Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria fizicii particulelor

Teleporatea cuantica

<< < (6/6)

msg4u:

--- Citat din: Adi din Octombrie 17, 2008, 06:33:34 p.m. ---Multumesc pentru completare. Doar o corectie totusi. Einstein s-a inselat, teoria cuantica este teoria care descrie Universul mic. Nu am auzit ca Einstein sa fi propus un experiment in 1935. Dar tu cum pare ca ai auzit, ne spui si cand a avut loc experimentul, cine l-a facut si ce rezultat a avut? Eu stiu ca un experiment clar a fost propus abia de Bell in 1964 si experimentul a fost realizat abia in 1986-1987 si rezultatul a fost acceptat de comunitatea de oameni de stiinta: Einstein s-a inselat. Vezi pe Wikipedia.

--- Terminare citat ---

In 1935 Einstein incerca sa demonstreze faptul ca teoria cuantica este incompleta, astfel a efectuat un experiment numit EPR (numele vine de la initialele celor trei fizicieni care au efectuat experimnetul:Albert Einstein, Boris Podolsky and Nathan Rosen), pe wiki nu am gasit detalii ale experimentului doar aici: http://en.wikipedia.org/wiki/EPR_paradox . Iar afirmatia ca Einstein s-a inselat a fost facuta de fizicianul Alain Aspect la Paris, el a demonstrat pentru prima oara acest lucru la inceputul anilor '80 (parca prin 82). Pentru ca apoi rezultatul final sa fie acceptat de oamenii de stiintza ca teoria cuantica este corecta...

Adi:
Mersi. Totusi nu am inteles: pana la urma esti de acord ca majoritatea fizicienilor cred ca Einstein s-a inselat si nu exista totusi "variabile ascunse" si teoria cuantica este in realitate (nu doar in aparenta) o teorie probabilistica?

atanasu:
Nu doresc sa redeschid neaparat un topic demult parasit(octombrie 2008)  desi era unul intersant la care inafara de Adi fizician profesionist si Harap Alb pe atunci(2008) doar vizitator, ulterior membru al clubului nostru azi plecat de aici cred ca din plictiseala si din cauza ca bastinasii clubului fac prea pe desteptii, dar totusi unde nu se pricep de loc nu indraznesc si pe atunci  in acest fir  in afara de Adi nu s-a produs  nici-un localnic in schimb cativa vizitatori cu nickuri misto l-au intretinut pe Adi.
Il redeschid ca sa comunic o stire interesanta intitulaa: Ground-to-satellite quantum teleportation pe situl stiintific arxiv.org  respectiv la: https://arxiv.org/abs/1707.00934 din care rezulta ca un grup de cercetători din China a trimis nu foton către un satelit care orbitează în jurul pămăntului la o distanță de aproximativ 500 de kilometri. Fotonul a fost teleportat pe satelit printr-un proces intitulat quantum entanglement (legătură cuantică).
Ps: Poate ca meitata sa fi deschis si firul https://forum.scientia.ro/index.php/topic,380.0.html adica cel deschis de Adi tot in 2008  :Non localitatea in mecanica cuantica. :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă