Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Psihologie

Psihologia inventatorului

(1/2) > >>

sumalan dorin:

 Salutari

De la bun inceput mentionez ca subiectul nu are nicio legatura cu vreo persoana sau cu vre-un subiect paralel legat de inventii/e.Dupa cum exista o cercetare psihologica in domeniul afacerilor sau in armata ma gandesc ca trebuie sa existe (sau daca nu o initiem noi empiric aici pe baza istorie si experientei directe sau indirecte cu inventatorii)  si o cercetare psihologica in inventica.Si acum intrebarile :

Inventatorul este sau nu o persoana non-conformista?

Cu ce scop planuieste un inventator sa inventeze ceva anume?

Poate fii considerat un mit ca orce inventator este un auto-didact?

Imaginea de inventie din mintea inventatorului poate fii in contradictie cu,cunostiintele stiintifice din perioada vietii lui/ei astfel incat inventia sa nu poata fii confirmata dar nici infirmata decat dupa un decurs de numar de ani.

De cate tipuri pot fii inventatorii?De exemplu:inventatori-oamenii de stiinta.

Imaginea unei inventii apare  in mintea unui om care profeseaza in domeniul sau de activitate sau nu are nicio legatura ,activitatea de zi cu zi cu o imagine de inventie.

Varsta in psihologia inventatorului are vreo importanta?

Ce rol are imaginatia si reveeria in procesul unei inventii?

Ce mituri pot fii confirmate/infirmate despre inventatorii?


Repet,subiectul nu incearca sa aduca niciun fel de atingere unei/unor persoane .Subiectul vine dintr-o curiozitate de a afla daca invenatorii au o psihologie anume si daca da,care este aceea?Normal ca psihologia este un domeniu vast,precum si creativitatea ,pe subiect putem discuta doar cu istorii si marturi si doar asa putem trage unele concluzii care pot fii numite de "bun simt".

Istoria omenirii e plina de inventatori,cu cine incepem?(Edison,Tesla,Marconi etc)

Fara atacuri la persoana ,multumesc frumos.

calientesistems:
Poate fii considerat un mit ca orice inventator este un auto-didact?

nu orice inventator este autodidact

dar majoritatea lor sunt autodidacti


calientesistems:
Ce rol are imaginatia si reveeria in procesul unei inventii?

mai mult de 60% are rol

(Imaginatia este mai importanta ca si cunoasterea...  A.Einstein)

puriu:
 Inventia este o solutie tehnica sau economica cu caracter de noutate absoluta (care nu a mai fost facuta publica in nici un fel) pe plan mondial si care prezinta certe avantaje tehnice sau economice fata de solutiile cunoscute in acelasi domeniu de aplicatie. In cateva tari se breveteaza contra cost si solutii neverificate sau nefundamentate teoretic, dar la noi si in majoritatea tarilor verificarea trebuie sa fie riguroasa.
 Inventatorul este acela care a realizat, singur sau impreuna cu altii, cel putin o inventie si a primit un brevet de inventie sau un certificat de inventator. Cunosc mai multi inventatori, am si eu cateva inventii, si pot spune ca toti sunt oameni obisnuiti, cu inteligenta si imaginatie peste medie si cunostinte teoretice si practice la zi in domeniul inventiei.
 Inventica este o stiinta pe care orice inventator ar trebui sa o studieze, dar care nu stiu sa aiba si vre-un capitol de cercetare psihlogica.
 Varsta unui inventator are o limita inferioara (25 - 30 de ani) necesara acumularii de cunostinte si experienta necesare si nici o limita superioara. Eu am peste 66 de ani si lucrez la doua inventii pe care le voi breveta in 2014.

calientesistems:

Interesant ...., repectele mele pentru munca depusa si gandire.

Cam in jurul carei sume se invarte brevetarea unuei inventii?


:)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă