Deocamdata nu stiu exact daca chiar nu putem ajunge la vreun rezultat si prin calcul propriu-zis. Personal as raspunde afirmativ pentru moment.
Oricum, sunt sigur ca tu ai o demonstratie eleganta si ca problema se poate demonstra prin inductie si nu neaparat prin calcul, dar m-am incins un pic cu aceste calcule si parca nu le pot lasa.
Plecand de la problema ta am dat peste altceva, prin calcul, care mi-a starnit interesul.
Cred totusi ca pot vorbi de acuratete maxima, de precizie 100%, si prin calculele mele.
Si sa-ti explic mai exact ce inseamna acesti termeni.
Pentru inceput, plecam de la conditia ca un
sir de n litere interzis nu contine in alcatuirea lui
niciun alt sir mai mic interzis .
Aceasta este de fapt situatia pentru care dintr-un numar maxim de combinatii de n litere (adica

combinatii) exista cat mai multe combinatii care nu sunt corecte, avand in alcatuirea lor cel putin un sir interzis mai mic.
Daca notam cu
![A_{n]](http://www.forkosh.com/mathtex.cgi?A_{n])
numarul de combinatii de n litere care sunt corecte, adica nu sunt siruri interzise sau au in corpul lor siruri interzise, atunci
)
Pentru suma aceasta de termeni de mai sus relatia de recurenta este :
daca
 +c)
,
atunci

Primii termeni ai sirului sunt :
)

)
![T_{5}=27+2\cdot(3+2)+2\cdot[9+2+2\cdot(3+2)]](http://www.forkosh.com/mathtex.cgi?T_{5}=27+2\cdot(3+2)+2\cdot[9+2+2\cdot(3+2)])
........
Ca sa intelegi mai bine, numarul de combinatii maxime de 3 litere care contine un sir interzis de 2 litere este

, pentru un sir de 4 litere este

, pentru un sir de 5 litere este

etc.
Numarul de combinatii de 7 litere, spre exemplu,
care contine un sir de 2 litere interzis este

,
care contine un sir de 3 litere interzis este

,
care contine un sir de 4 litere interzis este

,
care contine un sir de 5 litere interzis este

,
care contine un sir de 6 litere interzis este

,
care contine un sir de 7 litere interzis este

Daca numarul maxim de combinatii de 7 litere este

, atunci numarul de combinatii de 7 litere care nu sunt interzise este :
"Cu precizie matematica !" , as spune.
Problema mea in aceasta situatie, este sa pot reduce termenul general n,

,
la o formula ce permite compararea cu o putere de trei, sa pot stabili daca aceea diferenta este mai mare ca zero intotdeauna, pentru orice n.
Asa, intuitiv in functie de cum am calculat si am vazut ca valorile cresc, as raspunde afirmativ.