Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina

(1/75) > >>

calahan:
 Am primit acest fisier de la -academia edu- si am muncit sa il scriu, fiindca nu ma lasa sa il copiez, din convingerea ca demonstreaza intrun mod convingator identitatea dimensionala masa-sarcina. In analiza dimensionala, urmata aici, pleaca de la egalitatea dimensionala intre factorul electric  k  si factorul gravific G. Sigur ca daca se admite egalitatea dimensiunilor lui k si G, din formulele lui Newton si Coulomb, rezulta imediat identitatea dimensionala masa-sarcina. Deci pare a fi o tautologie. Dar demonstreaza cu relatiile dimensionale si cu unitatile de masura, ca exista identitatea dimensionala masa sarcina. Articolul ar avea rostul sa convinga pe toata lumea de aceasta identitate. Numai ca demonstratia poate fi valabila doar pentru cei care admit si respecta logica formulelor. Pentru cei fixati in teoriia manualului, nu inseamna nimic. Nu are nicio valoare. Pentru ca ce nu este in manual, este obligatoriu fals si pseudostiintific.

atanasu:
Auzi?  ce inseamna logica formulelor cu care ne imbrobodeti pe aici ? Ai vreo notiune de logica dta  absolvent eventual de liceu si copist de fisiere, cum te prezinti?

calahan:
Atanasu
Logica formulelor este logica matematica. Si dupa logica matematica formulele spun ca dimensiunea fizica a capacitatii electrice este lungime, ca factorii electric  k  si gravific  G  sunt adimensionali, ca campul electric este acceleratie, ca densitatea masei este patratul inductiei magnetice, ca presiunea este patratul acceleratiei si ca masa si sarcina electrica au aceeasi dimensiune fizica. Acestea sunt concluzii pe care savantii nostri nu pot sa le accepte, doar fiindca nu sunt date in tratate si manuale, chiar daca rezulta din formule. Si sustin intruna ca este doar pseudostiinta, fara legatura cu realitatea fizica. Imi pare ca nici dumneata nu poti sa admiti aceste concluzii, doar fiindca nu sunt scrise in manual. Pana acum nu am vazut nicio antidemonstratie care sa demonteze demonstratiile din fisiere, tot asa cu logica matematica a formulelor.

princehansolo:

--- Citat din: calahan din Iunie 24, 2021, 02:42:32 p.m. ---Atanasu
Logica formulelor este logica matematica. Si dupa logica matematica formulele spun ca dimensiunea fizica a capacitatii electrice este lungime, ca factorii electric  k  si gravific  G  sunt adimensionali si ca masa si sarcina electrica au aceeasi dimensiune fizica. Acestea sunt concluzii pe care savantii nostri nu pot sa le accepte, doar fiindca nu sunt date in tratate si manuale, chiar daca rezulta din formule. Si sustin intruna ca este doar pseudostiinta, fara legatura cu realitatea fizica. Imi pare ca nici dumneata nu poti sa admiti aceste concluzii, doar fiindca nu sunt scrise in manual. Pana acum nu am vazut nicio antidemonstratie care sa demonteze demonstratiile din fisiere, tot asa cu logica matematica a formulelor.

--- Terminare citat ---
Calahan, ti-am dat o antidemonstratie mai demult: depinde de unitatile de masura. Daca vrei ca factorii electric k si gravific G sa fie adimensionali, atunci sarcinile electrice se masoara in kg. Sau in Coulombi daca nu-ti place kg. Hotaraste-te: ai sarcinile electrice masurate in kg? Te intreb asta deoarece fortele (indiferent de ce tip) se masoara in Newtoni (sau in kgf), iar daca ai sarcina electrica masurata in Coulombi iti trebuie un factor dimensional k ce face transormarea din kg (gravific) in Coulombi (electric) sau invers.

Bine-nteles ca daca nu scrie in manualele tale atunci pentru tine nu este valabil decat ce vrei tu sa demonstrezi: ca asa zice dl. inginer, ca asa zice dl. profesor, ca asa zice dl. electronist, cred ca aveai si un dl. chimist intr-o vreme.

Prefer sa nu citesc nimic pe forum decat sa citesc trollaj mascat facut de tine prin ce zice dl. inginer si sa ne consideri pe toti asa cum rezulta din mesajul tau de mai sus.

calahan:
Atanasu
Ca sa te lamuresti cum este cu logica formulelor iau un exemplu din teoria d-lui Virgil. Avem formula lui Maxwel. c2=1/(eps,0.miu,0). Dl Virgil gaseste relatia pentru miu,0=4.pi.k/(c2). Pai daca  c2 este continut in miu,0, inseamna, in mod logic, ca in eps,0 nu mai este nimic fizic. Adica este adimensional. Dar dumnealui nu poate sa admita aceasta concluzie. Dumnealui, fiind legat de manual, stie si sustine ce este in manual. Ca eps,0 este farad/metru si miu,0 este henry/metru. Dar logica formulei spune ca daca eps,0 este adimensional, inseamna ca  F/m este adimensional. Si asta inseamna ca faradul (F) este in metri. Adica faradul este lungime si deci dimensiunea fizica a capacitatii electrice este lungime (C)=(L). Dl Virgil este strans legat de manual. In toata lucrarea dumnealui sunt presarate definitiile din manuale. Si pentru dumnealui, logica formulelor nu are nicio valoare. Si o spune transant, ca tot  ce nu este din manual este gresit.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă