Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Ultimele ştiri din ştiinţă şi tehnologie
Telescopul BICEP2 observa unde gravitationale generate de Big Bang
HarapAlb:
--- Citat din: ion adrian din Martie 29, 2014, 08:23:27 p.m. ---Gravitatia repulsiva este introdusa prin 1971 de prof acad Oncescu in teoria sa mecanica numita: Mecanica invariantiva .
--- Terminare citat ---
Ai citit cartea ?
ion adrian:
Am avut-o demult in mana si am regasit-o pe
1974 - Octav Onicescu - Mecanica Invariantiva si Cosmologia
Onicescu a incercat sa faca din mecanica newtoniana si din teoria relativitatii cazuri particulare a unei noi conceptii globale. A reexaminat miscarea inertiala, fundamentul stiintei, si fructul a fost Mecanica invariantiva(Mecanica invariantiva si cosmologia 1974).
Iata rezultatul, in cazul sitemului cu doua corpuri de mase m1, m2 si viteze v1, v2 aflate la distanta r, - expresiile necesare ale impulsurilor:
p1 = m1*v1 + µ*v2 + h1*ù*r,
p2 = m2*v2 + µ*v1 + h2*ù*r.
unde µ este masa de interactiune gravitationala iar ù este masa de repulsie
HarapAlb:
In carte face numai aluzie la posibila explicatie a energiei intunecate. Exista pe undeva calcule cantitative plecand de la mecanica invariantiva ?
ion adrian:
Nu stiu. Si nici pe atunci nu am urmarit chestiunea de care doar mi-am adus aminte mai tarziu. Poate ca cei de la Univ Bucuresti fac Matematica sa stie.
HarapAlb:
Polarizarea radiatiei de fond analizate de echipa BICEP2 provine de la praful cosmic, si nu de la undele gravitationale, asa arata analiza datelor obtinute de la telescopul Planck. Echipa BICEP2 a subapreciat aceasta contaminare a esantionului analizat.
Evidence for Cosmic Inflation Theory Bites the (Space) Dust
Gravitational waves discovery now officially dead
Avem nevoie de mai multe date experimentale, cercetarea nu s-a incheiat aici. Citez concluzia articolului din Nature:
The latest findings do not mean that it is impossible to find evidence of gravitational waves in the microwave background — only that BICEP2 could not conclusively detect a signal amid the Galactic noise.
“There is a clear path forward,” says Kamionkowski. “If we do more measurements of this type at multiple frequencies, we will be able to separate out the dust signal from the [primordial] signal precisely” and do a more thorough search for gravitational waves.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă