Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Filozofia ştiinţei

Ce este Stiinta?

(1/6) > >>

Electron:

--- Citat din: Abel Cavasi din Aprilie 08, 2012, 11:09:49 p.m. ---Eşti departe de a înţelege ce este Ştiinţa.
--- Terminare citat ---
Abel Cavasi, daca esti atat de cunoscator pe acest suibect, te invit sa prezinti ce este Stiinta din punctul tau de vedere, precizand eventualele surse folosite, daca nu prezinti doar opinia ta personala.

Poate asa ne vom apropia cu totii de intelegerea a ceea ce este Stiinta. :)


e-

Abel Cavaşi:
Uau! Îmi place subiectul! Sincer! Dar voi vorbi cu tine pe orice subiect numai atât cât nu vei ataca persoana mea sau a altora pe subiectul respectiv. Cu excepţia acestui prim mesaj în care deja m-ai atacat cu „dacă eşti atât de...”.
Păi, ce pot spune eu mai mult decât ce spune Wikipedia? Deci, după cum vezi, Ştiinţa este întâi ceva complet lipsit de atacuri la persoană. Atacurile la persoană nu fac parte din scopul nobil al Ştiinţei.

Electron:

--- Citat din: Abel Cavasi din Aprilie 09, 2012, 12:19:53 p.m. ---[...] voi vorbi cu tine pe orice subiect numai atât cât nu vei ataca persoana mea sau a altora pe subiectul respectiv. Cu excepţia acestui prim mesaj în care deja m-ai atacat cu „dacă eşti atât de...”.
--- Terminare citat ---
Abel Cavasi, faptul ca tu ai facut afirmaita "esti departe de a intelege ..." nu este atac la persoana mea, in timp ce afirmatia mea "daca esti atat de cunoscator pe acest subiect..." este un atac la persoana ta?

Observa ca tu ai facut o afirmatie absolutista despre mine, in timp ce eu am formulat o conditie, fara sa afirm ca ai fi asa sau ca nu ai fi asa. Cum era povestea cu paiul si cu barna?


--- Citat ---Păi, ce pot spune eu mai mult decât ce spune Wikipedia?
--- Terminare citat ---
Nu stiu ce poti tu spune mai mult.


--- Citat --- Deci, după cum vezi, Ştiinţa este întâi ceva complet lipsit de atacuri la persoană. Atacurile la persoană nu fac parte din scopul nobil al Ştiinţei.
--- Terminare citat ---
Perfect de acord cu ce spui aici. Se pare insa ca avem o intelegere diferita a conceptului de "atac la persoana". Probabil ca pe asta va avansa dezbaterea aici, dat fiind ca e singurul detaliu scos in evidenta in definitia ta a Stiintei.


e-

Abel Cavaşi:
Vezi, şi asta-i o problemă, că nu ştii ce este atacul la persoană. Condiţionarea nu „îndulceşte” atacul. De exemplu, exprimarea „ce să fac cu tine dacă eşti prost?” este un atac la persoană, chiar dacă ea conţine condiţionare. Dar n-o să mă apuc să te învăţ ce-i ăla atac la persoană, mai ales pe acest topic.

Electron:

--- Citat din: Abel Cavasi din Aprilie 09, 2012, 01:22:31 p.m. ---Vezi, şi asta-i o problemă, că nu ştii ce este atacul la persoană.
--- Terminare citat ---
Ok, sa admitem ca nu stiu ce este atacul la persoana. Din formularea de mai sus rezulta ca nu e singura problema. Te rog sa detaliezi ce alte probleme te determina sa spui ca eu sunt "departe de a intelege ce este Stiinta".


--- Citat --- Condiţionarea nu „îndulceşte” atacul. De exemplu, exprimarea „ce să fac cu tine dacă eşti prost?” este un atac la persoană, chiar dacă ea conţine condiţionare.
--- Terminare citat ---
Orice referire negativa la capacitatile cognitive ale persoanelor sunt atacuri la persoana. Prin ce am spus in postarea anterioara nu am sustinut ca nici o adresare care contine conditionare nu ar fi atac la persoana. Daca asta ai inteles, recitete mai atent ce am spus. Eu am observat doar ca si tu ai facut o afirmatie despre mine (in loc sa te referi la argumentele mele), doar ca in plus ai facut-o in mod absolut. Daca tu consideri exprimarea mea de la inceputul topicului ca fiind un atac la persoana ta, asta e. Eu nu am facut decat sa raspund la adresarea ta (pe care eu nu am luat-o ca atac la persoana). Esti foarte gingas la cum ti se adreseaza lumea, dar nu prea iei in considerare cum te adresezi tu.


--- Citat ---Dar n-o să mă apuc să te învăţ ce-i ăla atac la persoană, mai ales pe acest topic.
--- Terminare citat ---
Foarte bine. Hai sa discutam aici despre ce este Stiinta si care sunt celelalte motive pentru care tu consideri ca cei ca mine sunt "departe de a intelege" ce e ea.

e-

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă