Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Psihologie
Efectul Dunning-Kruger
sumalan dorin:
Cum incompetenții se supraestimează, fără a înțelege competența la cei care o dețin.
Articolul il gasiti :
https://www.scientia.ro/blogurile-scientia/blogul-scientia/7666-efectul-dunning-kruger-cum-incompetentii-se-supraestimeaza-fara-a-intelege-competenta-la-cei-care-o-detin.html
atanasu:
Este foarte interesant ce ne prezinti de cateva zile si cred ca daca o tii tot asa forumul va trai doar prin activitatea ta. Vad ca si A.Mot s-a fastacit. Dar poate gasesti si un filmiulet sau text despre "stupid people" (sintagma introdusa in tara noastra de unul Brucan) care se cred destepti. Persoanele de fata desigur ca se exclud dintr-o eventuala adresabilitate adica nu pot sa spun de exemplu ca ai fi destept(clever) si nici despre mine ca as fi prost.OK? :)
sumalan dorin:
--- Citat din: atanasu din Octombrie 28, 2019, 11:53:50 a.m. ---Este foarte interesant ce ne prezinti de cateva zile si cred ca daca o tii tot asa forumul va trai doar prin activitatea ta. Vad ca si A.Mot s-a fastacit. Dar poate gasesti si un filmiulet sau text despre "stupid people" (sintagma introdusa in tara noastra de unul Brucan) care se cred destepti. Persoanele de fata desigur ca se exclud dintr-o eventuala adresabilitate adica nu pot sa spun de exemplu ca ai fi destept(clever) si nici despre mine ca as fi prost.OK? :)
--- Terminare citat ---
@Atanasu ,nu ai loc de mine?Uite iti ofer o solutie inteligenta,ignor-ma,ce zici poti?Ok,daca nu poti macar fii si tu putin mai elegant,orcine poate critica!Daca si tu faci parte din marea multime a criticilor fara folos ,ce pot spune?
Destrabaleaza-te si tu intelectual ,expuneti ideiile si opiniile despre orce ,in fond nu esti nici primul nici ultimul cu multa stiinta de carte dar cu putin simtamant.Fii tu,da-ti drumul la accea nestapanita forta a criticii care nu aduce nimic folos doar racoreste putin orgoliul.
Mersi!
atanasu:
Si eu iti multumesc .Pana acum ma mai limitam dar daca tu nu esti deranjat de desfasurarile mele o sa indraznesc mai mult.
Cat despre daca am loc sau nu, cred ca am pentruca generos si lipsit de invidie cum cred ca sunt te-am impulsionat de multe ori sa-ti spui parerea sau chiar ti-am laudat-o ca sa incurajez initiaive laudabile ceea ce pe la toti invidiosii si mult prea provincialiii in ale stiintei nu prea vad, dar acum nu o mai fac caci asta este, unele gesturi ale tale m-au facut sa nu prea ma mai gandesc la tine ca la un posibil interlocutor. O sa se reintoarca ACM in 21 noiembrie si o sa fie dornic de revansa :) dar sper ca isi va controla limbajul caci poti sa elimini limbajul nepotrivit dintr-o discutie adica sa-l faci pe interlocutorul nedorit sa fuga el singur fara sa apelezi la cuvinte urate si la orgoliu exacerbat. Eu i-am mai spus dar el este prea irascibil. Deh tinerete! :)
valangjed:
Fara a sti de efectul Dunning-Kruger, Marin Preda a scris romanul "Intrusul".Daca nu l-ati citit, il recomand.
Off-topic:@Sumi Inteleg ce scrii dar acel "orce" in loc de "orice" ma "zgarie pe creier".E doar un sfat, nu sunt "nazi-grammar".
@atanasu Banuiesc ca scrii in graba si nu "previzualizezi" textul scris.Astfel se intampla ca textele tale ma obosesc nu datorita ideilor expuse ci datorita faptului ca trebuie sa "deduc" spatii, virgule s.a.
Acum, dupa ce mi-a exprimat "superioritatea propriei mele mediocritati" va doresc:Noapte buna!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă