Ei, trebuie doar sa intrebi pe ariel55, care mi-a dedicat semnatura sa pe baza acestei revelatii pe care a avut-o in prealabil.
Imi pare rau, dedicatia se refera la "Lipsa umorului , pentru un
om de stiinta este un dezastru personal!", suntem sper de acord amandoi ca nu este cazul dumneavoastra, nu?Dumneavoastra aveti simtul umorului, sper...
Acum
52 de ani, aceasta problema, a fost propusa la un Bac S. Daca ea este "tembela", sau nu, ramane de vazut.
Deocamdata nici o solutie nu a fost propusa inca.
Mai asteptam.
Succes!
P.S.
Problema propusa este un tembelism, din perspectiva mea de om fara simtul umorului pe un forum de stiinta.
Cred ca ar fi interesant de definit ce anume este "tembel" in aceasta problema...
TEMBELÍSM, tembelisme, s. n. Nepăsare, indiferență; indolență, delăsare. — Tembel + suf. -ism.
Sursa: DEX '09 (2009)
De exemplu , exista si o definitie de argou: "
tampenie, idiotenie". De vazut, si mai ales ,de inteles, punctul dumneavoastra de vedere, daca aveti bunavointa sa il detaliati.
Calculul este incorect. Daca adunam cei 5 Franci primiti de baiatul de serviciu avem 27F + 5F = 32F, ceea ce inseamna ca se castiga 2 Franci. Desigur, daca adunam cei 30 de Franci platiti de cei 3, obtinem 32F + 30F = 62F, si incepem sa castigam cu adevarat. Iar pentru a castiga mai mult, adunam cei 2 Franci pastrati de baiatul de serviciu si avem 64 de Franci.
Nu va enervati, inca nu ati gasit solutia...