Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Psihologie

Experimentul Philadelphia

(1/10) > >>

Temari:
Update/Actualizare: Iata ca in episodul 42 al emisiunii Cronica Scepticului se discuta si despre experimentul Philadelphia. Ascultati acolo podcastul de stiinta!

de Romulus Popescu - Parapsiholog

1)Teleportarea unui vas de razboi
   Experimentul Philadelphia (1943), Proiectul Rainbow (1931), care cerceta invizibilitatea, Proiectul Phoenix (1947), care studia "Efectul Bocal" si tehnologia furtiva referitoare la calatoria in timp si invizibilitate. Proiectul Montauk (1967-1987) legat de experimentarea manipularii mentale, sunt doar cateva si cele mai importante proiecte si experimente clasificate drept "top secret" la CIA si NASA. Ceea ce se intampla in timpul derularii acestor proiecte si experimente realizate de granita dintre normal si paranormal pare ca ne introduce intr-o lume de vis coborata parca din "Star Trek"...
   SUA a cautat sa musamalizeze orice informatie legata de aceste cercetari si mai ales de experimentul Philadelphia, care a facut atatea valuri de la producerea lui si pana astazi. Atat de socant este tot ce se leaga de acest experiment, de departe cel mai renumit efectuat vreodata. Pana la expunerea mai larg a acestui experiment, exprim esentialul: Experimentul Philadelphia, petrecut in vara anului 1943, la 12 august, a constat in teleportarea vasului de razboi USS Eldridge, cu echipaj cu tot, din Philadelphia pana la baza marinei Norfolk (Virginia), adica la 640 km departare, dupa care a revenit la Brotherly Love (Philadelphia), unde a fost acostat initial.
   Ray Cummings a reusit sa stranga mai multe informatii despre cele petrecute, legate  de proiectele secrete de mai sus, pe care le-a reunit in 2006 in cartea "Experiments in Time and Philadelphia Experiment", aparuta si in romania.

Aceasta este doar prima parte. Am pus pe parti ca e destul de scris. Este interesant subiectul m-a fascinat de mult timp. Ce parere aveti?

Abel Cavaşi:
Este foarte interesant subiectul. Şi pe mine m-a fascinat şi a fost unul dintre lucrurile care m-au făcut să aprofundez Fizica.

Eu cred că este posibil să fie adevărat mult din ceea ce se spune despre acest experiment. Există, evident, şi exagerări, dar acolo se află cu siguranţă ceva foarte interesant.

Electron:
Temari, Experimentul Philadelphia este faimos si pentru ca s-au facut si doua ecranizari ale "povestii", ceea ce din pacate nu a ajutat pe cei care vor sa afle ... "adevarul". Din contra, sunt multi care nu mai fac distinctia dintre adevar si film ...

Este o tema foarte controversata, si din pacate e foarte greu de stabilit unde se termina faptele adevarate si unde incepe "teoria conspiratiei". Iubitorii de extraterestri, de OZN-uri si alte conspiratii au "umflat" acest subiect pana a ramas foarte putin material credibil disponibil (mai ales pe internet). Ceea ce iti recomand eu este sa cauti cat mai multe surse, sa vezi cat de mult difera intre ele informatiile. Eu inca nu am citit doua carti pe acest subiect care sa fie de acord una cu alta. ;D

e-

Adi:
Temari, bine ai revenit. Te asteptam si la discutiile de biologie si stirile de biologie ...

Legat de fenomenul Philadelphia, pana la proba contrarie, nu a avut loc. 

ionut:
   Si eu sunt de aceeasi parere Temari. Fizicienii si oamenii de stiinta in general ar fi trebuit sa fi aflat pana acum daca era ceva adevarat pentru ca si altii ar fi trebuit sa descopere principiile acestui experiment pana acum. Eu unul nu stiu si nu am auzit de vre-un domeniu al fizicii care sa poata dezvolta asa ceva.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă