Forumul Scientia

Diverse => Critici ale paradigmei curente in stiinta => Subiect creat de: calahan din August 13, 2020, 04:37:37 p.m.

Titlu: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 13, 2020, 04:37:37 p.m.
1) Lucrul de extractie  Wex care se adauga in ecuatia efectului fotoelectric, pentru a se obtine bilantul energetic al fotonului incident in metal, este sau nu este, ulterior interactiunii fotonului incident cu electronul liber dim metal?
2) Conservarea impulsului si energiei nu se respecta exact in momentul interactiunii fotonului incident cu electronul?
3) Este posibila (se produce cu adevarat) interactiunea directa a fotonului incident cu electronul?
4) Daca scoatem (deducem) factorul gravific G din ecuatia relativista a gravitatiei, fractia rezultata, analizata dimensional, este sau nu este, un adimensional fizic?
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 14, 2020, 08:28:14 a.m.
Calahan intrebari interesante si poate ca cei are se considera fizicieni amatori sau profesionisti pot sa incere un raspuns.
Personal ca persoana care se ocupa de fundamentul stiintelor intr-un fel care, sa spun ca s-ar putea incadra in epistemologie ceea ce fac eu si care deci nu apelez la dezvoltari matematice si fizice greu de urmarit pentru, sa spunem un simplu absolvent de liceu (cu bacalaureatul sustinut si la fizica si matematica , sau si mai bine olimpic la ambele discipline la care am putea adauga si stiintele naturii intelegand ce intelegeau scolasticii sau Arisotel prin acestea) sau chiar si de universitate tehnico-stiintific facuta la zi si cu diloma de licenta pe bune sunt intersat mai ales de intrebarea ta numaul 4 pe care o repet:

4) Daca scoatem (deducem) factorul gravific G din ecuatia relativista a gravitatiei, fractia rezultata, analizata dimensional, este sau nu este, un adimensional fizic?

Asa ca te rog daca poti detalia pentru mine aceasta intrebare cam absconsa si cand spun absons ma gandesc la marele ganditor, medic i alchimist Paracelsus in cartea sa Das Buch Meteorum, Coonia, 1566 a carui zicere se poate, cred ca necesar azi interpreta, ca o idee despre echivalenta materiei cu lumina si deci cu energia.

Adica detaliez si eu:
- ce inseamna sa soti pe G si care este formula initiala si finala dupa aceasta operatie?
- ce intelegi tu prin  analiza dimensionala?

Multumesc
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 14, 2020, 10:22:47 a.m.
Atanasu
La linkul de mai jos se gaseste poza cu formula relativista a gravitatiei. In aceasta poza, apare in partea dreapta, la numaratorul fractiei, factorul gravific G, pe care il scoatem din egalitate si apoi facem analiza dimensionala a fractiei care rezulta ca egalitate pentru G. Analiza dimensionala a termenilor din ecuatie, inseamna ca scriem relatiile (formulele) dimensionale ale termenilor din ecuatie, in MLT.
https://www.stiintaonline.ro/ce-este-in-realitate-gravitatia/
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 14, 2020, 10:40:48 a.m.
Multumesc calahan,
Voi studia raspunsul tau cu atentie, problema fiind una care m-a interesat si pe mine si daa mai tin minte cred ca am dat si eu formulele TRG ale lui einstein pe firul la care nefiind autorul de topic eu l-am sustinut peste un an(2016-2018) si unde si in prezent mai adaug informatii biliografice.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 15, 2020, 10:49:26 a.m.
atanasu

Uite aici fractia care il da pe G din formula relativista a gravitatiei.

         (2 . R           - g         . R  - 2  lambda   . G          ) . c   
            mu  nu        mu  nu                         mu  nu           
G =  --------------------------------------------------------------------
                          2 . 8 .  pi  . T                               
                                           mu  nu                         
Aici este scrisa formula in latex. O pui in fereastra convertorului de lalex si apare scrisa in word.

                        G= \frac{(2 . R _{\mu  \nu}   -g _{\mu  \nu}  . R -2  \lambda   . g _{\mu  \nu }  ) . c^{ 4}}{2 . 8 .  \pi  . T _{\mu  \nu}   }

Convertorul de latex online  comod este la linkul de mai jos.

http://www.sciweavers.org/free-online-latex-equation-editor 

Se pune problema de a stabili dimensiunile fizice ale acestei fractii. Sa vedem daca este sau nu este adimensionala.             
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 15, 2020, 01:29:15 p.m.
Am pus ecuatia data de tine in forma putand a fi scrisa la tastaturile noastre:

Valoarea lui G din relatia lui Einstein
G=(2*Rmn – gmn*R-2*λ*gmn)*c^4/(2*8*Pi*Tmn)

unde m este miu , n este niu

G este constanta gravitationala necesara tocmai pentru a avea relatii fizice omogene.

In ecuatia data de tine mai inainte si din care deriva expresia lui G, numaratorul(membrul stang) este o caracterizare a curburii spatiu timp (nu o inteleg) si dreptul(numitorul) este o densitate de energie iar introducerea constantei G este necesara dimensional. Deci daca o scot nu mai pot spune nimic despre aceasta ecuatie semnul egal intre stnga si dreapta nemai fiind corect .

Ce sens are sa elimin o constanta care ompgenizeaza si deci da consitenta unei relatii matematice care experimental a fot destul de amplu verificata?

Dar eu ma retrag caci habar nu am ce dimensiuni au termenii din relatie . Poate din https://ro.wikipedia.org/wiki/Teoria_relativit%C4%83%C8%9Bii_generale
sa rezulte aceasta dar...imi pare rau ca nu pot sa partiip mai onsistent. Desigur ca daca intervine vreun chibitz de pe aii cu inrebari de tipul Ce intelgi tu prin x,y,z.....?totul v deveni mai distractiv . Dar fara mine....
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 15, 2020, 03:15:31 p.m.
Atanasu
Dumneata esti foarte amabil ca te-ai straduit sa raspunzi la intrebarea pusa de mine. Se intampla situatia asta ciudata, ca in toate postarile cu formula relativista a gravitatiei, nu se da niciodata dimensiunile fizice ale termenilor din formula in MLT. Cat am cautat eu nu am gasit dimensiunile fizice ale termenilor din formula. Si am crezut ca formula este doar o relatie metafizica. Adica ar fi doar o ecuatie de numere. Dar un profesor universitar, m-a lamurit ca este ecuatie fizica. Si ca termenii din ecuatie au dimensiuni fizice exacte. Mi-a dat dimensiunile fizice ale termenilor din partea stanga a ecuatiei. Dar nu mia dat dimensiunle fizice ale termenilor din partea dreapta a ecuatiei. Din sistemul bidimensional stiu ca G ar fi adimensional si c^4 care ar fi viteza V^4, ar fi forta. Dar nu stiu ce dimensiune fizica are Tmiu,niu. De asta este foarte important sa stiu daca si din formula relativista rezulta ca G este adimensional sau nu.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A.Mot-old din August 15, 2020, 03:38:21 p.m.
4) Daca scoatem (deducem) factorul gravific G din ecuatia relativista a gravitatiei, fractia rezultata, analizata dimensional, este sau nu este, un adimensional fizic?
Din https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein (https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein) rezultă foarte clar că G=6,674 × 10−11 N m2 kg−2. este constanta gravitațională a lui Newton și deci această constantă nu are cum să fie adimensională.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 15, 2020, 06:23:53 p.m.
@calahan,
Este foarte util ce spui, Si desigur acel profeor are drepate . Orce expresie  cu marimi  fizice,aceste fiind dimensionale va fi si ea o expresie dimensionala. Desigur daca in expreie exista o maime adimensionala cum ar fi Pi atunci in reltie dimesiunile se reduc asa cum un raport dintre doua viteze este un numar adimensioal, idem intre doua spatii sau timpi dar in cazul asta dca se face exoresia dimensioala G va iesi cu dimensiunea sa de  N m2 kg−2. G are ceasta dimensiun pentru ca legea atractiei universale este F=Gx m^2 L^-2 adica N=G  kg^2 m^-2 si deci G=[k N m2 kg−2] iar acel k este un factor adimensional ce se obtine in determinarea expermentala a lui G.
Ce ma mira pe mine este de ce nu ti-a dat exprimarea dimensionala completa adica si pentru membrul drept dar da-o pe cea care ti-a dat-o. Insa si citez:  Din sistemul bidimensional stiu ca G ar fi adimensional si c^4 care ar fi viteza V^4, ar fi forta ce spui nu este asa c^4 este lungime^4/timp^4 iar G trebuie sa rezulte cum scrie la carte de la Cavendish citire. Lasa-ma cu sistemele bidimensionale ca eu stiu ce este stiintific bine stabilit MKS(metru, kilogram, secunda).

Vezi si https://en.wikipedia.org/wiki/Gravitational_constant
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 15, 2020, 08:05:04 p.m.
A,Mot
Uite ce ne da in pagina lui Wiki.
Vunde {\displaystyle R_{\mu \nu }\,}{\displaystyle R_{\mu \nu }\,} este tensorul Ricci, {\displaystyle R\,}{\displaystyle R\,} este scalarul Ricci, {\displaystyle g_{\mu \nu }\,}{\displaystyle G_{\mu \nu }\,} este tensorul metric, {\displaystyle \Lambda \,}{\displaystyle \Lambda \,} este constanta cosmologică, {\displaystyle G\,}{\displaystyle G\,} este constanta gravitațională a lui Newton, {\displaystyle c\,}c\, este viteza luminii, și {\displaystyle T_{\mu \nu }\,}{\displaystyle T_{\mu \nu }\,} este tensorul energie-impuls. Termenul din stânga este echivalent tensorului Einstein {\displaystyle G_{\mu \nu }\,}{\displaystyle G_{\mu \nu }\,}.
Eu nu am gasit in pagina dimensiunile fizice ale termenului  Tmiuniu. S-ar putea sa fie un adimensional si de aceea sa nu se dea dimensiunile fizice ale tensorului Impuls-energie. Si atunci s-ar putea ca toata ecuatia sa fie doar o ecuatie de numere. In formula dimensionala a lui G, scrisa de dumneata, daca pui dimensiunea fizica a masei, adica a kilogramului [M]=L3/T2, rezulta imediat ca G-ul din ecuatia Newtoniana este adimensional. Dar din ecuatia relativista, oare ce dimensiune rezulta ca ar avea?. Fiindca daca rezulta ca G este adimensional, inseamna ca 
Tmiuniu are dimensiunea produsului forta*presiune
[Tmiuniu]=F*p=v4*a2=(L4/T4)*(L/T2)2=L6/T8
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A.Mot-old din August 16, 2020, 09:03:54 a.m.
A,Mot
Uite ce ne da in pagina lui Wiki.
Vunde {\displaystyle R_{\mu \nu }\,}{\displaystyle R_{\mu \nu }\,} este tensorul Ricci, {\displaystyle R\,}{\displaystyle R\,} este scalarul Ricci, {\displaystyle g_{\mu \nu }\,}{\displaystyle g_{\mu \nu }\,} este tensorul metric, {\displaystyle \Lambda \,}{\displaystyle \Lambda \,} este constanta cosmologică, {\displaystyle G\,}{\displaystyle G\,} este constanta gravitațională a lui Newton, {\displaystyle c\,}c\, este viteza luminii, și {\displaystyle T_{\mu \nu }\,}{\displaystyle T_{\mu \nu }\,} este tensorul energie-impuls. Termenul din stânga este echivalent tensorului Einstein {\displaystyle G_{\mu \nu }\,}{\displaystyle G_{\mu \nu }\,}.
Eu nu am gasit in pagina dimensiunile fizice ale termenului  Tmiuniu. S-ar putea sa fie un adimensional si de aceea sa nu se dea dimensiunile fizice ale tensorului Impuls-energie. Si atunci s-ar putea ca toata ecuatia sa fie doar o ecuatie de numere. In formula dimensionala a lui G, scrisa de dumneata, daca pui dimensiunea fizica a masei, adica a kilogramului [M]=L3/T2, rezulta imediat ca G-ul din ecuatia Newtoniana este adimensional. Dar din ecuatia relativista, oare ce dimensiune rezulta ca ar avea?. Fiindca daca rezulta ca G este adimensional, inseamna ca 
Tmiuniu are dimensiunea produsului forta*presiune
[Tmiuniu]=F*p=v4*a2=(L4/T4)*(L/T2)2=L6/T8
Tensorul energie-impuls Tμν nu este adimensional.
Despre termenii din https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein  (https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein) citește:
1) Despre tensorul Ricci Rμν citește în https://encyclopediaofmath.org/wiki/Ricci_tensor (https://encyclopediaofmath.org/wiki/Ricci_tensor).
2) Despre scalarul Ricci R vezi extras din https://ro.wikipedia.org/wiki/Curbur%C4%83_scalar%C4%83 (https://ro.wikipedia.org/wiki/Curbur%C4%83_scalar%C4%83):
"În geometria riemanniană⁠(d), curbura scalară (sau scalarul Ricci) este cea mai simplă curbură invariantă a unei varietăți riemanniene⁠(d). Fiecărui punct al unei varietăți riemanniene, el atribuie un singur număr real determinat de geometria intrinsecă a varietății în apropierea acelui punct. Anume, curbura scalară reprezintă cantitatea cu care volumul unei mici bile geodezice dintr-o varietate riemanniană se abate de la cea a bilei standard din spațiul euclidian. În două dimensiuni, curbura scalară este dublul curburii gaussiene⁠(d) și caracterizează complet curbura unei suprafețe. Cu toate acestea, în mai mult de două dimensiuni, curbura varietăților riemanniene⁠(d) implică mai mult decât o cantitate independentă funcțional.

În relativitatea generală, curbura scalară este densitatea lagrangiană⁠(d) pentru acțiunea Einstein-Hilbert⁠(d) . Ecuațiile Euler-Lagrange⁠(d) pentru acest lagrangian sub variații ale metricii constituie ecuațiile lui Einstein în vid, iar metricile staționare sunt cunoscute ca metrici Einstein⁠(d). Curbura scalară a unei n-varietăți este definită ca urmă a tensorului Ricci și poate fi definită ca n(n−1) ori media curburilor secționale⁠(d) într-un punct.

La prima vedere, curbura scalară în dimensiune cel puțin 3 pare a fi un invariant slabă, cu puțină influență asupra geometriei globale a unei varietăți, dar, de fapt, unele teorii profunde dovedesc puterea curburii scalare. Un astfel de rezultat este teorema masei pozitive⁠(d) a lui Schoen⁠(d), Yau⁠(d) și Witten⁠(d). Rezultatele similare dau o înțelegere aproape completă a varietăților care au o metrică riemanniană cu curbură scalară pozitivă."   
3) Despre tensorul metric gμν vezi extras din https://ro.wikipedia.org/wiki/Tensorul_metric_(relativitatea_general%C4%83) (https://ro.wikipedia.org/wiki/Tensorul_metric_(relativitatea_general%C4%83)):
"În relativitatea generală, tensorul metric (în acest context, denumit adesea pe scurt metrică) este obiectul fundamental de studiu. Poate fi imaginat intuitiv ca o generalizare a potențialului gravitațional⁠(d) din teoria newtoniană a gravitației. Metrica surprinde însă toată structura geometrică și cauzală⁠(d) a spațiului, fiind folosită pentru a defini noțiuni cum ar fi timpul, distanța, volumul, curbura, unghiul și separarea viitorului de trecut."
4) Despre constanta cosmologică Λ vezi extras din https://ro.wikipedia.org/wiki/Constanta_cosmologic%C4%83 (https://ro.wikipedia.org/wiki/Constanta_cosmologic%C4%83):
Λ=1.1056 x 10-52 m-2.
5) Despre tensorul energie-impuls Tμν vezi extras din https://ro.wikipedia.org/wiki/Tensorul_energie-impuls (https://ro.wikipedia.org/wiki/Tensorul_energie-impuls) :
"În fizică, tensorul energie-impuls, sau tensorul energie-tensiune este o cantitate tensorială care descrie densitatea și fluxul⁠(d) de energie și impuls prin spațiu, generalizând tensorul tensiune din fizica newtoniană. Este un atribut al câmpurilor de forțe⁠(d) negravitaționale, de materie, și de radiații. Tensorul energie-impuls este sursa câmpului gravitațional în ecuațiile de câmp ale lui Einstein din relativitatea generală, la fel cum densitatea de masă este sursa unui astfel de câmp în gravitația newtoniană."
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 16, 2020, 11:25:26 a.m.
Dl A.Mot

Este cu adevarat foarte amabil din partea dumitale ca te-ai straduit si mi-ai dat atatea explicatii si linkuri, referitoare la tensorii din ecuatia de camp a lui Einstein. Nici nu ai sa ma crezi, daca iti spun, ca aceste pagini din Wiki le-am studiat de luni de zile si nu am gasit nicaieri date dimensiunile fizice ale tensorilor respectivi. Si nu pot sa stabilesc hotarat daca ecuatia de camp atesta sau nu adimensionalitatea factorului G. Daca Este atestat ca G este adimensional, atunci cu demonstratia adimensionalitatii lui k, rezulta imediat, din formulele identice ale lui Newton si Coulomb, identitatea dimensionala masa sarcina. Identitate care duce la o restructurare a sistemului teoretic al fizicii.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 16, 2020, 11:44:07 a.m.
Ce sa fac? doream sa nu mai intervin si credeam ca ce au urmat se vor lamuri si fara intebventia mea dar... :)

Asadar
a) de unde ai aceasta dimensiune: "dimensiunea fizica a masei, adica a kilogramului [M]=L3/T2" adia deand doua marimi fundamentale independente spatiul si timpul determina o alta la fel de indepandenta adica cantitatea de materie?
b) De unde scoti asta:  "Din sistemul bidimensional stiu ca G ar fi adimensional si c^4 care ar fi viteza V^4, ar fi forta" De unde forta o dimensiune de viteza la a patra.
c) cine este acel minunat sistem bidimensional unde G este o constanta numerica care nu are dimensiune precum raportul dintre lungimea cercului si diametrul(lungime /lungime)  sau similar ipotenuza pe cateta triunghiului dreptunghic isoscel: radical (2)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 16, 2020, 03:56:15 p.m.
atanasu

Sistemul bidimensional al marimilor fizice, a fost publicat intro lucrare scrisa de Mircea Oncescu prin anii 50 din secolul trecut. Sistemul acesta a fost de fapt edificat de Thomson, pe baza adimensionalitatii constantei gravitationale G. Dar relatia pentru definitia bidimensionala a masei, s-ar gasi chiar in tratatul de electricitate al lui Maxwel. Referiri la dimensiunea masei si la adimensionalitatea lui G  se gasesc in lucrarile lui Miles Mathis. Daca dai clik la Miles Mathis, apare lista cu lucrarile dumnealui, din care poti sa le rasfoiesti. Sistemul bidimensional  al d-lui inginer, rezulta din identitatea dimensionala masa-sarcina si este perfect congruent cu sistemul lui Thomson. Sistemul bidimensional este important ca da semantica exacta a marimilor fizice, ceeace duce la intuitia corecta a fenomenelor fizice.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 16, 2020, 07:46:07 p.m.
Uite ce-i.
a)Stiu cine a fost  Oncescu care are o carte despre Marimi si unitati in fizica gasibila dor ca coperta pe net si probabil ca in ori biblioteca mai rasarita.
Daca ai aceasta preocupare poti povesti ce scrie Oncescu, poti da niste citate sau macar unele date de altii din lucarea lui de care vad ca vorbesti
b) Stiu si cine a fost fiicianul Thompson premiu nobel, descoperitorul electronului dar nu stiu sa fi spus ce spui tu ca a spus.   dar nu stiu ca a sustinut ce spui tu . Citeaza asta ca nu este asa o zicere sa o iei din balarii si sa o pui aici hodoronc tronc
c) Nu ma intereseaza acest  Miles Mathis-beacause Miles Mathis (born 1964) is an American artist, poet, writer, pseudoscientist and conspiracy theorist.
Am mai urmarit idele lui crete referitoare la Pi crd ca am scris si ceva pe aici dar nu mi stiu . Daca stii tu posteza-le

In principiu sa ne ocupam numai de a si b iar despre adimensionalitatea lui G pe care o introduceai cu modeie ca o opinie personala vad ca este venita de la Thompson sau pote de la acel inginer misterios care este un alter ego al matale.

Cred ca de data asta nu mai revin...ca nu am de ce.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A.Mot-old din August 17, 2020, 08:25:04 a.m.
Dl A.Mot

Este cu adevarat foarte amabil din partea dumitale ca te-ai straduit si mi-ai dat atatea explicatii si linkuri, referitoare la tensorii din ecuatia de camp a lui Einstein. Nici nu ai sa ma crezi, daca iti spun, ca aceste pagini din Wiki le-am studiat de luni de zile si nu am gasit nicaieri date dimensiunile fizice ale tensorilor respectivi. Si nu pot sa stabilesc hotarat daca ecuatia de camp atesta sau nu adimensionalitatea factorului G. Daca Este atestat ca G este adimensional, atunci cu demonstratia adimensionalitatii lui k, rezulta imediat, din formulele identice ale lui Newton si Coulomb, identitatea dimensionala masa sarcina. Identitate care duce la o restructurare a sistemului teoretic al fizicii.
Eu cred că în Ecuațiile lui Einstein din https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein (https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein) (https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein) , [Tμν]=[E][F] și cum F=p:t , atunci este clar că Tμν este tensorul energie-impuls și asta deoarece Ecuațiile lui Einstein reprezintă de fapt Legea Conservării Energiei în Mecanica Relativistă propusă de Einstein.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 17, 2020, 11:14:11 a.m.
A.Mot
Imi pare ca ai si dumneata dreptate. Nu mai stiu ce sa zic. Fiindca un domn profesor mi-a zis ca umbluu dupa cai verzi. Dumnealui spune ca nu se dau dimensiunile fizice, findca nu exista. Tensorii din formula sunt doar abstractiuni matematice, metafizice, fiindca si campurile pe care le descrie sunt entitati imateriale si ar fi miscari fara suport material. In aceasta situatie ecuatia de camp este doar o ecuatie de numere, adica este metafizica. Cu tot internetul nu pot sa stabilesc adevarul.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A.Mot-old din August 17, 2020, 06:36:51 p.m.
atanasu

Sistemul bidimensional al marimilor fizice, a fost publicat intro lucrare scrisa de Mircea Oncescu prin anii 50 din secolul trecut. Sistemul acesta a fost de fapt edificat de Thomson, pe baza adimensionalitatii constantei gravitationale G. Dar relatia pentru definitia bidimensionala a masei, s-ar gasi chiar in tratatul de electricitate al lui Maxwel. Referiri la dimensiunea masei si la adimensionalitatea lui G  se gasesc in lucrarile lui Miles Mathis. Daca dai clik la Miles Mathis, apare lista cu lucrarile dumnealui, din care poti sa le rasfoiesti. Sistemul bidimensional  al d-lui inginer, rezulta din identitatea dimensionala masa-sarcina si este perfect congruent cu sistemul lui Thomson. Sistemul bidimensional este important ca da semantica exacta a marimilor fizice, ceeace duce la intuitia corecta a fenomenelor fizice.
Referitor la constanta atracției universale G din Legea atracției universale https://ro.wikipedia.org/wiki/Legea_atrac%C8%9Biei_universale (https://ro.wikipedia.org/wiki/Legea_atrac%C8%9Biei_universale) eu demonstrez mai jos că afirmația lui Miles Mathis din https://translate.google.com/translate?hl=ro&sl=en&u=http://milesmathis.com/&prev=search&pto=aue (https://translate.google.com/translate?hl=ro&sl=en&u=http://milesmathis.com/&prev=search&pto=aue) , privind faptul că G nu ar avea dimensiuni , este falsă.
Demonstrație:

   Fie două corpuri de mase m1 și m2 aflate la un momrent dat la distanța d una față de cealaltă.Ecuația de echilbru pentru rămânerea celor două corpuri la o distanță r este dat de lucrul mecanic al ficărei forțe de atracție care trebuie să respecte relațiile  L1=F1d1=L2=F2d2=L=Fr unde d=d1+d2+r.
În mod evident , lucrul mecanic de echilibru L=Fr este direct proporțional cu masele celor două corpuri , invers proporțional cu distanța de echilibru r și direct proporțional cu o constantă G care se determină experimental și în consecință putem scrie că Fr=Gm1m2:r de unde rezultă că F=Gm1m2:r2.Din expresia F=Gm1m2:r2 rezultă că [G]=Nm2kg-2.

Q.E.D.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 18, 2020, 11:03:55 a.m.
A.Mot
 Este frumoasa demonstratia dumitale. Si atunci inseamna ca fractia care il egaleaza pe G din formula relativista a a campurilor, are aceeasi dimensiune ca si G-ul din demonstratia dumitale. Dar cum se arata asta? Cum o deduc din dimensiunile fizice ale tensorilor din ecuatie? Dar despre chestiunile legate de efectul fotoelectric, nu poti sa spui nimic?
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 18, 2020, 11:59:33 a.m.
A.Mot

Uite aici, scrisa in latex, egalitatea care trebuie demonstrata dimensional. O pui in fereastra editorului de latex, de la linkul de mai jos si iti apare scrisa in word.
[G]= \frac{(2 . R _{\mu  \nu}   -g _{\mu  \nu}  . R -2  \lambda   . g _{\mu  \nu }  ) . c^{ 4}}{2 . 8 .  \pi  . T _{\mu  \nu}   }=(N.m^2/Kg^2)

https://arachnoid.com/latex/
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A.Mot-old din August 18, 2020, 03:47:05 p.m.
A.Mot

Uite aici, scrisa in latex, egalitatea care trebuie demonstrata dimensional. O pui in fereastra editorului de latex, de la linkul de mai jos si iti apare scrisa in word.
[G]= \frac{(2 R _{\mu  \nu}   -g _{\mu  \nu}   R -2  \lambda    g _{\mu  \nu }  )  c^{ 4}}{ 16 \pi   T _{\mu  \nu}   }=(Nm^2/Kg^2)

https://arachnoid.com/latex/
Referitor la (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5BG%5D%3D%20%5Cfrac%7B(2%20R%20_%7B%5Cmu%20%20%5Cnu%7D%20%20%20-g%20_%7B%5Cmu%20%20%5Cnu%7D%20%20%20R%20-2%20%20%5Clambda%20%20%20%20g%20_%7B%5Cmu%20%20%5Cnu%20%7D%20%20)%20%20c%5E%7B%204%7D%7D%7B%2016%20%5Cpi%20%20%20T%20_%7B%5Cmu%20%20%5Cnu%7D%20%20%20%7D%3DNm%5E2%7BKg%7D%5E%7B-2%7D) și (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5BG%5D%3D%20%5Cfrac%7BFr%5E2%7D%7Bm_1m_2%7D%3DNm%5E2%7BKg%7D%5E%7B-2%7D) trebuie mai întâi să stabilim din punct de vedere matematic ce este un tensor...
Din punct de vedere matematic un tensor este o mărime care generalizează noțiunea de vector și care e caracterizată printr-un număr mai mare de componente și în acest sens vezi figura din https://ro.wikipedia.org/wiki/Tensor (https://ro.wikipedia.org/wiki/Tensor) și mai ales remarc următorul extras:
"Tensorii sunt importanți în fizică deoarece oferă un cadru matematic concis pentru formularea și rezolvarea problemelor de fizică în domenii precum mecanica (tensiunea⁠(d), elasticitatea, mecanica fluidelor, momentul de inerție etc.), electrodinamică (tensor electromagnetic⁠(d), tensor Maxwell⁠(d), permitivitate, susceptibilitatea magnetică, ...) sau relativitate generală (tensorul de energie-tensiune, tensorul de curbură⁠(d), ...) și altele. În aplicații, este comună studierea situațiilor în care poate exista un tensor diferit în fiecare punct al unui obiect; de exemplu, tensiunea dintr-un obiect poate varia de la o locație la alta. Aceasta duce la conceptul de câmp de tensori. În unele domenii, câmpurile de tensori sunt atât de omniprezente încât se numesc pur și simplu „tensori”.

Tensorii au fost concepuți în 1900 de Tullio Levi-Civita și Gregorio Ricci-Curbastro, care au continuat munca anterioară a lui Bernhard Riemann și a lui Elwin Bruno Christoffel și alții, ca parte a calculului diferențial absolut⁠(d). Conceptul a permis o formulare alternativă a geometriei diferențiale intrinseci a unei varietăți sub forma unui tensor de curbură Riemann⁠(d). [2]".
Din cele arătate mai sus rezultă că termenii din partea stângă din https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein (https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein) (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=R_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7D) este un tensor de energie și deci (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5BR_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7D%5D%3DNm) , (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5BR%5D%3DNm%5E%7B-2%7D) , (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5Bg_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7D%5D%3Dm%5E3) și (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5B%5CLambda%7D%5D%3DNm%5E%7B-2%7D).Atenție la termenul (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5CLambda) , care pare a nu avea dimensiunea corectă dar de fapt termenul (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5CLambda) este o noțiune de densitate de energie intrinsecă a vidului și în acest sens citește în special capitolul 2 din https://ro.wikipedia.org/wiki/Constanta_cosmologic%C4%83 (https://ro.wikipedia.org/wiki/Constanta_cosmologic%C4%83) privind constanta cosmologică.
Sper să nu fi greșit dimensiunile termenilor din partea stângă din Ecuațiile lui Einstein https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein (https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein).... :-\
Vorbește cu Profesorul universitar despre ceea ce am afirmat eu aici...poate ar putea să mă corecteze....Mulțumesc mult!
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 18, 2020, 04:52:48 p.m.
A.Mot

Vad ca dumneata te straduiesti mult ca sa lamurim aceasta chestiune. Nu stiu cat de interesat esti dumneata in lamurirea acestei chestiuni. Sper sa nu devin plictisitor cu insistentele mele. Dar vezi si dumneata ca nu se da nicaieri dimensiunile fizice exacte ale tensorilor din ecuatie. Dumneata ai incercat sa deduci dimensiunile fizice ale termenilor. Nu pot sa spun daca deductia dumitale este corecta. Observ doar ca termenul  Lamda*gmiuniu nu este omogen cu ceilalti doi. Eu am insistat de cateva ori pe langa dl universitar sa imi dea dimensiunile lui Tmiu,niu. Dar nu a mai vrut sa imi raspunda. Este regretabil ca, cu tot internetul, nu pot sa lamuresc cu exactitate o chestiune, care in viziunea mea este foarte importanta.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A.Mot-old din August 18, 2020, 05:38:59 p.m.
A.Mot

Vad ca dumneata te straduiesti mult ca sa lamurim aceasta chestiune. Nu stiu cat de interesat esti dumneata in lamurirea acestei chestiuni. Sper sa nu devin plictisitor cu insistentele mele. Dar vezi si dumneata ca nu se da nicaieri dimensiunile fizice exacte ale tensorilor din ecuatie. Dumneata ai incercat sa deduci dimensiunile fizice ale termenilor. Nu pot sa spun daca deductia dumitale este corecta. Observ doar ca termenul  Lamda*gmiuniu nu este omogen cu ceilalti doi. Eu am insistat de cateva ori pe langa dl universitar sa imi dea dimensiunile lui Tmiu,niu. Dar nu a mai vrut sa imi raspunda. Este regretabil ca, cu tot internetul, nu pot sa lamuresc cu exactitate o chestiune, care in viziunea mea este foarte importanta.
Am corectat!De fapt termenul (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5CLambda) este densitatea intrinsecă de energie a cărei dimensiune corectă trebuie să fie (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5B%5CLambda%5D%3D%5Cfrac%7BNm%7D%7Bm%5E3%7D%3DNm%5E%7B-2%7D).
Ce părere aveți despre ceea ce se spune despre constanta cosmologică în capitolul 2 , Ecuație din https://ro.wikipedia.org/wiki/Constanta_cosmologic%C4%83 (https://ro.wikipedia.org/wiki/Constanta_cosmologic%C4%83)?Mulțumesc mult!
Este și mai regretabil că Profesorul Universitar nu vrea să lămurească ceea ce Einstein a afirmat!Eu am să încerc să caut pe un forum englez sau francez să mă lămurească cu privire la dimensiunile termenilor din https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein (https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein).....
-------------------------------------------------------------
Am găsit pe internet varianta tradusă https://translate.google.com/translate?hl=ro&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Einstein_field_equations&prev=search&pto=aue (https://translate.google.com/translate?hl=ro&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Einstein_field_equations&prev=search&pto=aue) din originalul https://en.wikipedia.org/wiki/Einstein_field_equations (https://en.wikipedia.org/wiki/Einstein_field_equations)...Sper să fie mai clar....și este foarte interesant ce se spune în aceste linkuri cu privire la constanta gravitațională a lui Enstein (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=k%3D%5Cfrac%7B8%5Cpi%20G%7D%7Bc%5E4%7D) și ecuațiile lui Enstein (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=R_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7D-%5Cfrac%7B1%7D%7B2%7Dg_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7DR%2Bg_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7D%5CLambda%3D%5Cfrac%7B8%5Cpi%20G%7D%7Bc%5E4%7DT_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7D) unde vorbește despre unitățile standard ale termenilor din acele ecuații ale lui Einstein și citez:
"În unitățile standard, fiecare termen din stânga are unități de 1/lungime2"....

Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 19, 2020, 09:13:06 a.m.
A.Mot
Vad ca dumneata esti foarte bine intentionat pe aceasta chestiune. Dar zau ca trebuie sa fac o precizare. N/m^2 este presiune, iar N*m este energie (lucru mecanic). Asta face ca nu avem omogenitate in suma termenilor din ecuatie. Nu mai gasesc postarea d-lui universitar in care dadea dimensiunile fizice ale termenilor din partea stanga a ecuatiei de camp. Eu am facut gresala sa insist asupra logicei formulelor si dumnealui s-a suparat si a zis ca este o impertinenta din partea mea, ca unul care habar nu are de matematicile superioare. De aceea cred ca nu mi-a mai raspuns la toate rugamintile mele. Ba cred ca a sters postarea aceea a dumnealui, cu dimensiunile termenilor din stanga ecuatiei, fiindca nu am mai gasit-o.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 19, 2020, 01:11:02 p.m.
Din relatia de definitie a lui G care este legea atratiei universale a lui Newton rezulta ca G=[N xm^2 xKg^-2] si pentrca N=kg x m xs^2
Deci G=[m^3/(s xkg)]

Asta este dimensiunea lui G si atunci k=8PiG/c4 are dimensiunea: k=[(m^3/(s xkg)/m^4)(s^4)=[s^3/(mxkg)]
Asadar: k=[s^3/(mxkg)]

Aceasta dimensiune a lui k  corespunde cu cea data pe aici? Cand vor corespunde cred (Presupun) ca se poate continua u folos discutia celor implicati in problema :)

Ps De fapt studierea atenta a https://translate.google.com/translate?hl=ro&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Einstein_field_equations&prev=search&pto=aue dat aici de un contributor ar fi cea mai indicata cale de a ajunge la vreun raspuns pentru ca altfle vedem ca si G si k au dimensiuni in mod clar rezultate din formulele de exptimare a acestora.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 19, 2020, 05:03:33 p.m.
Atanasu
Sunt incantat sa vad straduinta dumitale de a ma ajuta in aceasta cautare. Dar trebuie sa observ ca in relatia dedusa dedumneta ai pierdut exponentul 2 de la timpul din numitorul relatiei. In fisierul la care duce linkul dumitale, este o matematica grea, care nu stiu  daca se invata intro viata. In acest fisier se spune clar ca toti termenii din partea stanga a ecuatiei, au dimensiunea  L-2.
Citat
În unitățile standard, fiecare termen din stânga are unități de 1 / lungime 2 .
Asa o fi?. Fiindca dupa dimensiunile date de dl universitar, toti termeni din stanga ar fi presiuni. Vezi si dumneta ca in tot fisierul nu se spune nimic de dimensiunea termenului din dreapta. Ce poate sa insemne asta? De ce se ascunde acest lucru, care dupa mine, este foarte important pentru intuitia mecanismului gravitatiei.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A.Mot-old din August 20, 2020, 08:10:45 a.m.
Atanasu
Sunt incantat sa vad straduinta dumitale de a ma ajuta in aceasta cautare. Dar trebuie sa observ ca in relatia dedusa dedumneta ai pierdut exponentul 2 de la timpul din numitorul relatiei. In fisierul la care duce linkul dumitale, este o matematica grea, care nu stiu  daca se invata intro viata. In acest fisier se spune clar ca toti termenii din partea stanga a ecuatiei, au dimensiunea  L-2.
Citat
În unitățile standard, fiecare termen din stânga are unități de 1 / lungime 2 .
Asa o fi?. Fiindca dupa dimensiunile date de dl universitar, toti termeni din stanga ar fi presiuni. Vezi si dumneta ca in tot fisierul nu se spune nimic de dimensiunea termenului din dreapta. Ce poate sa insemne asta? De ce se ascunde acest lucru, care dupa mine, este foarte important pentru intuitia mecanismului gravitatiei.
Eu cred că termenii din https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein (https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Einstein) au următoarele dimensiuni:
1) Tensorul de energie Ricci (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5BR_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7D%5D%3DNm)
2) Scalarul Ricci (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5BR%5D%3DNm%5E%7B-2%7D)
3) Tensorul metric (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5Bg_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7D%5D%3Dm%5E3)
4) Constanta cosmologică (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5B%5CLambda%7D%5D%3DNm%5E%7B-2%7D)
5) Constanta gravitațională (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5BG%5D%3DNm%5E2%7Bkg%7D%5E%7B-2%7D)
6) Viteza lumini (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5Bc%5D%3Dms%5E%7B-1%7D)
7) Tensorul energie-impuls (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5BT_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7D%5D%3D%7Bkg%7D%5E2m%5E3%7Bs%7D%5E%7B-4%7D).
Conform acestor dimensiuni rezultă că Ecuațiile lui Einstein (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=R_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7D%20-%20%5Cfrac%7B1%7D%7B2%7Dg_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7DR%20%2B%20g_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7D%5CLambda%3D%5Cfrac%7B8%5Cpi%20G%7D%7Bc%5E4%7DT_%7B%5Cmu%20%5Cnu%7D) sunt ecuații de echilibru de energii , adică membrul stâng și membrul drept al acestor ecuații au dimensiuni de energie și anume (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=Nm).

Q.E.D.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 20, 2020, 08:47:01 a.m.
Cel mai bine este sa fim si noi omogeni si sa lucram in MKS adica metru-kilogram-secunda care cu adevarat sunt marimi fizice fundamntale referindu-se la sptiu ,timp si materie.  :)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 20, 2020, 11:09:48 a.m.
A.Mot
Trebuie sa imi cer scuze pentru ca intro postare anterioara, din nebagare de seama am afirmat ca paranteza de la numarator nu ar fi omogena. S-a intamplat fiindca din neatentie am omis inmultirile lui R cu gmiu,niu si a lui Lamda cu gmi,niu. Inmultirile lui R si Lamda cu gmiu,niu, care mi lai dat ca fiind m3, face ca toti termenii din paranteza sa fie energii in N*m. Am fost foarte incantat de dimensiunile care mi le-ai dat dumneata. Dar vad ca nu reusesc sa scot dimensiunea lui G din relatia data mai sus, folosind aceste dimensiuni. Pe de alta parte am gasit o nota cu alte dimensiuni ale tensorilor din paranteza,(din partea stanga a ecuatiei) care nu stiu de unde le am. Sunt ori de la dl universitar ori de pe internet. Avem asa: Tik=Tmiu,niu/c4=ML-1T-2=Kg/(ms2); Rik=Lamda=L-2=1/m2; gmiu,niu=F=N=Kgm/s2 ;
Cu dimensiunile astea imi iese ca numaratorul si numitorul fractiei au aceeasi dimensiune si ca G ar fi adimensional. Nu stiu care este realitatea, nu stiu ce sa cred. Am nevoie de niste date oficiale exacte.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 22, 2020, 12:11:01 p.m.
A.Mot
Revin acum cu o rectificare necesara. Folosind dimensiunile date in postarea anterioara, pentru termenii din ecuatia de camp se obtine doar aceeasi dimensiune ca si a lui G. ([G]=(Nm2)/Kg2=m3/(s2Kg) Eu am sperat ca avand dimensiunile fizice ale termenilor din ecuatia de camp, sa pot dovedi adimensionalitatea lui G. Dar nu se poate. Adimensionalitatea lui G rezulta imediat daca se foloseste dimensiunea masei din sistemul bidimensional al marimilor fizice. [M]=L3/T2. Sistemul bidimensional nu este un sistem tehnic, dar nici nu introduce incoerente. Sistemul bidimensional a fost edificat de Thomson, pe baza adimensionalitatii lui G. Dar acest sistem rezulta imediat din identitatea dimensionala masa-sarcina. In sistemul bidimensional masa nu mai este marime fundamentala. Sistemul bidimensional este important in teorii, fiindaca da semantica exacta a marimilor si constantelor fizice cu care lucreaza fizica. Totodata sistemul bidimensional sustine ideea ca universul fizic are numai doua dimensiuni fizice. Si toate marimile fizice sunt masuri ale miscarii si se scriu ca relatii simple intre spatiu L si timp T. Orice teorie fizica, a unui univers fizic cu mai mult de doua dimensiuni ar fi o teorie metafizica.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 26, 2020, 01:26:19 p.m.
atanasu
Vad ca nu poti sa admiti adimensionalitatea lui G si implcit nici identitatea dimensionala masa-sarcina, identitate care mi se pare ca este cumva argumentata pe undeva, cu o matematica elementara. Si nu poti sa admiti ca in sistemul bidimensional masa M nu mai este o marime fundamentala. Sistemul bidimensional nu este un sistem tehnic, cum este SI-ul. Dar pentru teoriile fizice este foarte util, findca sustine ca toate marimile fizice sunt masuri ale miscarii si se pot masura doar in dimensiuni de spatiu L si timp T. Aceasta arata ca universul fizic este bidimensional. Adica este doar miscare. Si orice teorie a unui univers cu mai mult de doua dimensiuni fizice, este doar o teorie metafizica. Dar poti sa imi spui ce crezi? la nivelul particulelor elementare, poate functiona modelul bilutelor rigide, compacte pentru particulele elementare. Mie mi se pare ca ar fi un model absurd, care nu are cum sa functioneze.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 26, 2020, 03:09:40 p.m.
@ Calahan,
Observ acum ca am facut o greseala la #24 unde G dupa ce am trecut in MKS mi-a rezultat ca fiind G=[m^3/(s xkg)] coret fiind cum ai scris tu ulterior(putea-i sa ai dragalasenia sa-mi atragi atentia asupra greselii dat fiind a venind dupa mine ai corectata-o tacand insa malc. Dar sunt obisnuit cu caracterul celor de pe aici asa ca corectez eiu si in continuare acea postare #24 .
Asadar G=[m3/(s2Kg)] si atunci atunci k=8PiG/c4 are dimensiunea: k=(m3/(s2 xkg)/(m4x(s-4)=[s^2/(mxkg)]
Asadar: k=[s^2/(mxkg)] si sper sa nu o fi gresit si pe asta. :)
Acum, draga Calahan, unde sustin eu ce-mi pui tu in carca in ultima postare cu nr #30?

Nu discutam in termeni de a putea sau a nu putea ;
Identitatea masa sarcina nu stiu cum ar rezulta din adimensionalitatea lui G si nici nu ma intereseaza nefiind de aord sa scot masa din sistemele de unitati iar cu ala bidimensional daca prezinti ce spune Thompson atunci voi incerca sa vad ce este si pana acum nu am gasit nimic despre acest sistem bidimensional spatiu-timp caci si eu il iubesc pe Kant.Ce spui mai jos sunt doar vorbe: "Sistemul bidimensional nu este un sistem tehnic, cum este SI-ul. Dar pentru teoriile fizice este foarte util, fiindca sustine ca toate marimile fizice sunt masuri ale miscarii si se pot masura doar in dimensiuni de spatiu L si timp T. ???
Aceasta arata ca universul fizic este bidimensional. Adica este doar miscare. Si orice teorie a unui univers cu mai mult de doua dimensiuni fizice, este doar o teorie metafizica.????
Intrebi : "Dar poti sa imi spui ce crezi? la nivelul particulelor elementare, poate functiona modelul bilutelor rigide, compacte pentru particulele elementare. Mie mi se pare ca ar fi un model absurd, care nu are cum sa functionez?" Raspund: Cred ca la nivel cuantic avem dualitatea particula-unda si mai multe nu stiu.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 26, 2020, 06:40:22 p.m.
atanasu
Citat
Identitatea masa sarcina nu stiu cum ar rezulta din adimensionalitatea lui G
Identitatea dimensionsala masa-sarcina rezulta din adimensionalitatea lui G inpreuna cu adimensionalitate lui k, din sistemul ecuatiilor lui Newton si al lui Coulomb. Din alea doua ecuatii rezulta, in mod obligatoriu, ca masa si sarcina au aceleasi dimensiuni fizice. Concluzie care are consecinte foarte importante asupra sistemului teoretic al fizicii. Fiindca ne da semantica exacta a marimilor si constantelor fizice si permite, cu legile cuanticii si electromagnetismului descifrarea structurilor dinamice ale particulelor elementare si explicarea luminii si a mecanismului subtil al gravitatiei. Astea sunt chestiuni pe care nici relativitatea nici cuantica nu le pot explica.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 26, 2020, 07:36:20 p.m.
Poate scri niste relatii ca asa vorbesti doar vorbe :)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din August 27, 2020, 07:09:07 a.m.
Sistemul bidimensional a fost edificat de Thomson...
Este vorba despre https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiL9qnZybrrAhVriIsKHZDeAH0QFjAGegQIBRAB&url=https%3A%2F%2Fforum.scientia.ro%2Findex.php%3Ftopic%3D5218.30&usg=AOvVaw345hjoDMVBd72miNXmg3Ty (https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiL9qnZybrrAhVriIsKHZDeAH0QFjAGegQIBRAB&url=https%3A%2F%2Fforum.scientia.ro%2Findex.php%3Ftopic%3D5218.30&usg=AOvVaw345hjoDMVBd72miNXmg3Ty)?
Dacă da , atunci explică te rog frumos coerența formulelor referitoare la masa (sarcina) gravifică din tabelul din https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiL9qnZybrrAhVriIsKHZDeAH0QFjAGegQIBRAB&url=https%3A%2F%2Fforum.scientia.ro%2Findex.php%3Ftopic%3D5218.30&usg=AOvVaw345hjoDMVBd72miNXmg3Ty (https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiL9qnZybrrAhVriIsKHZDeAH0QFjAGegQIBRAB&url=https%3A%2F%2Fforum.scientia.ro%2Findex.php%3Ftopic%3D5218.30&usg=AOvVaw345hjoDMVBd72miNXmg3Ty) dat de tine și unde se arată că (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5BM%5D%3Dkg%3Dm%5E3s%5E%7B-2%7D) ???.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 27, 2020, 08:19:54 a.m.
Vezi unde trimit linkurile date de tine si din care tu sustii ca kg=[m3/s2].
Si cum inca exista unele deosebiri intre unitati poate ca ne punem cu totii care discutam aici cu unitatile in MKS pentru marimile invocate de noi. Putem fi mai lenti dar mai atenti. Si daca unul greseste cum am facut eu sa nu -l lasam fara sa avetizam daca dorim sa fim constructivi si numai cu hibisul ala de care vorbeste Iulian.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 27, 2020, 08:25:13 a.m.
Iulian
Dumneata esti bun sa imi arati o formula, in care folosind relatia dimensionala de definitie a masei (M=L3/T2) produce incoerente. Eu acum habar nu mai am de argumentarea acestei relatii. Am retinut doar ca a rezultat de la identitatea dimensionala masa-sarcina. Dar nu rezulta din formula lui Gauss ca inmultind suprafata inchisa, din jurul sursei de camp, cu acceleratia normala la acea suprafata, da dimensiunea fizica a masei? an*So=L/T2*L2=L3/T2.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 27, 2020, 09:11:50 a.m.
Nu discuti in mod cinstit.O faci si tu pe rabinul, adica nu mai veni cu ce-ti aduci aminte sau ce spune un anume inginer si sa-i pui pe altii sa te depaneze
Adica ce pretinzi sa arate cineva ca ceva ce poate ca nu exista produce incoerente este o tampenie si nu cred ca esti tampit.

Ps Ptr Iulian: Repet:  Vezi unde trimit linkurile date de tine si din care tu sustii ca kg=[m3/s2].
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din August 27, 2020, 04:04:48 p.m.
Ps Ptr Iulian: Repet:  Vezi unde trimit linkurile date de tine si din care tu sustii ca kg=[m3/s2].
În ce postare de a mea am susținut eu că dimensiunea masei este (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5Bm%5D%3Dkg%3Dm%5E3s%5E%7B-2%7D) ? ???
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din August 27, 2020, 04:24:20 p.m.
Iulian
Dumneata esti bun sa imi arati o formula, in care folosind relatia dimensionala de definitie a masei (M=L3/T2) produce incoerente. Eu acum habar nu mai am de argumentarea acestei relatii. Am retinut doar ca a rezultat de la identitatea dimensionala masa-sarcina. Dar nu rezulta din formula lui Gauss ca inmultind suprafata inchisa, din jurul sursei de camp, cu acceleratia normala la acea suprafata, da dimensiunea fizica a masei? an*So=L/T2*L2=L3/T2.
Din a doua Lege a lui Newton (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=F%3Dm%5Ccdot%20a) care spune că forța netă aplicată unui corp este egală cu produsul dintre masa acelui corp și accelerația produsă de acea forță.Dacă dimensiunea masei ar fi (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5Bm%5D%3Dm%5E3s%5E%7B-2%7D) atunci care ar fi dimensiunea forței (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=F) și care ar fi dimensiunea accelerației (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=a) din formula (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=F%3Dm%5Ccdot%20a) ?  ??? 
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 27, 2020, 05:14:51 p.m.
Nu mai pot urmari aiurelile astea. cand aveti ceva consistent cand puteti indica o unitate care chiar daca nu e cea clasica este data acolo sau acolo ok, dar pana atunci eu nu am vreme de pierdut si sa inteleg bazaconiile lui Calahan cae vorbeste din ce-si aduce aminte.
PS: Iulian cred ca am gresit si nu tu ai sustinut ca M=m3s-2 asta este de la Calahan citire. Si de altfel Calahan a pus patru chestiuni si eu am intrat in conexiune doar cu cea de a patra adica cu adimensionalitatea lui G si apoi disutiile s-au orientat in acest sens. Nu am avut ce face ... :)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din August 27, 2020, 05:43:28 p.m.
Nu mai pot urmari aiurelile astea. cand aveti ceva consistent cand puteti indica o unitate care chiar daca nu e cea clasica este data acolo sau acolo ok, dar pana atunci eu nu am vreme de pierdut si sa inteleg bazaconiile lui Calahan cae vorbeste din ce-si aduce aminte.
PS: Iulian cred ca am gresit si nu tu ai sustinut ca M=m3s-2 asta este de la Calahan citire. Si de altfel Calahan a pus patru chestiuni si eu am intrat in conexiune doar cu cea de a patra adica cu adimensionalitatea lui G si apoi disutiile s-au orientat in acest sens. Nu am avut ce face ... :)
Trebuie urmărite toate ideile căci numai așa putem afla răspunsurile corecte la "Întrebări fără răspuns"....  :)
Eu încă mai am răbdare să urmăresc ideile lui "calahan" și ale altora...
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 27, 2020, 06:03:23 p.m.
Iulian eu cred ca nu esti in tema cu aceste cateva idei fixe ale lui Calahan venite ca in romanele de fictiune  pe calea unui manuscis ratacit si gasit de scriitorul care publica acel "manuscris" vezi Numele trandafirului al lui Eco si multe altele. La Calahan este un misterios domn inginer care daca a existat poate chiar a murit si i-a lasat mostenire opera sa lui Calahan sau este un alter ego al lui Calahan. Am gresit intervenind  intereandu-ma problemele constantelor universale - undeva  in tr-o lucrare pe acest G l-am egalat cu 1 ca sa cantaresc Universul si acum nu am avut ce face sa ma aflu in treaba  :

Cat cantareste UNIVERSUL si cat cantareste cea mai usoara particula ?

https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5229.msg69790.html#msg69790
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 28, 2020, 06:19:16 p.m.
Iulian
Imi cer scuze ca de abia acum am vazut intrebarea dumitale.
Citat
.Dacă dimensiunea masei ar fi L3/T2atunci care ar fi dimensiunea forței  și care ar fi dimensiunea accelerației  din formula  ?
.
Pai daca masa este acceleratia ori suprafata, asta inmultita cu acceleratia da suprafata inmultita cu acceleratia la patrat. In sistemul bidimensional acceleratia la patrat este presiune. Deci forta este data de produsul presiune ori suprafata. m*a=L3/T2*L/T2=L2*(L2/T4)= S*p=L4/T4=v4
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din August 29, 2020, 08:20:21 a.m.
Cat cantareste UNIVERSUL si cat cantareste cea mai usoara particula ? https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5229.msg69790.html#msg69790
Corect era dacă întrebai "Care este masa Universului și care este masa celei mai ușoare particule?" deoarece Universul nu poate fi cântărit adică să-i aflăm greutatea... ??? ??? ???
Ca să putem cântări Universul atunci ar trebui să știm unde se află "Corpul Central din Univers" de masă (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=M_%7BCCU%7D) în jurul căruia gravitează tot Universul și mai trebuie să știm și accelerația gravitațională (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=g_%7BCCU%7D) a "Corpului Central din Univers" și toate astea nu știu cum s-ar putea afla.... ??? ??? ???
Care este cea mai ușoară particulă?  ::)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 29, 2020, 09:18:11 a.m.
Mai cum cunosti tu toate Adevarurile si Corectitudinile :)
Scuza-ma Iulian nu as vrea sa  fiu nedelicat u tine, dar vazand ce scri, uneori ma gandesc ca ori nu ti-au dat inca tuleiele sau poate ca nu mai stii de fapt cine esti? adica ma gandesc la "micul neamt" :)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 29, 2020, 09:33:42 a.m.
@ Calahan,
Fac eu ce il rugasem pe tine si pe Iulian sa faceti si poate continuati interesanta voastra discutie si-mi lasati firul destinat lui Hubble sa se ocupe doar de asta ca este destul. Multumesc
Asadar rostogolesc:

Citat din: calahan din Ieri la 05:56:59 p.m.
Iulian
 Formula pe care ai incercat dumneata sa o transcrii i word, este scrisa gresit. Primul factor din fata este  1/(4*pi*G). Inmultirea cu acest factor face ca msa Pamantului este data de relatia  Mt=(g*Rt2)/G. Relatie care se gaseste in manuale si este dedusa si pe alta cale. Aceasta formula este identica cu formula lui Gauss pentru sarcina electrica  Q=(1/4*pi*k)*E*So
Dacă nu scrii corect formulele , atunci nu te aștepta decât la replici care să conteste afirmațiile tale... ???
Dacă este vorba de  atunci este corect.Nu este corectă afirmația ta că "Masa este data de produsul acceleratiei normale cu suprafata inchisa M=a*S"! ???
Nu există nicio similitudine între Mgv=... și M=aS deoarece [a/g] diferit de [a] și asta deoarece  [g/G] =m-2xkg si [a]= ms-2

Multumesc pentru amabilitatea voastra:)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 29, 2020, 10:25:26 a.m.
@calahan si Iulian

O mut si pe asta aici pana cand un moderator va observa si va face el ce trebuie:

Re: EINSTEIN si HUBBLE
« Răspuns #36 : Azi la 09:47:19 a.m. »
Citat
Iulian
Ai facut dumneata socotelile? Ai calculat masa Pamantului o data cu formula lui Gauss si o data cu formula lui Newton si nu au iesit egale?

PS Poate dle Iulian ii raspunzi aici caci este si textul lui Calahan si poate apare si raspunsul tau.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 29, 2020, 04:18:25 p.m.
iulian
Citat
Nu există nicio similitudine între Mgv=... și M=aS deoarece [a/g] diferit de [a] și asta deoarece  [g/G] =m-2xkg si [a]= ms-2
Daca in loc de m=Kg pui m=L3/T2 rezulta ca raportul g/G=m/s2, adica este acceleratie si deci G-ul este adimensional. Vad ca Atanasu are scapari de sinceritate, din care se vede ca se inscrie si dumnealui in grupul celor pentru care logica formulelor nu are nicio importanta. Si de asta nu face niciun efort de verificare. Este prea obositor sa admiti logica formulelor.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din August 29, 2020, 04:28:15 p.m.
Iulian
Imi cer scuze ca de abia acum am vazut intrebarea dumitale.
Citat
.Dacă dimensiunea masei ar fi L3/T2atunci care ar fi dimensiunea forței  și care ar fi dimensiunea accelerației  din formula  ?
.
Pai daca masa este acceleratia ori suprafata, asta inmultita cu acceleratia da suprafata inmultita cu acceleratia la patrat. In sistemul bidimensional acceleratia la patrat este presiune. Deci forta este data de produsul presiune ori suprafata. m*a=L3/T2*L/T2=L2*(L2/T4)= S*p=L4/T4=v4
De unde ai mai scos aberațiile "Pai daca masa este acceleratia ori suprafata, asta inmultita cu acceleratia da suprafata inmultita cu acceleratia la patrat. In sistemul bidimensional acceleratia la patrat este presiune."   
Sistemul ăsta bidimensional eu nu-l înțeleg de loc și nici ce spui tu că "m*a=L3/T2*L/T2=L2*(L2/T4)= S*p=L4/T4=v4"... ???
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din August 29, 2020, 05:27:10 p.m.
Iulian
Ai facut dumneata socotelile? Ai calculat masa Pamantului o data cu formula lui Gauss si o data cu formula lui Newton si nu au iesit egale?
Cele două formule de calcul pentru masa Terrei sunt identice deoarece formula lui Gauss are factorul (http://chart.apis.google.com/chart?chf=bg,s,fffff0&cht=tx&chl=%5Cfrac%7B4%5Ccdot%20%5Cpi%7D%7B4%5Ccdot%20%5Cpi%7D) și deci formula lui Gaus este tot una cu formula masei Terrei rezultată din Legea atracției universale dată de Newton...Problema este că este aberant ceea ce spui tu și anume că masa unui corp este produsul dintre accelerația acelui corp și suprafața sa exterioară... ??? ??? ??? ??? ??? ???
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 29, 2020, 05:36:04 p.m.
@Iulian  Ce scri deasupra este un raspuns la ce am citat eu din Calahan si l-am adus aici unde este locul sau deci nu e pentru mine. Directioneaza acest raspuns pentru destinatar Calahan :)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din August 29, 2020, 05:50:42 p.m.
@Iulian  Ce scri deasupra este un raspuns la ce am citat eu din Calahan si l-am adus aici unde este locul sau deci nu e pentru mine. Directioneaza acest raspuns pentru destinatar Calahan :)
Am șters! ???
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 29, 2020, 06:11:37 p.m.
Multumesc
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 30, 2020, 11:10:11 a.m.
atanasu

