Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

"Motoare" magnetice

(1/17) > >>

Virgil:
Venind vorba de motoare magnetice, eu sunt sceptic, totusi din zecile de filme pe youtube am gasit unul foarte sugestiv care m-a pus pe ganduri.     
As dori daca este posibil, un specialist in fizica sa comenteze putin si sa puna in drepturi, sau sa contrazica posibilitatea existentei acestui motor, care se abate de la  ce am invatat pana acum.

HarapAlb:

--- Citat din: Virgil din Februarie 23, 2011, 08:05:25 p.m. ---As dori daca este posibil, un specialist in fizica sa comenteze putin si sa puna in drepturi, sau sa contrazica posibilitatea existentei acestui motor, care se abate de la  ce am invatat pana acum.

--- Terminare citat ---
Unul din comentarii:
(...) It starts at its highest potential energy: with the fin up holding the rod. This is why it is moving at all. Let it fall to a normal state and hold it, then let go; you would find this would cause it to stand still doing nothing. Although I would guess a small push may get it going again, it is very well constructed.

Virgil:
Pe parcursul functionarii se observa chiar o accelerare a miscarii. Nu cred ca miscarea se datoreaza energiei potentiale a tijei verticale sau a camei. Trebuie privit cu simt critic, dar se vede cum cama antreneaza atat magnetul de sus cat si cel de jos, care scoate rotorul din punctul critic. trebuie vazut ca invinge frecarile din lagare, si ca misca magnetii aceia fara sa se vada o incetinire a miscarii.
 Mai interesant ar fi ca cineva sa se incumete sa refaca experimentul si sa-l lase sa mearga macar o ora.

HarapAlb:

--- Citat din: Virgil din Februarie 23, 2011, 09:14:57 p.m. ---Nu cred ca miscarea se datoreaza energiei potentiale a tijei verticale sau a camei(...)
--- Terminare citat ---
Eu cred ca n-ai inteles complet comentariul respectiv.

Virgil:
Scuza-ma, de ce eviti un raspuns transant? ma intereseaza parerea ta, nu ce spune altul. Care este sursa de energie in acest caz?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă