Diverse > Arhivă mesaje de pe vechiul forum

Un concurs de stiinta propus de Cecilia Saviuc

(1/3) > >>

Adi:
Persoana care a propus, o fosta voluntara Stiinta Azi: Cecilia Saviuc, cecilisko@yahoo.com


--- Citat din: Email primit acum de la Cecilia ---Hei!

De ceva vreme nu am mai dat niciun semn de viata pe site- adica din pacate n-am mai scris niciun articol, desi am zis ca voi scrie. Asta pentru ca, desi am inceput sa scriu mai multe, nu le-am terminat pentru ca fie nu am avut timp, fie nu erau relevante, fie nereusite- de obicei nu explic lucrurile foarte bine.(Totusi, am urmarit site-ul cam zilnic )
Am vazut printre altele si acea promotie/oferta/ nu stiu cum sa-i spun, prin care stiintaazi ofera licente BitDefender. Eu n-am sa cer licenta pentru mine, eu am alta idee. Zilele astea am hotarat cu o prietena sa organizam un concurs de stiinta in scoala, ca sa-i stimulam pe oameni sa se mai uite si in aceasta directie, pentru ca in liceul nostru, trebuie sa recunosc, lenea si comoditatea sunt la mare moda, iar stiintele exacte nu sunt vazute asa cum trebuie.
Si bineinteles, ca sa iti participe cineva la concurs, trebuie sa-i stimulezi cumva (cu niste premii, bineinteles). Asa ca m-am gandit sa te intreb daca poate stiintaazi sa sprijine/sponsorizeze aceasta initiativa cu cateva licente de antivirus, iar daca mai poate oferi ceva- minunat ( Oricum, va trebui sa cautam sponsori pentru restul cheltuielilor).
Normal, daca primim ceva, oricat de mic, facem publicitate site-ului cum se poate mai bine:D.

Recitind mailul mi-am dat seama ca poate ai vrea sa stii mai multe detalii.
M-am gandit ca acest concurs sa fie adresat elevilor pana in clasa a 10-a inclusiv ( liceul are clase 5-12) si sa aiba loc in semestrul 2. In principiu, am sa lipesc timp de mai multe saptamani la rand afise peste tot in scoala unde pot sari in ochi elevilor, dar si profesorilor, pe care sa fie scrise lucruri noi, uimitoare, pe care nu toata lumea le stie, si care pot starni interesul. Ceva in genul  "Creierul uman este in stare sa produca neuroni ", iar dedesubt "De ce?", si jos, o explicatie. Bineinteles, trebuie gasite lucruri care nu necesita explicatii foarte complicate si lungi.
Apoi am sa invit elevii sa participe la acest concurs, unde vor fi pusi sa raspunda la "De ce?" la cateva afirmatii pe care eu le-am lipit prin scoala de-a lungul saptamanilor ( si pe care le-am schimbat mereu saptamanal), dar si la cateva intrebari " din partea casei". Apoi, castigatorii vor primi premii.

Astept raspunsul, dar si daca ai cateva comentarii sau sugestii,

multumesc anticipat,

Cecilia

--- Terminare citat ---

Si iata raspunsul meu prompt pentru ea


--- Citat din: eu ---Buna Cecilia, felicitari pentru initiativa. Putem oferi intr-adevar licente BitDefender, precum si reviste Symmetry care explica fizica particulelor pe intelesul tuturor si materiale educationale de la Fermilab (brosuri,  pliante de fizica particulelor). De asemenea, putem sa laudam liceul si castigatorii pe siteul Stiinta Azi, care are peste 30 de licee partenere (poate fi model pentru alte licee) si peste 2500 de cititori pe zi (si astfel castigatorii sa aiba o recunoastere).
 
Iar tu si colegii tai veti promova Stiinta Azi prin postere afisate in liceu (le gasesti la StiintaAzi.ro/poster) precum si prin logo pe afisele cu intrebari (StiintaAzi.ro/logo).
 
Inca o data, felicitari pentru initativa si speram sa colaboram frumos la acest proiect!
 

--- Terminare citat ---

Voi ce parere aveti?

b12mihai:
Stiinta Azi = sponsor al concursului si va fi promovata o data cu concursul si bate bine la ochi :) . Eu zic ca o data cu succesul concursului vor trage cateva foloase si sponsorii...cu tot ce o putem ajuta pe Cecilia in organizarea concursului facem...

bbb:
Foarte faina ideea Ceciliei! In masura in care am timp si pot sa ajut, voi ajuta cu cea mai mare placere.

Adi:
Ma bucur ca Cecilia primeste feedback. Mut discutia in sectiunea publica, ca sa poata citi si Cecilia si sa se poata implica intreaga comunitate Stiinta Azi.

Adi:
Concursul s-a derulat si aici iata feedbackul pe care Cecilia Saviuc, organizatoarea lui, mi l-a trimis. Mi-a cerut sa nu il pun pe site, dar aici pe forum cred ca se poate, ca sa il analizam noi si sa tragem concluzii. Astept cu drag parerile voastre.

****
Salut! :)

Îmi cer scuze că nu am mai dat nicun semn după concurs- chiar era cazul.:) După concurs însă m-am mobilizat cu învăţatul pentru olimpiada naţională de germană care a fost chiar săptămâna asta. ( am luat premiul 1:D:D)
Concursul bineînţelees că s-a ţinut! Am pus şi pe blog ceva scurt imdeiat după.

A fost foarte drăguţ, în sensul că mi s-a zis chiar că s-a văzut că totul a fost făcut de elevi şi că a fost ceva nou şi un imbold pentru cei mai mici - participanţii în special- să facă şi ei ceva similar la anul.
A fost şi o doamnă ziaristă de la săptămânalul local şi ne-a luat un interviu, a fost şi un domn care a filmat pentru una din televiziunile locale şi care ne-a luat şi el un interviu.
Participanţii chiar s-au străduit să dea ce e mai bun, au învăţat şi au făcut prezentări foarte atractive şi au respectat tot ce le-am cerut.

Ce nu mi-a plăcut, dar a fost de aşteptat, a fost atitudinea publicului. După vreo oră au plecat destul de mulţi şi sala s-a cam golit... Era de aşteptat, pentru că în tot timpul ăsta cât ne-am agitat am văzut şcoala în ansamblu cum reacţionează la chestii din astea, am văzut atitudinea elevilor şi a profesorilor, am văzut cum gândesc. Din păcate, trebuie să spun că nu mi-a plăcut nimic din ce-am văzut, sincer, chiar nu mă aşteptam la aşa ceva, şi cu o aşa o amploare (aversiune faţă de ştiinţă şi chestii noi, idei noi în general, mă refer).
Trebuie să recunosc că şi de participanţi am făcut rost cam greu, dar sunt mândră că am făcut-o fără profesori.
Câştigătorii sunt Mihăiţă Olar cu premiul I, Roberto Lungu cu premiul II şi Alexandru Sidorov cu premiul III. Restul au primit diplomă de participare. Diplomă a primit şi fiecare membru al juriului, elev de clasa a 12-a din liceu ( Mădălina Belibou, Cătălina Ursu şi Claudiu Antonovici).
Am dat fiecărui om din sală câte un pix şi un formular la intrare unde să ne lase un feedback şi am avut note şi păreri chiar încurajatoare.
În ceea ce priveşte urmările acestui concurs, am auzit că se vrea să se facă o revistă de ştiinţă, "că tot sunt copii entuziaşti cu idei în şcoală", dar nu cred că se va întîmpla ceva concret. Laude deosebite n-am primit din partea direcţiunii, ei sunt de modă veche. :))
În ceea ce priveşte continuitatea, pot să spun că cel puţin în momentul de faţă nu-mi doresc să mai am o astfel de experienţă. :D

Altceva... nu ştiu ce să mai spun...pot sa zic că satisfacţia mea cea mai mare e că cel putin câţiva din participanţi au învăţat lucruri noi, s-au implicat cu ajutorul nostru în activităţi extraşcolare şi au căpătat curaj şi pentru mai departe. Chiar a fost foarte plăcut când ni s-a spus mulţumesc. :)

Cam asta am avut de zis în mare de concurs, eu şi Roxana suntem mulţumite de ce a ieşit, chiar dacă se putea muuult mai bine, asta pentru că a fost o experienţă nouă, utilă şi interesantă pentru noi şi tot ce am făcut, am făcut conform sau peste aşteptările noastre, şi avem şi oameni care ne apreciază şi ne-au urmărit constant- din păcate nu de clasa a 9-a sau a 10-a. 
...Personal nu mi-ar plăcea să apară pe site aspectele astea negative, de aceea cred că.. nu ştiu... ar trebui lăsat baltă vorbitul despre concurs pe site. Nu văd în el o chestie care a avut succes sau un impact deosebit asupra cuiva. Cred că în final tot eu şi colega mea suntem cele mai câştigate pentru că am învăţat cel mai mult.

Şi apropo de câştigat, ai avut dreptate, nu impresionează pe nimeni nişte licenţe de antivirus. :))

Îmi pare bine că am colaborat şi mulţumesc pentru tot sprijinul şi pentru premii.. şi pentru tot. :)
Sper să mai scriu câte ceva şi eu la site, acum că tot o să mă pregătesc să dau Cambridge-ul şi îmi prind bine traducerile. :D

Numai bine,

Cecilia

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă