Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.

<< < (2/37) > >>

atanasu:
Virgil , poate ca un raspuns la ce scrii tu imediat anterior referitor, vorba lui Hamlet la faptul ca nu le stim noi inca pe toate cate sunt pe lumea asta :) poti sa-ti spun ca destul de tangential s-a atins pe acest forum de cativa useri si poate si de mine nu mai stiu sigur, dar puteam sa o fac  nu pentruca profesorul academician Octav Onicescu a fost bun prieten cu bunicul meu, un Atanasu adica pe nume Atanasiu pentruca si eu Atanasiu am vrut sa-mi pun nicul, in memoria bunicului meu matern, dar gresind a iesit Atanasu si "asa a ramas de atunci printre iudei" cum spune Pavel in capitolul dedicat Invierii si degeaba se discuta despre Biblii si alte carti sfinte  daca se ocoleste Marele Miracol adica acela al Invierii Domnului ci despre faptul ca afland despre mi s-a parut ceva interesat ca un fel de inununare a operei sale si raspunzand preocuparilor mele referitor la Univers .
Asadar ma refer la incununarea operei sale fizico-matematice realizata cu Mecanica Invariantiva si Cosmologia (1974) vezi
http://www.itc-cluj.ro/capatana/valori/Portrete/onicescu.htm

Virgil:
Foarte frumos articolul acesta, abia cand citesti despre oameni de acest calibru stiintific iti dai seama cat de mic esti. Dar ideile mari sunt ca semintele purtate de vant care uneori ajung pe un teren propice, alteori ajung pe asfaltul strazii si sunt calcate de traficul masinilor. Ma tem ca ideile mele nu au ajuns la cine trebuie, si sunt prea in varsta ca sa ma schimb.

ilasus:

--- Citat din: Virgil din Septembrie 16, 2020, 03:41:06 p.m. ---Daca in macrocosmos ar actiona numai gravitatia, atunci toate galaxiile vor converge intr-un singur loc si universul ar disparea.

--- Terminare citat ---
Într-adevăr, în macrocosmos acționează materia întunecată și energia întunecată, care nu sunt amintite în carte probabil pentru că nu au un corespondent în microcosmos. Și probabil nu sunt necesare pentru scopurile lucrării – determinarea razei orbitei unei planete prin similitudine cu un sistem micro, de exemplu. Dar dacă s-ar merge mai departe cu această idee, de exemplu s-ar pune problema determinării razei orbitei unei galaxii printr-un asemenea mecanism de similitudine, atunci materia întunecată și energia întunecată nu mai pot fi ignorate și ar trebui găsit un corespondent în microcosmos.

Virgil:
Cred ca mai important este sa gasim corespondentul campului magnetic pentru macrocosmos. Eu am determinat in lucrarea prezentata valorile permitivitatii epsilon si permiabilitatii miu pentru cele patru categorii de sisteme cosmice, in cazul campurilor pseudoelectrice si pseudomagnetice la nivel macrocosmic. Posibil ca materia intunecata sa faca parte din aceste campuri.

ilasus:
Dar nu vom putea găsi corespondent pentru orice: în microcosmos se operează cu entități duale undă-corpuscul - în macrocosmos obiectele sunt macroscopice; în microcosmos timpul este imaginar - în macrocosmos timpul este real; în microcosmos acționează principiul de incertitudine al lui Heisenberg - în macrocosmos nu există o interacțiune între observator și sistemul observat etc.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă