Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta
Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Virgil:
Daca sarcina electrica ar fi echivalenta cu masa, atunci si neutronii din nucleul atomic ar trebui sa interactioneze cu electronii. Experientele arata ca neutronii nu interactioneaza cu campul electric si nu pot fi accelerati in accelertoarele de particule asa cum sunt accelerati electronii si protonii.
Eu am facut o echivalare a unitatilor de maura electrice cu cele mecanice din care rezulta cu ce se poate echivala sarcina electrica.
Recititi acest referat cu atentie;
https://drive.google.com/file/d/13JWVyJRD6t3UjdLycGF0Om-nth3f45IZ/view?usp=sharing
calahan:
princehansolo
--- Citat --- Daca vrei ca factorii electric k si gravific G sa fie adimensionali, atunci sarcinile electrice se masoara in kg. Sau in Coulombi daca nu-ti place kg.
--- Terminare citat ---
Adimensionalitatea factorilor electric k si gravific G rezulta din logica formulelor. Nu este ca asa vreau eu sau oricine altcineva. Si logica formulelor nu poate fi rasturnata. Ci obliga sa fie respectata.
--- Citat ---Te intreb asta deoarece fortele (indiferent de ce tip) se masoara in Newtoni (sau in kgf), iar daca ai sarcina electrica masurata in Coulombi iti trebuie un factor adimensional k ce face transformarea din kg (gravific) in Coulombi (electric) sau invers.
--- Terminare citat ---
Aici dumneata spui, de fapt, un adevar. Ca cele doua formule, a lui Newton si a lui Coulomb, sunt de fapt identice. Dl Virgil zice ca nu sunt identice, ci sunt doar asemanatoare. Dar amandoua descriu in structura lor o forta.
--- Citat ---Bine-nteles ca daca nu scrie in manualele tale...
--- Terminare citat ---
Eu vorbeam de manualele stiintei oficiale. Nu de manualul meu. Si nu este corect sa spui ca factorul electric k ar face transformarea de la Kg la Coulomb. Fiindca k este aproximativ 1010.. Pe cand pentru echivalarea Kg-lui cu Coulombul, ar trebui un factor k=1020. Mai sunt si dintr-acestia care amesteca dimensiunile fizice cu unitatile de masura si spun ca s-au stabilit prin conventii. Daca unitatile de masura s-au stabilit prin conventii, in schimb dimensiunile fizice ale marimilor fizice au fost impuse de legile fenomenelor fizice, nu au fost stabilite prin conventii. Au rezultat din logica formulelor. A nu se confunda dimensiunile fizice cu unitatile de masura.
calahan:
dl Virgil
Eu nu am vorbit de nicio echivalenta masa-sarcina. Eu am retinut foarte bine ca ambele au aceeasi dimensiune fizica, fiindca produc acelasi efect fizic in spatiul din jur. Dar sarcina electrica produce camp electric pulsatoriu, pe cand sarcina gravifica (a neutronului) produce camp electric alternativ, de frecventa foarte mult mai mare decat sarcina electrica. Si efectele fizice produse in spatiu de aceste surse se gasesc la o diferenta de magnitudine, de multe ordine. Cum ar putea fi accelerata o sursa de camp electric alternativ, de frecventa mult mai mare, in campul unei surse pulsatorii de frecventa mult mai mica. Asa ceva nu este posibil. Sursa de camp alternativ, apare neutra electric in campul electric. Fiindca efectele unei semiunde sunt compensate de efectul semiundei urmatoare.
Virgil:
Conform titlului sustineti identitatea masa sarcina, iar aceasta afirmatie presupune ca pot fi masurate cu aceiasi unitate de masura, ceia ce nu este real.
Cum ati ajuns la concluzia ca neutronii produc un camp electric alternativ? Dar protonul ce fel de oscilatii produce ca este si sursa de camp electric si interactioneaza si cu campul gravitational ?
calahan:
Dl Virgil
Eu am inteles foarte bine si am sustinut in permanenta doar identitatea dimensionala masa-sarcina. Nu am sustinut niciodata identitatea structurala intre masa si sarcina. Am retinut ca ambele structuri (entitati) produc in spatiu acelasi efect si sunt masuri ale miscarii, masuri ale aceluias efect. Dar sunt structuri dinamice diferite. Nu pot fi masurate cu aceeasi unitate de masura, fiindca sunt si comportamente particulare care fac deosebirea intre masa si sarcina. Particulele purtatoare de masa sunt de un singur semn si pot fi aglomerate oricat de multe la un loc, fiindca exista o coeziune intre ele. Pe cand particulele purtatoare de sarcina sunt si de semne diferite (opuse) si intre cele de acelasi semn, exista o puternica repulsie, pe cand intre cele de semne contrare exista o puternica atractie. Repulsia puternica dintre sarcinile de acelasi semn, le face foarte volatile si nu pot fi cantarite. Eu nici nu ma mai gandeam la aceasta idee, care am vazut ca este argumentata, cu relatii cunoscute din fizica, in mai multe moduri, intrun fisier. Dar daca am primit acest fisier sub auspiciile celor de la -Academia.edu-, am primit asa un imbold sa il postez, sa fie vazut de cei interesati de fizica. Mie mi-a placut demonstratia si cred ca este corecta. Daca au postat-o cei de la -Academia.edu-, presupun ca au verificat-o cu mai multa competenta decat mine. Acum cateva luni am primit si fisierul cu explicitarea constantei gravitationale. Dar era ceva cunoscut si nu m-a mai interesat. Si imi pare ca l-am postat si eu pe aici, mai de mult.
Eu am inteles ca protonul ar fi de fapt tot un neutron, care ar fi cuplat cu un pozitron si astfel poate sa interactioneze cu campul electric si sa fie accelerat
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă