Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Constanta lui Planck, relatii extinse.

<< < (2/34) > >>

atanasu:
Eu deocamdata nu am alocat mai nimic, am discutat doar despre dar cum spuneam sper sa pot aloca. Lasa ce a fost aum 12 ani. Este suficient sa te uiti la cei care sunt azi in lista userilor unde esti si tu si sa vezi de cand nu am mai intrat marea lor majoritate aici. Nu este destul aces forum cu o prezenta insignifianta ca partiipare efectiva ca de citit sunt destui care l cites dar nu stiu daca nu sunt mereu aceiasi. Infine.tu faci ce crezi...

calahan:
Dl Virgil
Eu am vazut ca in nicio lucrare cu referire la cuanta de actiune, sau la mecanica cuantica, nu se da o definitie a constantei de actiune. Dumneata care ai ajuns la o cuprindere larga a fenomenului fizic, ai ajuns la o definitie fenomenologica a cuantei de actiune?. Poti sa ne spui ce reprezinta constanta de actiune? Eu am vazut ca doar dl Gheorghe, incepand cu definirea constantelor fizice, a dat si o definitie a lui h. Zice ca h-ul reprezinta produsul dintre energia continuta intro singura unda a fotonului oarecare si durata (dimensiunea sau lungimea temporara) a fotonului. Dumneata ce spui de aceasta definitie? Are vreo legatura cu realitatea fizica? sau este tot asa doar o enormitate?, cum spune dl electronist. 

atanasu:
Am postat gresit ceva ce este acum pe firul "A treia cale" si a trebuit sa sterg o pagina intreaga..

atanasu:
Ref  #4: crezi ca lucrarea redactata in 2008 este mai utila a fi citita decat cea recent redactata?

Virgil:

--- Citat din: calahan din Aprilie 04, 2021, 12:30:23 p.m. ---Dl Virgil
Eu am vazut ca in nicio lucrare cu referire la cuanta de actiune, sau la mecanica cuantica, nu se da o definitie a constantei de actiune. Dumneata care ai ajuns la o cuprindere larga a fenomenului fizic, ai ajuns la o definitie fenomenologica a cuantei de actiune?. Poti sa ne spui ce reprezinta constanta de actiune? Eu am vazut ca doar dl Gheorghe, incepand cu definirea constantelor fizice, a dat si o definitie a lui h. Zice ca h-ul reprezinta produsul dintre energia continuta intro singura unda a fotonului oarecare si durata (dimensiunea sau lungimea temporara) a fotonului. Dumneata ce spui de aceasta definitie? Are vreo legatura cu realitatea fizica? sau este tot asa doar o enormitate?, cum spune dl electronist.

--- Terminare citat ---

Dupa cum am aratat in materialul expus mai inainte, constanta lui Planck este una din cele mai importante constante ale fizicii atomice pe baza careia s-a putut demonstra ca energia este cuantificata, si ca electronii sunt strict pozitionati fata de nucleul atomic pe anumite nivele energetice numite paturi, straturi, orbitali.
Atat particulele cat si cuantele sunt definite cu ajutorul acestei constante. Din punct de vedere fizic aceasta reprezinta un impuls al carui punct de aplicatie este excentric fata de o axa de simetrie generand totdeauna o rotatie a unei entitati fizice fie particula, fie unda. Aceasta ne duce cu gandul totdeauna la un vartej, sau la un titirez, care sunt puse in miscare  de un impuls excentric si repetat. Am aratat ca valoarea impulsului poate fi ca produsul dintre masa electronului si viteza v0=2,187.10^6 m/s. inmultit cu raza atomului de hidrogen aflat in starea fundamentala, dar poate fi si orice alta viteza a electronului aflat pe oricare orbita, strat sau patura, care se inmulteste cu o lungime de unda adecvata, astel ca produsul viteza si raza sa fie totdeauna o constanta la randul lui. Chiar si la viteza luminii vom avea ca raza de rotatie lungimea de unda Compton a cuantei generatoare a electronului. Mai mult decat atat constanta lui Planck poate fi exprimata in functie de masa protonului viteza luminii si lungimea de unda corespunzatoare protonului. Toate aceste relatii au fost scrise in materialul prezentat. Si totusi ce este constanta lui Planck? Undeva in referatul "Care este semnificatia masei relativiste", am aratat ca particula, pe masura accelerarii se infasoara cu fotoni care se gasesc la o distanta mai mare decat raza particulei, astfel incat energia particulei sa fie data de produsul dintre constanta lui Planck si frecventa de rotatie. Adica fotonii descriu traiectorii elicoidale in jurul particulei in timp ce ea se deplaseaza pe traiectorie, si cu cati mai multi fotoni cu atat creste viteza particulei cat si frecventa undei asociate. Deci fotonii se pot insuma sau se pot dispersa, ceia ce presupune ca ar putea exista o limita minima de frecventa in existenta acestora, limita care nu este demonstrata experimental. Intuitiv as putea sa dau exemplul unui filet cu mai multe inceputuri, care se obtine din mai multe filete cu pasul de atatea ori mai mare cu cat se stabileste ca filetul sa aiba un numar mai mare de inceputuri. Sigur ca teoretic pot exista o infinitate de inceputuri ale unui astfel de filet, asa este si cu fotonul care poate avea o frecventa oricat de mica sau mare prin insumarea sau destramarea lor, neexistand o limita impusa. Daca presupunem ca ar exista un foton cu energia egala cu unitatea, pe care l-am denumit "fotonino" (un fel de diminutiv al fotonului, luat prin asemanare cu neutrino ca fiind un diminutiv al neutronului), atunci orice foton va fi reprezentat ca un manunchi de astfel de fotonini. Acest fotonino ar corespunde unui foton cu frecventa egala cu unu. Deci cea mai mica energie a unei unde ar fi egala cu produsul dintre constanta lui Planck si frecventa egala cu unu. E0=h. niu0; niu0=1 ;

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă