Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

Apa si curent electric gratis.

<< < (5/5)

Anatol:
Am mai citit undeva ca aerul e plin de substante, in cantitati nanometrice, care sunt in stare de plazma poate pe ele te inveti sa le capturezi!? Sa faci un OZN mare, dar nu stiu ce durata de viata au???

meteor:
O mica observatie (nu are mare importanta si nu o luati in seama, e mai mult ca o gluma). Datorita faptului ca in pustii apare o mare diferenta de temperatura intre ziua si noapte (adica odata la 24 ore), aceasta diferenta este de aproximativ 30-35-40 grade, noi usor am putea aplica uni motor Stirling. Adiga gazele permament isi schimba temperatura deci si volumul, astfel am obtine un lucru mecanic. Marea anegdota consta in aceea ca (pentru om diferenta de 30 de grade e mare) insa pentru un motor ce sa dezvolte o putere mai serioasa(diferentele de temperatura ajunge la citeva mii de grade) aceaste este aproape un nimic, plus la toate acestea perioada este foooaaartee mare (24 ore), la un motor fiind de pina la o secunda. Astfel se poate de calculat ce putere (infim de mica  ;D) ar putea  (vesnic, atit timp cit este ziua / noapte si Soare) sa dezvolte acest "motoras".

ariel55:

--- Citat din: Anatol din Noiembrie 13, 2011, 02:41:43 p.m. ---Am mai citit undeva ca aerul e plin de substante, in cantitati nanometrice, care sunt in stare de plazma poate pe ele te inveti sa le capturezi!? Sa faci un OZN mare, dar nu stiu ce durata de viata au???--- Terminare citat ---

Anatoale....nu poate sa faca un OZN. Poate insa sa faca un OZI.Asta in ipoteza ca stie ce construieste. ;D
OZN=Obiect Zburator Neidentificat
OZI=Obiect Zburator Identificat

meteor:
ok turbine si kw/h poate nu vom scoate, in unele regiuni in genere a scoate apa e problema.

Dar in multe cazuri ar fi o solutie de iesire din situatie. Mai demult am vazut la Euro News cum se gindesc sa construiasca (sa implementeze deja) asa aparate in  multe regiuni din Africa.

Dar deoarece aici marea majoritate gindesc serios, pozitiv si constructiv.. atunci si mare sens mai este sa discuti cu asa oameni..

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă