Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Provocările tehnologice ale secolului
Înţelegerea creierului uman
admin:
Aici va invit sa discutam despre urmatoarea provocare: de ce este o provocare, ce materiale si informatii aveti pe aceasta tema, cum se pot face bani din aceasta provocare.
Înţelegerea creierului uman
Temari:
Mi se pare o tema foarte interesanta, si aici depinde de la om la om. De ce spun asta? Creierul unei persoane pare a fi identic cu cel ale unei alte persoane...dar nu este asa. Ca functii este asemanator, dar ca arii si ca, capacitate, difera de la o persoana la alta. Nu exista o harta precisa a creierului uman, asa cun exista o harta a Pamantului. De aceea este interesant, pe undeva creierul omului este unic, exact cum fiecare om are ADN-ul personal (exceptie fac gemenii monovitelini/monozigoti)
Adi:
Bine zis, Temari. Si cum din alt post am inteles ca esti doar in clasa a opta, suntem foarte bucurosi sa te avem aici pe forum. Exista un singur Pamant, dar peste 6 miliarde de oameni, iar fiecare om are ADN-ul si creierul lui. Cercetatorii incearca sa studieze acele caracteristici intalnite la toate creierele, la toti oamenii, sau cel putin la majoritatea. Exista si exceptii, care dau anumite boli, sau doar anumite cazuri extraordinare.
Sa zicem ca s-ar stii creierul uman foarte bine si ca am putea "scana" creierul si apoi sa ii spunem omului ce IQ are, ce talente ascunse si asa mai departe. Haideti sa ne imaginam cum ar fi o astfel de lume. Cum s-ar transforma societatea dupa o astfel de tehnologie ar fi disponibila relativ ieftin? Cine ar fi cei care ar face bani de pe urma ei? Haideti sa vedem unde ajungem ...
RaduH:
Pe mine m-ar interesa mai mult starile de transa si daca are de gand sau nu sa accepte stiinta existenta capacitatilor paranormale .
Temari:
Asta e mai mult parapsihologie. Este interesant, dar sunt oameni specializati, putini, dar cu experienta, care pun oameni si animale in transa. E riscant, caci daca un om pune un alt om in starea de transa cel aflat in fenomen poate muri. Se spune ca transa este un exeperiment psihic, care duce intr-o alta dimensiune. Este greu de explicat, ceva asemanator este si cu Triunghiul Bermudelor...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă