Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Constanta gravitationala a lui Einstein;

Creat de Virgil, Noiembrie 13, 2022, 10:13:25 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Virgil

Cu ajutorul teoriei similitudinii sistemelor micro si macrocosmice, am dat o interpretare originala a constantei gravitationale a lui Einstein.
https://drive.google.com/file/d/1OeTu4bV8LPxfVpt6gC2IKz8yQwo45Ioh/view?usp=share_link
Astept sugestii si critici.

atanasu


atanasu

PS.Am deschis linkul indicat si vad ceva foarte , foarte interesant si anume ca deduci pe baza teoriei prezentate in carte o constanta extrordinar de importanta, dar este o munca recenta  a ta cu care cred  ca-l voi agata in mod cert pe respectivul meu cunoscut internautic  asa cum esti si tu,  dar cu el este posibil  sa ma fi intalnit  intrun grup mai mare asa ca poate nu mai il tin minte.
Sunt cateva probleme in gupul de cercetare din grupul din  care face parte, asa ca astept sa se rezolve acestea ca sa-i trimit ce am spus ca o sa-i trimit. Suces si continuare pe acest  drum care vad ca este fertil, dar repet ca nu te-am urmarit la nivel de relatii asa ca doar te cred pe cuvant si sper sa nu ma  insel.

Virgil

Citat din: atanasu din Noiembrie 14, 2022, 07:54:51 AM
Este in carte?
Constanta lui Einstein am s-o trec in carte abia acum, dar relatia de la inceputul demonstratiei exista. Important este si echivalenta unitatilor de masura electrice cu cele mecanice, fara de care nu se poate face o interpretare corecta.

atanasu

Am scris easupra ca obervasm deja ce spui. ok.


atanasu

OK Multumesc, adica inteleg ca este ultima actualizare  Dar ti-am spus ca intai incerc  sa-l agat si apoi ii trimit si linkul asta ca sa-l chiar fac sa-l citeasca. De fapt te voi tine la curent cu fiecare pas pe care-l voi face.
Numai bine.

Virgil


Virgil

Citat din: paraschivrazvan25 din Noiembrie 28, 2022, 02:04:27 AM
Foarte interesant, o munca bine documentata
Multumesc pentru apreciere. Astept intrebari pentru eventuale explicatii.

calahan

#9
Dl Virgil
Am rasfoit lucrarea dumitale si am gasit niste lucruri care m-au nedumerit. Am vazut ca dumneata ai echivalat curentul cu forta. Respectiv amperul cu newtonul (A=N=Kg.(m/s2). Asta inseamna ca si forta este echivalenta cu curentul F=I; (N=A). Si atunci la interactia dintre doi curenti paraleli, forta care apare este tot curent. In teoria dumitale, permeabilitatea magnetica este invers de newton ;miu=1/N. Dar si constanta lui Einstein este tot invers de newton. Si ar confirma  ca c4 de la numaratorul relatiei este forta, asa cum apare in sistemul bidimensional. Dar atunci constanta lui Newton ce mai este?  Fiindca analiza dimensionala a ecuatiei de camp, analiza de care dumneata te feresti, arata ca toti termenii ecuatiei de camp ar fi invers de suprafete  (1/L2 =L-2). Ca sa rezulte invers de suprafete ar trebui ca G-ul newtonian sa fie presiune  G=F/S=N/m2. Si atunci se simplifica newtonul de la numitor cu cel de la numarator si ar ramane doar invers de suprafata. Numai ca G-ul newtonian este definit de relatia  G=(N.m2)/Kg2. Cum faci ca aceasta relatie sa devina N/m2.?

valangjed

E simplu să vezi mărimile fizice prin unități de măsură, dar hai să "vedem" două mărimi mecanice, cuplul și lucrul mecanic. Ambele se măsoară în Nm(newton metru), dar semnificația fizică este total diferită. Zic și eu, nu că m-aș pricepe.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Virgil

#11
Citat din: calahan din Noiembrie 28, 2022, 09:04:46 PM
Dl Virgil
Am rasfoit lucrarea dumitale si am gasit niste lucruri care m-au nedumerit. Am vazut ca dumneata ai echivalat curentul cu forta.

Virgil a raspuns;
Eu am echivalat amperul care este unitatea de masura a intensitatii curentului cu unitatea de masura a unei forte care este Newtonul, tocmai datorita acestei forte care apare intre doi curenti paraleli.


Respectiv amperul cu newtonul (A=N=Kg.(m/s2). Asta inseamna ca si forta este echivalenta cu curentul F=I; (N=A). Si atunci la interactia dintre doi curenti paraleli, forta care apare este tot curent. In teoria dumitale, permeabilitatea magnetica este invers de newton ;miu=1/N. Dar si constanta lui Einstein este tot invers de newton. Si ar confirma  ca c4 de la numaratorul relatiei este forta, asa cum apare in sistemul bidimensional.

Virgil a raspuns;
Viteza care se masoara in [m/s] nu poate fi echivalata cu o forta care se masoara in [N], adica in [kg.m/s^2] .


Dar atunci constanta lui Newton ce mai este?  Fiindca analiza dimensionala a ecuatiei de camp, analiza de care dumneata te feresti, arata ca toti termenii ecuatiei de camp ar fi invers de suprafete  (1/L=L-2). Ca sa rezulte invers de suprafete ar trebui ca G-ul newtonian sa fie presiune  G=F/S=N/m2. Si atunci se simplifica newtonul de la numitor cu cel de la numarator si ar ramane doar invers de suprafata. Numai ca G-ul newtonian este definit de relatia  G=(N.m2)/Kg2. Cum faci ca aceasta relatie sa devina N/m2.?

Virgil a rapuns;
Campul gravitational este o deformare a unui mediu caruia Einstein i-a spus spatiu.
Constanta lui Newton reprezinta raportul dintre patratul unei frecvente ce caracterizeaza acest camp in valoare de 650 Khz si densitatea lui,  si se masoara in [m^3/Kg]. [1/s]^2 ;

Despre cum am ajuns aici puteti citi ;https://drive.google.com/file/d/1ZbvWGfg3aMOn4uW41ymaaZnnoAlQ5BK4/view?usp=share_link


Virgil

Citat din: valangjed din Noiembrie 29, 2022, 06:18:36 AM
E simplu să vezi mărimile fizice prin unități de măsură, dar hai să "vedem" două mărimi mecanice, cuplul și lucrul mecanic. Ambele se măsoară în Nm(newton metru), dar semnificația fizică este total diferită. Zic și eu, nu că m-aș pricepe.
Desigur asa este, motiv pentru care eu am scris despre echivalenta unitatilor de masura electrice cu cele mecanice, si nu despre egalitatea sau identitatea lor. Cand am facut aceste echivalente am avut in vedere ca energia indiferent de natura provenientei acesteia (electrica, mecanica, chimica, nucleara etc) dar care are aceiasi unitate de masura [Joul], desi mai sunt si unitati tolerate precum electron voltul. Scopul acestor echivalente a fost de a ne explica mai usor anumite fenomene fizice care se petrec in natura si care in prezent scapa intelegerii noastre.

atanasu

Virgil,
Postarea  ta anterioara in care ii raspunzi lui Valangjed este principial importanta si poate ca ar merita sa-i gasesti un loc in carte, poate cumva si dezvoltata in lumina diverselor marimi fizice la care referi.
PS L-am intrebat pe rspcivul pe care vreau sa-l implic daca este dispus sa urmareasca niste idei care apartin unui internaut fizician, scriindu-i si citez: ....ati fi dispus sa primiti ca specialist, in privat, trimise de mine niste incercari teoretice din fizica particulelor si nu numai, gandite de o cunostinta de a mea, eu nefiind specialist in domeniul fizicii atomice...
Sa vad ce-mi raspunde?

calahan

#14
Dl Virgil

Virgil a raspuns;
Eu am echivalat amperul care este unitatea de masura a intensitatii curentului cu unitatea de masura a unei forte care este Newtonul, tocmai datorita acestei forte care apare intre doi curenti paraleli.
Calahan a spus;
Respectiv amperul cu newtonul (A=N=Kg.(m/s2). Asta inseamna ca si forta este echivalenta cu curentul F=I; (N=A). Si atunci la interactia dintre doi curenti paraleli, forta care apare este tot curent.
Aici nu inteleg ce vrei sa spui. Curentul I in echivalarea dumitale este forta  F. Si atunci forta F cu ce este echivalata? Este gresit a spune ca forta este echivalenta cu curentul?

In teoria dumitale, permeabilitatea magnetica este invers de newton ;miu=1/N. Dar si constanta lui Einstein este tot invers de newton. Si ar confirma  ca c4 de la numaratorul relatiei este forta, asa cum apare in sistemul bidimensional.

Virgil a raspuns;
Viteza care se masoara in [m/s] nu poate fi echivalata cu o forta care se masoara in [N], adica in [kg.m/s^2] .

Calahan a raspuns
Eu zic ca viteza este prima masura a miscarii. Si exact cum spui dumneata, viteza la puterea a patra este doar o echivalare dimensionala cu forta. Nu inseamna ca forta este chiar puterea a patra a unei viteze. Este doar pentru a se vedea ca forta este tot o masura a miscarii.
Dar atunci constanta lui Newton ce mai este?  Fiindca analiza dimensionala a ecuatiei de camp, analiza de care dumneata te feresti, arata ca toti termenii ecuatiei de camp ar fi invers de suprafete  (1/L2=L-2). Ca sa rezulte invers de suprafete ar trebui ca G-ul newtonian sa fie presiune  G=F/S=N/m2. Si atunci se simplifica newtonul de la numitor cu cel de la numarator si ar ramane doar invers de suprafata. Numai ca G-ul newtonian este definit de relatia  G=(N.m2)/Kg2. Cum faci ca aceasta relatie sa devina N/m2.?

Virgil a rapuns;
Campul gravitational este o deformare a unui mediu caruia Einstein i-a spus spatiu.
Constanta lui Newton reprezinta raportul dintre patratul unei frecvente ce caracterizeaza acest camp in valoare de 650 Khz si densitatea lui,  si se masoara in [m3/Kg]. [1/s2] ;
Despre cum am ajuns aici puteti citi ;https://drive.google.com/file/d/1ZbvWGfg3aMOn4uW41ymaaZnnoAlQ5BK4/view?usp=share_link

Calahan a raspuns.
Relatiile astea nu sunt echivalente? G=(N.m2)/Kg2 si  [m3/Kg]. [1/s2]
Deci dumneata esti fixat in ideea TRG ca gravificul este o stare a spatiului din jurul maselor. Si nu poti sa admiti ca gravificul este o structura dinamica a spatiului, nascuta din interactiunea substantei cu spatiul fizic materializat de materia inponderala.
Pe mine, de fapt chestiunile aste nu ma interesau. Eu vroiam doar sa lamuresc in clar, daca ecuatia relativista a gravitatiei este ecuatie fizica sau este ecuatie metafizica. Eu aveam incredere absoluta in analiza dimensionala. Fiindca in ecuatiile fizice apare intotdeauna miscarea. Pe internet sunt o gramada de filmulete cu calculul tensorilor. Care zice ca este calculul zeilor. Pe prezentatorii de acolo, care au studiat matematicile zeci de ani, nu ii intereseaza de loc dimensiunile fizice ale tensorilor. Ei opereaza cu regulile matematice, nu ii intereseaza miscarea fizica, si nu dau niciodata dimensiunile fizice ale tensorilor. Si asta face ca nu sunt deloc sigur de analiza dimensionala, din pagina de la link-ul pe care l-am postat.