Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

Energie electrica produsa de bicicleta

(1/1)

policetoo20cm:
Acum ca a venit iarna, conditiile meteo de afara nu-mi mai permit sa ies cu bicicleta pe sosea, astfel ca am trecut la antrenamentele in casa, pe "bike roller". Fac cate 3-4 antrenamente pe saptamana pe roller si ma gandeam sa produc ceva energie electrica de pe urma pedalatului. Intrebarea e, cum sa fac sa produc energia, si mai ales cum sa o stochez?  In linkul de mai jos aveti o filmare cu genul de roller pe care il folosesc si eu... dar o versiune mai simpla, poate va ajuta la sugestii. Sper sa ma ajutati, caci de fiecare data cand pedalez, simt ca pierd energie electrica ce-mi poate fi folositoare.

 

Mishu:
 :D Este destul de complicat, deoarece va trebuie un sistem similar celui folosit in industria auto: generator (antrenat de cureaua de transmisie a roller-ului), redresor, releu incarcare, acumulator.

valangjed:
Daca pedalezi in mod constant e simplu.Fixezi un generator de 0 - 150 de Watt astfel incat sa poti monta o curea de transmisie de la o fulie (pe care , de altfel trebui sa o montezi pe una din roti) la fulia de pe generator ,dupa care iei  un voltmetru si masori tensiunea la bornele generatorului , daca tensiunea se inscrie in intervalul  14 - 19V poti incarca o "baterie de masina".

P.S Inca nu am calculat cat timp trebuie sa pedalezi.Dar asta , o sa observi singur. :D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă