Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

"Motoare" magnetice

<< < (17/17)

scanteitudorel:

--- Citat ---victorj; As avea o anume idee despre motoarele astea magnetice. Dupa cum stim demagnetizarea este motivul pentru care nu se poate obtine free energy. Mai exact este vorba de domeniile din magneti care in timp ajung sa aiba sensul vectorilor magnetici indreptati in alta parte decat in aceeasi directie.
Insa daca am face un mecanism de genul  avem un aparat care masoara sensul si magnitudinea demagnetizarii apoi aranjam magnetii altfel de asa natura incat sa se obtina o forta de la un magnet la altul in sens opus demagnetizarii. Astfel domeniile ajung sa fie "impinse" invers si magnetizarea sa se patreze pentru mai mult timp. Macar timp de cateva luni de zile timp in care ai putea strange bani pentru o noua serie de magneti la un pret acceptabil comparabil cu pretul incalzirii pe timp de iarna sau al curentului electric consumat pe acea perioada de timp.
--- Terminare citat ---
Nu demagnetizarea  constitue  o  problema .  Faptul  ca  dupa  un ciclu  parcurs  de  masina cu magneti permanenti suma  lucrurilor  mecanice este  egala  cu zero , sau mai simplu  spus bilantul total  energetic   este  zero.   Ideea  ta  referitoare  la campuri  mai puternice  a  unor  magneti permanenti care  sa  actioneze  fata  de  alti  magneti  permanenti  cu campuri mai  slabe  nu rezolva nimic  . Cei  mai  slabi se  incarca  cu energie  suplimentara ,( creste  energia  specifica  ) ,  dar  bilantul energetic  la   masinii  respective  va fi tot zero. 

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă