamna masurarea popularitatii unui utilizator?! Dupa care puncte (principii) eu trebue sa ma orientez?! Astfel, cei ce s-au "umplut" cu voturi de genul "aprob", + mai corect spus e ca sau incarcat cu viduri, veseli, insa degeba  ;D ;D ;D ;D
     

Electron

Citat din: meteor din Noiembrie 10, 2011, 07:23:30 PM
     Ce inseamna masurarea popularitatii unui utilizator?! Dupa care puncte (principii) eu trebue sa ma orientez?!
Sistemul de "popularitate" pe acest forum se poate folosi in modul urmator:
Cand o postare a unui coleg de forum iti place in mod deosebit, ii dai un vot pozitiv ("Aprob").
Cand o postare a unui coleg de forum iti displace in mod deosebit, ii dai un vot negativ ("Dezaprob").
Cand o postare a unui coleg de forum ti-e indiferenta, nu dai nici un vot.

In acest fel, "popularitatea" unui user corespunde tendintei acelui user de a posta lucruri apreciate/neapreciate de ceilalti useri.

Asa folosesc eu acest sistem si tavy imi pare ca are cam aceeasi abordare.

Modul in care tu votezi useri pe baza faptului ca ti-au raspuns la intrebari sau nu, indiferent ce fel de erori sau de exprimari au folosit, nu mai corespunde cu nimic.

e-
Don't believe everything you think.

meteor

Daca majoritatea utilizatorilor (sau mai bine zis majoritatea utilizatorilor ce folosesc  sistemul de votare curent), ar fi niste persoane absolut din afara domeniului stiintei, atunci cam la care "campion" putem sa ne asteptam: 1)Scrie frumos (nu face greseli gramaticale); 2)Foloseste foarte multe metafore, expresii fraziologice, etc. 3) Se pricepe bine in moda; ...... 

AlexandruLazar

Eh, din fericire in afara de tine si de A.Mot nu sunt prea multi utilizatori absolut din afara domeniului stiintei care sa posteze pe aici.

virgil 48

 Poate ca pe unii ii intereseaza popularitatea, asa cum spune topicul. Pe mine m-ar
interesa cum a fost primit un anumit raspuns. Pentru asta, ar trebui sa postez unul
singur si sa fac pauza cateva zile. Unii participanti imi vor spune ca nu ar strica.

A.Mot-old

Citat din: AlexandruLazar din Noiembrie 12, 2011, 01:11:25 AM
Eh, din fericire in afara de tine si de A.Mot nu sunt prea multi utilizatori absolut din afara domeniului stiintei care sa posteze pe aici.
In general / inseamna un semn de fractie si deci raportul aprob/dezaprob=+21/-5=-(21/5) adica esti un tip "mai negativ" adica mai mic decat mine deoarece in cazul meu raportul aprob/dezaprob=+2/-18=-(1/9)......... ;D ;D ;D ;D
Adevărul Absolut Este Etern!

zec

O mare idiotenie sa creat.Eu am trecut pe minus,sincer ma deranjeaza chestia.Eu activez la sectiunea de matematica 99% ,nu ma bag in domenii in care nu ma descurc si las locul celor care stiu.Uni isi bat joc de personalitatea mea punand un simplu dezaprob,dar eu in acest domeniu am ani de experienta si o facultate.Sunt zeci de profesori care sunt muci in comparatie cu mine si eu din pacate imi castig existenta greu caci lumea nu stie sa faca diferenta dintre un fraier si unu care stie.E destula suferinta in viata reala si as prefera ca aici sa fie o lume interesata de chestii pozitive nu de negativism idiot si fara rost.

tavy

Citat din: zec din Noiembrie 12, 2011, 10:32:51 PM
O mare idiotenie sa creat.Eu am trecut pe minus,sincer ma deranjeaza chestia.Eu activez la sectiunea de matematica 99% ,nu ma bag in domenii in care nu ma descurc si las locul celor care stiu.Uni isi bat joc de personalitatea mea punand un simplu dezaprob,dar eu in acest domeniu am ani de experienta si o facultate.Sunt zeci de profesori care sunt muci in comparatie cu mine si eu din pacate imi castig existenta greu caci lumea nu stie sa faca diferenta dintre un fraier si unu care stie.E destula suferinta in viata reala si as prefera ca aici sa fie o lume interesata de chestii pozitive nu de negativism idiot si fara rost.

Ți-am dat eu un ,,aprob" pentru rezolvarea de la ecuația trigonometrică și astfel în momentul acesta ai ajuns la 0 (+5/-5).
Chiar nu ar trebui să te stresezi așa de mult cu privire la scorul care-l ai.

Și te-am adăugat și la ,,friends" în facebook. :)

mircea_p

Ti-am dat si eu un plus. Vazand ca esti cam deprimat m-am gandit sa iti spun si public ca apreciez postarile si rezolvarile tale din domeniul matematicii.

tavy

O propunere!

Dacă este posibil, fiecare utilizator să poată dezactiva pentru el acest sistem de evaluare.

Pe mine nu mă deranjează ce scor obțin dar văd că sunt persoane care sunt deranjate și nu ar strica să poată dezactiva posibilitatea de votare/afișare a scorului în cazul lor.

zec

Nu neaparat e deranjant,mai corect as zice ca e frustrant.Imi aduce aminte de o replica celebra de a lui Moisil cand comunisti au cerut de la profesori sa stea 8 ore obligatoriu la scoli si el a raspuns :-"Am crezut ca aveti nevoie de capul meu nu de fundul meu."
Imi place mult acest forum si evident ca e din cauza utilizatorilor sai care isi dovedesc cunostintele in diversitatea de domenii din acest forum.Am cunostinte si in fizica,informatica destul de bune.La chimie cat am fost in liceu m-am descurcat binisor dar la matematica am fost cel mai bun din istoria acelui liceu bucurestean care azi mie rusine sa zic ca l-am facut .Am ratat de putin etapa pe tara la olimpiada unde am obtinut 8,5 nota mica pentru a promova mai departe(pe vremea aceea erau mult mai pregatiti elevi ,azi poate o nota asemanatoare te duce pe tara).Daca eram bun si la lb. romana probabil as fi ales un liceu mai pretentios,dar cand am facut liceul era cu treapta 1 si riscai mult sa sustii o admitere la un liceu cu pretentii din capitala.Asa ca am ales unul industrial,dar matematica niciodata nu poti zice ca o sti bine pentru ca e un domeniu atat de vast incat nici un om nu sa dovedit capabil sa o stapaneasca total.

tavy

Citat din: zec din Noiembrie 12, 2011, 11:37:51 PM
Daca eram bun si la lb. romana probabil as fi ales un liceu mai pretentios,dar cand am facut liceul era cu treapta 1 si riscai mult sa sustii o admitere la un liceu cu pretentii din capitala.
Mulți copii buni s-au pierdut din cauza acestui mod de admitere în liceu. Din cauza asta consider că cel mai bun lucru care s-a făcut după revoluție în învățământ, poate singurul lucru bun din preuniversitar, a fost admiterea ,,computerizată" la liceu.
Eu am intrat în 1986 la cel mai bun liceu din județ ba char la cea mai bună clasă dar am avut destule emoții la treaptă tot din cauza examenului de limba română, dacă nu eram sigur că iau peste 9 la matematică probabil aș fi ales alt liceu.

Pentru cei mai tineri, înainte de 1990 și chiar o vreme după, dacă rețin bine minte, admiterea la liceu se făcea în urma unui examen susținut la liceul pentru care optai. Dacă nu intrai la liceul respectiv erai repartizat la unul din cele mai slabe licee, unde mai rămâneau locuri. Din cauza aceasta, destul de multi elevi buni se fereau de liceele foarte bune, unde concurența era mare, și mergeau direct la licee de nivel mediu unde erau siguri că pot intra ne riscând astfel să ajungă la un liceu foarte slab.

Pentru cei mai în vârstă, la ora actuală absolvenții clasei a VIII-a susțin un examen care se numește ,,examen de capacitate". Mai apoi completează un formular cu toate liceele în ordinea preferinței. Calculatorul ia toți elevii în ordinea descrescătoare a notei de admitere și îi plasează la prima lor opțiune la care mai sunt locuri disponibile. Astfel, chiar dacă la prima ta opțiune nu mai sunt locuri poți ajunge la a doua sau la următoarele, nu ai cum să ajungi la un liceu foarte slab în condițiile în care cineva cu o notă mai mică decât a ta prinde un liceu mai bun. Dacă știu bine, în ultima vreme se iau în considerare la nota de admitere și ceva note din clasele gimnaziale, chestiune care mi se pare o mare prostie.