Telefoane mobile şi gadgeturi > Tablete

Tableta "romaneasca" sau tableta chinezeasca?

(1/2) > >>

Mishu:
Pentru ca este atat de usor sa cheltuiesti banii pe care atat de greu i-ai strans, va aduc si eu in atentie o dilema cu care ma confrunt, in speranta ca me veti ajuta sa nu regret mai tarziu.
Sunt interesat  sa zicem de o tableta pe care sa nu platesc mai mult de 450-500 Lei. In principiu nu vreau sa fac mare lucru pe ea, nefiind pasionat de jocurile 3D. As fi totusi incantat sa pot vedea filme (chiar si online). Principala cerinta este sa pot edita fisiere office si sa functioneze bine pe net, sa nu trebuiasca sa astept dupa ea sau sa ma enerveze ca nu ia comenzile de la touch, ca tasteaza gresit la scriere, etc.
Ma hotarasem la ALLVIEW ALLDRO SPEED ECO+:
 http://www.allview.ro/produse/tablete-pc/lista-tablete-pc/alldro-speed-eco/descriere/
Intreband insa pe un site mi-au sugerat sa aleg intre aceasta si Ramos W17, care ar fi mai performanta si are touch capacitiv dar care nu este optimizata pentru Romania:
http://pctablet.ro/tabletele-ramos-un-best-buy/#ecwid:category=2430831&mode=product&product=12721690
Preturile sunt foarte apropiate. As opta pentru cea mai performanta dar nu stiu cat de grav este pentru o tableta sa nu fie optimizata pentru Romania.
Astept parerile si recomandarile voastre.

HarapAlb:

--- Citat din: Mishu din Septembrie 26, 2012, 11:17:11 p.m. ---As opta pentru cea mai performanta dar nu stiu cat de grav este pentru o tableta sa nu fie optimizata pentru Romania.

--- Terminare citat ---
Ce inseamna ca nu e optimizata pentru Romania ? Nu e optimizat sistemul de operare pentru limba romana sau tableta are particularitati hardware care nu o fac utilizabila in retelele 3G din Romania ?

Mishu:
Tableta nu are 3G, deci aici nu ar putea fi vreo incompatibilitate. Limba romana o are. Am inteles insa ca ar putea exista anumite ingradiri, pentru anumite aplicatii, pentru Google play. Mai mult nu stiu nici eu in ce consta optimizarea tabletelor ce se vand sub brand romanesc.
Daca ar fi vorba doar de cateva aplicatii preinstalate si pornirea default in limba romana, n-ar fi mare lucru ...
Dupa intrebarea asta, gandindu-ma mai bine, cred ca sunt sanse mari ca asa sa fie ...

HarapAlb:
E neplacut sa dai banii pe tableta si sa te trezesti dupa aceea ca nu functioneaza toate programele. Cei care le vand ar trebui sa-ti spuna cu detalii ce funcioneaza si ce nu, apoi decizi daca cumperi sau nu. Daca-l cu funcionalitati lipsa ar trebui sa-i scada din pret. Eu nu am incredere in firmele care nu specifica toate detaliile.

Mishu:
Se spune ca si tabletele de top au asemenea incompatibilitati. Daca pentru iPhone este o singura platforma hardware, un singur procesor si un singur producator, pentru Android sunt sute de producatori, zeci de procesoare si sute de platforme. Este mai greu sa dezvolti o aplicatie care sa se plieze fix pe un dispozitiv care nu se stie cum va arata.
Sa zicem ca pretul este deja scazut, doar costa 485 de Lei. Mi se pare insa aiurea sa iti vanda un produs sustinand ca are alte capabilitati. Si din pacate se cam poarta. Desi legislatia prevede ca publicitatea trebuie sa reflecte adevarul, la noi nu vom vedea prea curand procese care sa ii puna la punct pe cei ce fac publicitate mincinoasa.
Voi merge pe Ramos W17, e Cortex A9, e mai performanta si se pare ca are un pret forte mic la noi...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă