Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta
O ipoteza a domnului Adrian Gheorghe
Electron:
--- Citat din: mihail_a din Iunie 10, 2009, 09:43:57 p.m. ---Daca: " m·v²/2 = q·U . Daca m = q rezulta ca U = v²" ma gandesc oare acel 1/2 din proportie are vreo importanta?
--- Terminare citat ---
Aici autorul incerca o analiza dimensionala. In astfel de analize factorii constanti (fara unitati de masura) sunt irelevanti.
Exprimarea autorului lasa de dorit, desigur, lucru pe care eu i l-am reprosat in repetate randuri.
e-
calahan:
--- Citat din: gheorghe adrian din Septembrie 03, 2008, 11:17:49 a.m. ---Produsul k b.T (unde T este temperatura) este intradevar energie deoarece constanta lui Boltzman are dimensiunea fizica a impulsului cinetic si este data cu destula precizie de relatia kb=(me.c)/2.pi2 =1,3812281x 10 exp -23 (Kg x m/s). adica impulsul electronului la viteza luminii raportat la 2 pi2 . Dimensional avem masa . v . v= masa .viteza la patrat, adica energie cinetica,
sau (l la a 3-a/t la a 2-a) x l/t xl/t=l la a 5-a/t la a 4-a (J=m exp 5/s exp 4)2Trebue sa intelegeti ca eu nu o sa pot sa raspund niciodata la toate intrebarile de fizica intru cat sunt doar un diletant in ale fizicii. Dupa cum ati vazut nu stiu nici macar ce este acela mol. Chiar se pare ca avem definitii diferite. Daca puteti sa imi trimiteti o definitie riguroasa va foarte multumesc. In rest numai bine
--- Terminare citat ---
atanasu:
Dupa aproape 2 ani(abia acum observand-o): Dl A G. este totuna cu unul C?
atanasu:
Virgil,
Nu dta ai scris cine este aici azi acest domn Gh. Adrian pe care l-a introdus Adi pe sit in iulie 2008 cand si dta erai pe aici si nu prea am vazut ca ai intrvenit in aceasta discutie care fata de cele de azi avea interlocutori redutabili dar pe care toti impostorii i-au gonit?
Navigare
Du-te la versiunea completă