Citat
Poate scrii niste relatii ca asa vorbesti doar vorbe

Uite aici formulele lui Newton si Coulomb scrise in latex F_{gs}=G .  \frac{m_{1} . m_{2}}{d^{2}} si F_{es}=k .  \frac{q_{1} . q_{2}}{d^{2}} 
Daca le introduci in fereastra de la -editor de ecuatii TeX-, iti apare dedesubt in word. In aceste formule, daca G si k sunt adimensionali, rezulta imediat ca masa si sarcina au aceleasi dimensiuni fizice. Fiindca in stanga am doar forta, masurata in newtoni, iar in dreapta, la numitor este doar distanta la patrat, masurata in m2.
Iulian
Sistemul bidimensional al marimilor fizice este postat la linkul de mai jos.
https://forum.softpedia.com/topic/1172287-sistemul-bidimensional-al-marimilor-fizice/
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 30, 2020, 11:50:46 a.m.
Nu stiu sa fac ce spui tu.
Nu le am cu text editarea. Si nu ti le-am cerut pentru mine formulele ci pentru probitate .Personal  eu nu doresc sa verific ce fac altii fara sa ma interseze,  ci cei care au intrat in discutie cu tine mai in amanunt pot face asta. Sper sa-ti raspunda dlor aici .
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din August 30, 2020, 12:06:43 p.m.
Iulian
Sistemul bidimensional al marimilor fizice este postat la linkul de mai jos.
https://forum.softpedia.com/topic/1172287-sistemul-bidimensional-al-marimilor-fizice/
Explică te rog frumos relațiile de structură și unitatea de măsură de la "Masa (sarcina gravifică)=masa inertă" căci eu nu pricep nimic... ???
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 30, 2020, 03:16:22 p.m.
atanasu
Nu stiu ce probleme ai dumneata. Trebuia doar sa copiezi formula scrisa in latex, in fereastra dela- editor TeX- si iti apare formula scrisa in word. Dar dupa cum se vede dumneata doar gasesti motive ca sa respingi formulele cu logica lor. Dupa mine formulele spun tot. Toata argumentarea sta in logica formulelor. Sigur ca daca respingi dinaintea argumentarii ideea identitatii dimensionale masa-sarcina, vei respinge in permanenta logica formulelor. Oricum logica formulelor oboseste puternic. Nu ai dumneata timp sa depui atata efort sa cuprinzi logica formulelor.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 30, 2020, 03:43:04 p.m.
Iulian
Pai nu am spus ca marimea scalara masa M, este data de produsul acceleratiei normale cu suprafata inchisa din jurul sursei generatoare de camp. Eu am vazut ca este demonstrat ca G-ul este adimensional, fiindca este dat de raportul intre suprafata integratoare a campului gravific si suprafata generatoare a campului gravific. G=Sintg/Sgen.  Spune pe undeva ca la fel este defnita si constanta electrica k. Dumneata nici nu poti sa admiti ca esenta fizica a densitatii ro, a presiunii p, a fortei F si a energiei W, este patratul frecventei, care inseamna patratul inductiei magnetice de la nivelul structurilor dinamice ale nucleonilor Bn2.  Fiindca inductia magnetica B are dimensiunea fizica a frecventei. B=f=1/t. Asa cum apare in sistemul bidimensional al marimilor fizice.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din August 31, 2020, 07:50:29 a.m.
Iulian
Pai nu am spus ca marimea scalara masa M, este data de produsul acceleratiei normale cu suprafata inchisa din jurul sursei generatoare de camp.
REPET:
Explică te rog frumos relațiile de structură și unitatea de măsură de la "Masa (sarcina gravifică)=masa inertă" căci eu nu pricep nimic... din https://forum.softpedia.com/topic/1172287-sistemul-bidimensional-al-marimilor-fizice/ (https://forum.softpedia.com/topic/1172287-sistemul-bidimensional-al-marimilor-fizice/) dat de tine.... ???
Constanta gravitațională G nu poate fi adimensională!  ???
Până nu dai explicațiile cerute de mine nu mai avem ce discuta în acest sens... ???
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 31, 2020, 08:19:10 a.m.
Iulian
Uite aici un pdf cu fisierul in care se face descifrarea constantei gravitationale. Vorba este ca pentru a pricepe demonstratia de acolo trebuie sa iti iei un pix si sa tot scrii formulele de acolo. Este o treaba care cere timp si dumneata nu ai timp pentru asa ceva. Este mult mai simplu sa te raliezi la parerile lui -atanasu- si a altor stiintifici antistiintifici, care resping cu consecventa si observatiile experimentale dar si logica formulelor.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din August 31, 2020, 01:14:33 p.m.
Iulian
Uite aici un pdf cu fisierul in care se face descifrarea constantei gravitationale. Vorba este ca pentru a pricepe demonstratia de acolo trebuie sa iti iei un pix si sa tot scrii formulele de acolo. Este o treaba care cere timp si dumneata nu ai timp pentru asa ceva. Este mult mai simplu sa te raliezi la parerile lui -atanasu- si a altor stiintifici antistiintifici, care resping cu consecventa si observatiile experimentale dar si logica formulelor.
REPET:
Explică te rog frumos relațiile de structură și unitatea de măsură de la "Masa (sarcina gravifică)=masa inertă" căci eu nu pricep nimic... din https://forum.softpedia.com/topic/1172287-sistemul-bidimensional-al-marimilor-fizice/ (https://forum.softpedia.com/topic/1172287-sistemul-bidimensional-al-marimilor-fizice/) dat de tine.... ???
Constanta gravitațională G nu poate fi adimensională!  ???
Până nu dai explicațiile cerute de mine nu mai avem ce discuta în acest sens... ???
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 31, 2020, 01:47:22 p.m.
Iulian
Nu stiu ce unitati de masura vrei dumneata. Eu am postat pdf-ul in care este demonstrata sau argumentata printrun rationament fizic, adimensionalitatea lui G, care am vazut ca in fisier este notat cu litera greceasca gama. Este si un desen explicativ la constanta gravitatiei. Din rationament se gaseste si semnificatia fizica a acestei constante. Dar astea toate sunt valabile numai pentru cei care admit si respecta logica formulelor. Totul iese din logica formulelor. Cine nu admite logica formulelor, nu poate sa admita adimensionalitatea lui G. Pe undeva pe la descifrarea constantei de actiune, se demonstreaza (se argumenteaza) ca factorul electric k este de asemenea adimensional. Din adimensionalitatea acestor constante din fata formulelor lui Newton si Coulomb, reese imediat ca masa si sarcina au aceeasi dimensiune fizica. Logica acestor formule nu poate sa fie rasturnata, oricat s-ar stradui antistiintificii de pe forum. Intro postare anterioara am postat formulele legilor lui Newton si Coulomb scrise in latex. Adimensionalitatea lui G si k din fata formulelor, duce imediat la identitatea dimensionala masa-sarcina. Si observatiile experimentale arata ca masa si sarcina produc acelasi efect fizic. Dar sunt unii care nu vad acest lucru si tot sustin ca nu exista nicio acceleratie produsa de aceste entitati fizice.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 31, 2020, 02:50:25 p.m.
Atanasu
 Dumneata ai dreptate. Nu se mai poate face nimic. Fiindca vad ca au disparut editoarele tex on line. Nu era mare filozofie. Doar marcai formula scrisa in latex, dadeai cu copy si apoi dadeai cu paste cand fixai cursorul in fereastra de editare a editorului on line. Dar daca nu mai apare editorul, nu se mai poate face nimic. Totusi nu pot sa cred ca dumneata nu cunosti formulele lui Newton si Coulomb. Cred ca vii doar cu un motiv de eschivare. Pai daca in acele formule pui G si k adimensionali, rezulta, in mod logic, ca masa si sarcina au acceasi dimensiune fizica. Pana acum antistiintificii nu au reusit sa rastoarne aceasta logica a formulelor. Dar nici nu pot sa admita consecintele pe care le produce identitatea dimensionala masa-sarcina. Si prima consecinta, foarte importanta pentru sistemul teoretic al fizicii, este sistemul bidimensional al marimilor fizice. Sistem care da semnificatia fizica exacta a marimilor fizice si a constantelor universale.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 31, 2020, 03:27:01 p.m.
calhan, ti-am spus ca nu eu sunt cel care te pot ajuta. Nu imi aduc aminte tot ce-mi ceri tu si nu am nici-o motivatie sa ma apuc acum de asa ceva. Ce ceri tu, asa cum formulezi aici , este ceva inteligibil si cred ca daca este vreun fizician pe aici ar putea sa-ti raspunda. dar probabil ca nu este, adica toti neavenitii aflatori in treeaba se ocupa de fizica si de cosmologie si daca le ceri ceva mai consistent o iau pe drumul rabinului. Eu nu am facut asa si cand ai aparut pe aici am incerca sa te ajut trimitand spre tine pe unii pe care ii credeam a sti ceva in acest domeniu numit fizica teoretica.
De exemplu poate cand o sa am ceva vreme o sa ma ocup de ultimul fir deschis de ilasus care face foarte bine ca il lasa in adormire. Si chiar promit ca voi incerca sa-i spun daca opusul lui ar fi (dupa mine) publicabil cum consider ca este eseul meu original referitor la modelari simple ale cosmologiei BB.

PS Repet ca nu intelg nimic din aceste propozitii ale tale care sunt totusi corecte si gramatical si semantic: "Dar nici nu pot sa admita consecintele pe care le produce identitatea dimensionala masa-sarcina. Si prima consecinta, foarte importanta pentru sistemul teoretic al fizicii, este sistemul bidimensional al marimilor fizice. Sistem care da semnificatia fizica exacta a marimilor fizice si a constantelor universale.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 31, 2020, 06:08:40 p.m.
Atanasu

Pai dumneata stii care este semnificatia fizica a lui G, constanta atractiei gravitationale? a lui k, constanta interactiunilor electrice? a lui h, constanta de actiune?. Eu nu iti reprosez nimic. Regret doar ca nu pot sa iti ofer niste argumente concrete. Care sa mai taie din indoieli.   
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 31, 2020, 06:22:45 p.m.
Nici macar nu pot spune ca am indoieli.Da nu stiu daca exista si ce este acel sistem bidimensional de unitati fizice. Daca exista ar trebui sa fie pe wiki ca doar nu ar fi ceva neinsemnat. Pai G are semnificatia din formula adica forta cu cae se atrg doua mase de 1kg aflate la o distanta de 1m. A masurat-o experimental cavendish si o gasim oricand pe wiki.Nu stiu daca constanta interactiunilor elastice nu este modulul de elasticitate al unui material anume si care reprezinta forta care alungeste un fir de 1 m lungime cu sectiune de atat cu o alungire de atat(nu mai stiu exat dar asta este ideea) Nu stiu ce-i cu constanta interactiunilor electrice dar cred ca o gasesc daca meg la legea lui Coulomb si nici cu h dar daca este cea a lui Planck am folosit-o facand-o 1 cand am cantarit neutrinul.
 Si daca stiu asta ce -i?
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din August 31, 2020, 06:27:11 p.m.
Iulian

Citat
Constanta gravitațională G nu poate fi adimensională!

Pai cum sa nu fie adimensionala, daca asa spun formulele? Si nu pleaca de la nicio ipoteza noua sau originala. Pleaca de la formulele din manuale. Din care  scoate relatia care il defineste pe G si stabileste dimensiunile lui. Daca are aceeasi dimensiune si la numarator si la numitorul relatiei, inseamna ca este adimensional. Si se vede din relatie sensul fizic al acestei constante.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din August 31, 2020, 06:41:37 p.m.
Scrie ce spui. Nu poti? de ce te feresti? Ti-e teama ca spui vreo prostie ? ce se intamla cu tine?
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 01, 2020, 10:08:27 a.m.
Atanasu

Eu am inteles, numai din cartea d-lui inginer, ca G-ul este raportul dintre suprafata integratoare a campului gravific, adica suprafata pe care se aduna toate contributiile de camp din masa corpului si suprafata generatoare de camp, data de suma suprafetelor generatoare de camp ale tuturor particulelor din masa corpului. Constanta electrica k ar fi numarul de unde componente ale fotonului gama de la anihilarea electronului cu pozitronul. Constanta de actiune h ar fi data de produsul dintre energia unei singure unde a fotonului, cu durata fotonului, data de numarul de perioade (unde) al fotonului inmultit cu o perioada a fotonului. Chestiunile astea absolut originale si care nu sunt in manuale, mie mi-au placut foarte mult si le-am retinut bine. Si mi s-a parut ca sunt foarte bine demonstrate.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 01, 2020, 10:40:40 a.m.
Este o contradictie intre subiectele tale care nu ar putea fi abordate decat de cineva cu cunostinte serioase de fisica sau de un autodidact sonat in genul inventatorlor astia de perpetuum mobile, care nu are mai mult un liceu sau o facultate netehnica .
Chiar daca ai incredere mare in acel inginer are ar trebui sa apara ei daca nu a murit pana acum, nu poti sa iei de bune toate spusele sale. Ai putea sa pui aici pe text ce spune el exact, ce spun manualele despre subiectele respective si de ce iti plac tie. Gandeste-te cata onanie intelectuala ai produs si nu e numai vina ta ci si a celorlalti care se complac.  Eu am incercat sa oientez mereu in mod pragmatic discutia fara sa fiu insa in tema cu fondul ei, pentruca daca as fi fost ea era de mult terminata, dar cred ca sunt unii pe aici care probabil ca fac un serviciu forumului crezand ca-l mentin in viata cu respiratie artificiala lucru pe care Harap Alb a refuzat sa-l faca si a plecat de aici. Deci pune pe hartie pe scurt ca sa spun asa si posteaza aici. Nu mai pune intrebari, spune ce crezi tu cu orice risc si altii isi vor da cu parerea daca au ceva cohones in ale fizicii.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 01, 2020, 02:04:31 p.m.
Atanasu
Nu stiu ce contradictii vezi dumneata. Eu vad ca toate sunt legate logic. Se foloseste doar de formulele din manuale, insa scrise in sistem bidimensional. Si nu produce nicio incoerenta. Uite aici pdf-ul in care se face descifrarea constantei de actiune h. Aici se demonstreaza ca factorul electric k este adimensional. In demonstratia asta se pleaca de la formulele energetice ale anihilarii electronului cu pozitronul. Formule care se spune ca sunt perfect valide. Teoria anihilarii particulelor cu antiparticulele lor este o teorie acceptata de lumea stiintifica. Nu se poate spune ca sunt SF-uri, sau pseudo stiinta. Cine respinge aceasta teorie, este clar ca face antistiinta. Articolul asta este cam lung. Are vreo cinci pagini. Nici eu nu mai am rabdare sa il parcurg integral. Repet ideea ca este demonstrata adimensionalitatea factorilor G si k . Si cu adimensionalitatea acestor factori rezulta identitatea dimensionala masa-sarcina, care sta la baza deductiei sistemului bidimensional al marimilor fizice.
 
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 01, 2020, 02:16:19 p.m.
Contradictia mea se referea la altceva dar nu conteza o sa incerc sa ma uit pe ce ai trimis dar repet nu cred ca voi intelege mare lucru si nu am timp adica cu mine timpul nu mai are rabdre si trebuie sa devin selectiv.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 01, 2020, 02:25:31 p.m.
Asa este e un aticuol lung si greu de urmarit.Dr tu um sa spui ca nu l-ai urmarit? tunci ce niba vrei de la noi? sa muncim in locul tau. Citestel cu reionul in mana intelege-l si apoi sa vii aici in fata celor care te vor privi. Dar este evident ca apoi doar unul care stie fizica nivelului acestui articol adica o are in stare functionala-operativa  cum sunt cei care rezolva pe aici probleme de fizica, date de diversi elev,i pot face efortul sa urmareasca. Dar cand tu spui de multe ori ca vorbesti din amintiri si ca 5 pg sunt prea lungi, eu te cataloghez in categoria celor care adorm daca numara pana la treizeci si ma retrag.:)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 01, 2020, 06:28:09 p.m.
Atanasu

Uite aici formulele lui Newton si Coulomb scrise in latex F_{gs}=G .  \frac{m_{1} . m_{2}}{d^{2}} ;si ;F_{es}=k .  \frac{q_{1} . q_{2}}{d^{2}}
Daca le introduci in fereastra de la -editor de ecuatii TeX-, iti apare dedesubt in word. In aceste formule, daca G si k sunt adimensionali, rezulta imediat ca masa si sarcina au aceleasi dimensiuni fizice. Fiindca in stanga avem doar forta, masurata in newtoni, iar in dreapta, la numitor este doar distanta la patrat, masurata in m2. Si ai mai jos linkuri la ferestrele editorilor de ecuatii in latex. Care am vazut ca se deschid. Eu stiu continutul articolului, fiindca l-am studiat cu multi ani in urma. Daca rasfoiesti articolul, gasesti un rand cu dimensiunea lui k. Vreau doar sa vad acum cum judeci dumneata, daca ai toate elementele. Adica ai si formulele si constantele dovedite ca sunt adimensionale.

http://www.sciweavers.org/free-online-latex-equation-editor
https://arachnoid.com/latex/
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 01, 2020, 10:55:28 p.m.
Lipsa de respect fata de interlocutori se poate defini ca nerusinare?
Dupa ce raspunzi la asta continui si eu cu raspunsul meu. :)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 02, 2020, 08:07:21 a.m.
Atanasu
Ma mira tare reactia dumitale. Nu inteleg ce te-a suparat.Ti-am dat linkurile la editoarele formulelor in latex. Ti-am dat demonstratiile, pentru adimensionalitatea factorilor G si k.  Se pune intrebarea daca poti sa admiti identitatea dimensionala masa-sarcina? Aceaasta este intrebarea.l
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din Septembrie 02, 2020, 08:23:09 a.m.
Atanasu
Ma mira tare reactia dumitale. Nu inteleg ce te-a suparat.Ti-am dat linkurile la editoarele formulelor in latex. Ti-am dat demonstratiile, pentru adimensionalitatea factorilor G si k.  Se pune intrebarea daca poti sa admit identitatea dimensionala masa-sarcina? Aceaasta este intrebarea.l
De ce nu scrii tu formulele cu acele editoare latex și de ce trebuie sa facă altcineva munca ta? ???
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 02, 2020, 08:41:13 a.m.
Deci sa raspund eu la ce te faci ca nu observi:

Ai scris mai jos in stilul tau detasat, ceea ce este foarte bine si aparent politicos ca:

1)Undeva(30 august, #54) ma trimiti la https://forum.softpedia.com/topic/1172287-sistemul-bidimensional-al-marimilor-fizice/ unde eu nu am acces la fisierul atasat:
Attached File  SISTEMUL BIDIMENSIONAL AL MARIMILOR FIZICE.pdf   138.71K, 
 poate ca trebuie sa fac ceva suplimentar adica sa ma loghez pe acolo dar nu doresc asa ceva  si desigur ca asteptarea de la cineva sa munceasca suplimentar ca eventual sa te ajute pe tine nu tine de bun simt. Acesta este linkul ce nu-l pot deshide acolo dar poae cpmunici de cine este el creat.

2) "Identitatea dimensionsala masa-sarcina rezulta din adimensionalitatea lui G inpreuna cu adimensionalitate lui k, din sistemul ecuatiilor lui Newton si al lui Coulomb" si asta o tot repeti si cand eu iti cer o indicatie mai clara scrii la #71 de ieri: "Articolul asta este cam lung. Are vreo cinci pagini. Nici eu nu mai am rabdare sa il parcurg integral.( Nota mea : adica ar trebui sa am eu rabdare, isn`t it?). Repet ideea ca este demonstrata adimensionalitatea factorilor G si k . Si cu adimensionalitatea acestori factori rezulta identitatea dimensionala masa-sarcina, care sta la baza deductiei sistemului bidimensional al marimilor fizice."
Dar articolul indicat de tine acolo nu vorbeste decat de k si nu si de G. Asta cum s-o interpretez .Desigur ca o neatentie dar care frizeaza nesimtirea caci tu astepti de la noi ceva anume.

Asadar este asta o mica proba de indiferenta fata de celalalt pe care eu o numesc nesimtire? Vezi si tu, am mai cobora stacheta si de la nivel de nerusinare am coborat(poate ca este invers) la cel de nesimtire. :)
 
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 02, 2020, 01:04:53 p.m.


Atanasu!
Citat
Dar articolul indicat de tine acolo nu vorbeste decat de k si nu si de G.

Asa este. In ultimul articol se demonstreaza doar adimensionalitatea lui k. Adimensionalitatea lui G este demonstrata intrun articol postat mai inainte. Eu postez acum pdf-ul cu sistemul bidimensional, pe care zici ca nu te lasa sa il vezi in pagina de la -softpedia- Eu postez acum articolul cu descifrarea constantei gravitationale G. https://forum.scientia.ro/index.php60/topic,5465..html
Iulian
Nu am scris eu formulele lui Newton si Coulomb in latex?. Ramane doar sa faci copy in fereastra editorului de ecuatii si  apar convertite in word.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 02, 2020, 03:00:29 p.m.
Iulian
Eu am mai dat o data formulele scrise in latex. Le mai pun inca o data. Poate ca nu le-ai vazut.
F_{gs}=G .  \frac{m_{1} . m_{2}}{d^{2}};  si;  F_{es}=k .  \frac{q_{1} . q_{2}}{d^{2}}
Uite si formula dedefinitie a constantei de actiune h.
h=\frac{k.q_e^2}{r_e.f_{fae}}=\frac{k.q_{e}.m_{e}}{d_{e}.f_{fae}}; unde; d_{e}=\frac{r_{e}}{2.\pi^2.k}
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 02, 2020, 03:35:17 p.m.
Asaar nu am ce face cu formulele tale si mai simplu ar fi sa spui ca lucrezi cu legea gravitatiei universale pentru g si cu legea lui Coulomb pentru sarina electrica si ma mai lsi cu latexul ala . Ca nu cu legile astea avem noi problme.
Adar nu existe nici-o referire la Thomson in legatura cu vreun sistem de unitati bidimensional si uite aici unde se dau jos si e sisteme se mai stiu:

https://fr.wikipedia.org/wiki/Syst%C3%A8me_CGS

Nu misc nici-un pai pana nu aduci in fata mea acel sistem de la Thomson citire sau pana nu spui clar de unde il ai pe cel dat mai inainte la solicitarea mea categorica adica e vorba de tabelul de  la file:///C:/Documents%20and%20Settings/bogdan/My%20Documents/Downloads/SISTEMUL%20BIDIMENSIONAL%20AL%20MARIMILOR%20FIZICE%20(5).pdf.

Se intelege?
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 02, 2020, 06:23:49 p.m.
Atanasu
Zau daca inteleg ce vrei dumneata sa spui. Mie unul imi este foarte clar ca factorii G si k sunt adimensionali. Fiindca asa spun formulele. Este demonstrat matematic, destul de simplu, la nivel de liceu.  Daca dumneata nu ai rabdare sa intelegi demonstratiile matematice elementare, la asta nu am cu ce sa te ajut. Nu pot sa dau nici sistemul lui Thomson. Fiindca nu il am. De acest sistem publicat candva, m-a asigurat o persoana care a studiat cartea lui Oncescu, cand lucra la institutul national de metrologie.  Eu am incercat doar sa iti dau formulele lui Newton si Coulomb, care spuneai ca nu le cunosti.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 02, 2020, 07:26:51 p.m.
Cum sa nu cunosc formula gravitatiei universale si a lui Coulomb.  Te rog scrie formulele si fa calculele care arata ca k nu are dimensiune , lasa-l pe G ca eu deocamdata m-am oupat de k. Parca am vorbi chineza. :)

Dar daca nu putem sa avem in fata susa tabelului siatemului bidimensional, ce sa vorbim adica cum sa consider eu ca "Dar faradul F ca unitate de măsură a capacitaţii electrice (C) are dimensiunea fizică a lungimii (l) ca şi metrul m , care este unitate de măsură a lungimii"

De unde rezulta asta?
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 02, 2020, 09:32:06 p.m.
Atanasu

Socotelile sunt facute in fisier. Ca sa le intelegi trebuie sa citesti tot fisierul. Altfel nu se poate. Eu pot doar sa iti indic formula energiei, scrisa in pagina a 3-a. pe randul al 6-lea de formule. Unde energia fotonului gama electronic, este scrisa ca produs al componentelor (tensiune x curent x durata). Si durata apare ca produsul lui k cu perioada fotonului gama electronic.  Tau=k*tfae. De aici se vede ca factorul electric k este doar un numar, adica un adimensional. Fiindca timpul este dat de perioada fotonului tfae.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 03, 2020, 08:16:49 a.m.
@calahan,
Tu ori iti bati joc de noi toti si eu am meritul ca demonstrez asta fara a face discutii interminabuile cu tine cum este moda acestui forum ori unul Basescu fost presedinte al R. pe cand era asa a introdus un termen nou in limba romana ,adica nou pentru mine , termenul de "analfabet functional" ,situatie mult mai grava decat un analfabet propriu zis care este imediat vizibil asta pe cand asta functionalul  poate ajunge chiar si presedinte al unei tari (asta o spun eu) si deci B. avuse mare dreptate pentruca si pe aici aunge unul ca tine care fara sa vrea insa implicit isi bate totusi joc de noi.
Analfabetul functional stie alfabetul stie cuvinte dar nu prea stie ce inseamna ele decat dupa propria imaginatie si expeienta obtinuta in discutii cu alti analfabeti functionali care cu totii se inteleg bine nu ca nebunii care au obsesii diferite , pentruca completeaza orice gol rational (ei nu stiu ca asa s-ar numi gol rational) u idei fantasmagorice de tipul celor din evul mediu ca o planta care are floarea sau fructul in forma de falus cu siguranta ca este buna in domeniul larg al sexualitatii.
Poate ca am reusit sa descriu acest termen pe care eu l-am auzit prima oara la acest Basescu dar sunt convins ca nu l-a creat el ci a fost informat despre existenta sau semnificatia sa.

Si acum la chestiune;
Nici macar nu esti in stare sa indici ceva cat de cat corect ca pozitie intr-un tabel pentruca daca mergi la pg 3 randul 6 din tabel gasesti altceva dacat ce spui dta adica eu am gasit sarcina electrica care este totuna cu masa(randul 7 de sub randul 6 indicat de tine) .si nu ce spui tu care or fi si ele pe undeva dar nu o sa stau eu sa caut toate prostiile debitate de dta.  Ti-am facut deja cadou destul timp din timpul pe care Dumneeu mi l-a rezervt mie.
O sa explic ce este cu acest tabel in care sunt date  marimi fizice cu nume(coloana 1) si simbol(coloana 2)  si cu niste relatii descrise de niste formule identice intre ele(prin semmnul =) denumite in capul de tabel ca fiind Relatii de structura si  care eu am descoperit ca reprezinta formule fizice care dau marimea indicata in tabel in functie de altele presupun ca toate indicate la randul lor in tabel.
Si  ca sa ma lamuresc ca chiar asta sunt am cautat marimile elementare si fundamentale numite suprafata(arie) sau  volum sau viteza sau o sa merg pana la Kant cu marimile sale apriorice:spatiu(iungime) si timp(T), durata(dt= t2-t1) pe aceiasi pagina 1, toate marimi care in orice sistem se definesc la fel si se masoara cu aceleasi unitati de masura de exemplu viteza este spatiu/ timp (l/t) dar restul marimilor au si o definire prin formula deja existenta dar si o alta care nu stim de unde este si  si introduc alte relatii si unitati cum este cea mult clamata pentru masa si sarina electrica similara pentru ambele.

Asadar ca ramane daca dau la cos acest tabel? si ce motiv am sa nu-l dau la cos? Vointa ta?
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 03, 2020, 11:15:30 a.m.
Atanasu
Parerea mea este ca dumneata ai cautat in tabelul de la sistemul bidimensional. Dar eu ti-am indicat pagina trei randul sase de la articolul cu descifrarea constantei de actiune. Nu stiu cum s-a produs aceasta confuzie. Nu a fost niciodata in intentia mea sa umbluu cu minciuni. Eu am mers intodeauna dupa logica formulelor. Si daca am intrebat pe niste universitari, -ce facem cu logica formulelor- m-au acuzat de inpertinenta. Unul dintre ei, am aflat ultertior, avea doctorat si in matematici si in fizica. Si vin eu si intreb de logica formulelor. Ce facem daca asa spun formulele?. Si incepe dumnealui sa ma abureasca, ca se pleaca de la premize gresite si ajunge la concluzii gresite. Dar care sunt acele premize gresite? Ca se pleaca de la formulele lui Planck si a lui Poynting. Pai nu, ca nu sunt in domeniul de aplicabilitate al formulelor. Dar care este domeniul ala de aplicabilitate al formulelor. Ca eu nu am gasit in nicio carte asa ceva. Adica  sunt fenomene electromagnetice, la care nu se pot aplica legile electromagnetismului. Asa ceva ma depaseste total. Nu pot sa inteleg si nu pot sa cred. 
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 03, 2020, 12:09:35 p.m.
Nu e parerea ta, este ce ti-am spus eu ca am facut si observatiile mele la acel tabel raman corete indiferent daca m-ai trimis sau nu la el adica eu il dau deocamdata la cos si orice repeta informatii existente in el legat de uitai de masura comune la o marime si la alta marime fizica este problema peronala a celui ce face asemenea afirmatii
Acum inteleg ca te-ai referit la textul acela de 5 pagini la care adormi daca incerci sa-l urmaresti pe tot si desigur eu cred ca adormi de la prima pagina eea ce se intampl si cu mine :)
Totusi inainte sa ma trimiri tu ca in cantecul acela al lui Dan Spataru "in randul 6 banca de la geam"  unde am fost acum si desigur ca nu inteleg nimic asa privind pe deasupra, asadar inainte am ajuns de unul singur pe pg 2 randul 5-randul 10 unde este scris:

"Mai ramâne doar k, constanta interacţiunilor electrice. în care eo este permitivitatea electrică a vidului, şi se măsoară în Farazi/metru. Dar k =1/(4Pi eo) în care eo este permitivitatea electrică a vidului, şi se măsoară în Farazi/metru.(nota mea :. adica k este in m/F)
Dar faradul F ca unitate de măsură a capacitaţii electrice (C) are dimensiunea fizică a lungimii (l) ca şi metrul m , care este unitate de măsură a lungimii. (nota mea: Aceasta a afirmatie este consecinta unitati folosite pentru capaitate electrica in acel sistem bidimensional.)
Aşadar eo este un adimensional fizic
Stabilind adimensionalitatea lui eo rezultă adimensionalitatea fizică a lui k, şi totodată dispare separaţia (ruptura dogmatică) dintre electromagnetism şi mecanic" Deci aici si in cate alte parti ale articolului assta apar concluzii dictate de bidimensionaliatea marimilor fizice care nu are nici-un fundament decat niste vagi amintiri ale dtale bidimensionalitate pe care eu deocamdta o dau la gunoi asa cum ti-am spus. Cine o sustine sa vina si sa o sustina prin procedee stiintifice dar nu esti tu acela caci ai spus o fraza foarte adevarata la care subscriu total: "Asa ceva ma depaseste total. Nu pot sa inteleg si nu pot sa cred."
Si nu-ti spun crede si nu cerceta cum ne spui tu sau dl inginer noua sau in fine pe gratis vrei sa devenim noi cercetatori intr-un institut de cercetare infiintat pro bono de dta :)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 03, 2020, 03:03:42 p.m.
Atanasu
Iar s-a strecurat o gresala. Eu ti-am indicat pagina 3 randul 6 de formule, din acel articol . Unde energia fotonului gama electronic este scrisa ca produsul componentelor (tensiune x curent x durata). Si durata, adica cantitatea de timp este data de produsul k x tfae. In care timp T este doar perioada fotonului gama electronic tfae. Rezulta logic ca factorul electric k este doar un numar. Si deci este adimensional fizic. Dumneata te-ai oprit la frazele de text din pagina a doua. De aici sigur ca nu poate sa iti apara o intelegere clara imediat.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 03, 2020, 04:18:56 p.m.
Nu s-a strecurat nici-o greseala. Am scris ca nu ma chinui cu textul indicat de tine si ca este suficient ce am gasit eu la pg 2 din articol (text citat) si in tabelul definitoriu pentru bidimensionalitate dar pentru care nu exista nicaieri o sursa credibila, macar pe criteriul autoritatii emitentului. Adica eu nu am timp pentru asta ceea e nu inseamna ca acele articole indicate de tine, scrise desigur de un fizician si inca de unul probabil ca remarcabil, nu ar merita analizate, dar toti cei de pe aici in raport de ele sunt doar niste bieti amarati de "fizicieni analfabeti functionali". Mai incearca si in alta paete desi tu arati mai rau decat oricare din noi  si asta diminueaza sansele de succes in a fi bagate in seama respctivele articole.
Deci  calahan  am terminat cu aceasta problema si succes prin alte ograzi.  :)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 03, 2020, 06:51:09 p.m.
Atanasu
Cand am vazut prima data fisierele, nici mie nu mi-a venit sa cred. Dar am luat un pix si am inceput sa verific socotelile. Si dupa mult timp pierdut cu aceste verificari, tot cautand sa gasesc, sa vanez  greseli, m-am convins ca sunt corecte si extraordinare. Dl IT-st care comunica candva cu autorul, mi-a spus ca dl inginer, le-a scris doar pentru placerea personala si nici decum pentru a fi publicate. De aceea apar cam fara o sistematizare, riguroasa si savanta a materialului. Spunea ca cuprins de un dezgust, dupa nu stiu ce dezbateri cu savanti cunoscatori, i-a dat mana libera sa faca ce vrea cu fisierele. Si dl profesor mi le-a dat mie zicand ca ar fi pacat sa se piarda ideile. Eu am zis ca fiserele ar fi doar niste argumentari pentru ideile sustinute. Dar un domn profesor de chimie, m-a corectat, zicand ca sunt adevarate demonstratii. Si fiindca nu iti plac articolele lungi, postez acum un articol mai scurt, numai de doua pagini, in care se demonstreaza ca dimensiunea capacitatii electrice C este lungime L si in SI. Este o demonstratie foarte eleganta care pleaca de la formula lui Planck pentru energia fotonului gama electronic si de la paranteza lui Poynting, aplicata la energia unei singure unde a fotonului. Gaseste ca marimea zisa capacitate electrica a fotonului in vid este egala cu raza electronului re. Si deci este lungime L. Cu aceasta lungime reese imediat ca epsilon zero este adimensional. Si daca epsilon zero este adimensional, inseamna ca si k este adimensional.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 03, 2020, 07:38:45 p.m.
Multumesc dar eu nu am cunostintele necesare .Eu am facut de mult elemente de baza in fizica in liceu si faultate si azi am uitat mai tot.  O sa ma uit pe cele doua pagini dar la prima poticnire o s-o las si indiferent daca as intelege si mi-ar place nu mi-as schimba punctul de vrdere .Nu este treba de amaori plesiristi ca mine sau ca Iulian .A inta pe aici .Cavai cae oate ca ar putea sa evalueze nu stiu daca a observat dar cred ca da. Are si el un blog sau asa ceva... incearca sa intri la el si sa discuti cu el.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 03, 2020, 07:49:52 p.m.
Uite am deschis linkul dat se pare ca pentru prima oara nu stiu de ce nu le-oi fi dat pe toate. Si iti spun c de la prima propozitie nu pricep adica nu priep de ce trebuie sa fie egale energiile ale:

"Energia de la anihilarea electronului Wae este egalǎ cu energia potenţialǎ Wp la distanţa de o razǎ electronicǎ re , este egalǎ cu energia totalǎ de repaus a electronului W0e şi este egalǎ cu energia fotonului gama de la anihilarea electronului Gamafae, Wfae.  Adicǎ avem egalitǎţile"...  etc etc.

Repet : nu inteleg nimic asa ca nu se poate sa te ajut eu si cred ca nici u nu intelegi nimic ca daca ai intelege ai putea sa explici destul de simplu ce este avolo si altul nu eu ar putea sa priceapa ceva. Asa ca repet, nu cu mine si nici cu ceilalti care doar ar polua subiectul caci nu au minima competenta sa priceapa asa ceva.
Electron a inteles din start si nu s-a bagat :)
Nu-mi mai scrie ca nu are rost. :)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din Septembrie 04, 2020, 06:45:23 a.m.
Multumesc dar eu nu am cunostintele necesare .Eu am facut de mult elemente de baza in fizica in liceu si faultate si azi am uitat mai tot.  O sa ma uit pe cele doua pagini dar la prima poticnire o s-o las si indiferent daca as intelege si mi-ar place nu mi-as schimba punctul de vrdere .Nu este treba de amaori plesiristi ca mine sau ca Iulian .A inta pe aici .Cavai cae oate ca ar putea sa evalueze nu stiu daca a observat dar cred ca da. Are si el un blog sau asa ceva... incearca sa intri la el si sa discuti cu el.
"Cavași" este Profesor de matematică și are și el multe idei în domeniul fizicii pe care nu le înțeleg....Eu nu-l înțeleg pe "Cavași" de ce nu se ocupă mai mult de matematică.... ???
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A..Mot din Septembrie 04, 2020, 06:49:07 a.m.
Iulian
Eu am mai dat o data formulele scrise in latex. Le mai pun inca o data. Poate ca nu le-ai vazut.
F_{gs}=G .  \frac{m_{1} . m_{2}}{d^{2}};  si;  F_{es}=k .  \frac{q_{1} . q_{2}}{d^{2}}
Uite si formula dedefinitie a constantei de actiune h.
h=\frac{k.q_e^2}{r_e.f_{fae}}=\frac{k.q_{e}.m_{e}}{d_{e}.f_{fae}}; unde; d_{e}=\frac{r_{e}}{2.\pi^2.k}
Discută cu "Abel Cavași" la subiectul lui preferat https://forum.scientia.ro/index.php/topic,4821.msg64554.html#msg64554 (https://forum.scientia.ro/index.php/topic,4821.msg64554.html#msg64554)....
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 04, 2020, 09:12:52 a.m.
Atanasu

Dumneata ma cam ametesti pe mine. O data spui ca nu stii despre ce formule este vorba. Apoi spui ca le cunosti foarte bine. O data spui ca ai nevoie de argumentari concrete. Apoi spui ca ai nevoie de autoritatea unei personalitati care sa le atesteze. A fost intrebarea cum judeci dumneata, daca este demonstrat ca cele doua constante, G si k , din fata formulelor, sunt adimensionale. Am inteles ca dumneata nu ai libertate in gandire, fiindca esti fixat in dogme si prejudecati si la fel ca si altii, nu poti sa admiti logica formulelor. Fiindca logica spune altceva decat spun prejudecatile. Eu mai aveam o demonstratie pentru dimensiunea de lungime L a capacitatii electrice C si pentru  adimensionalitatea lui k si epsilon zero, care pleaca de la analiza dimensionala a circuitului RC. Dar daca spui ca sunt chestiuni care te depasesc si te inerveaza, nu il mai postez.

Iulian
Sa stii ca acele -intrebari fara raspuns- i le-am trimis si lui Abel, dar si la alti specialisti. Si nu mi-au raspuns. Sunt chestiuni de bun simt logic la care specialistii nu pot raspunde. 
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 04, 2020, 09:47:41 a.m.
Am spus ca doua formule fundamentale nu am cum sa nu le cunosc. Daca pentru tine toate sunt de acelasi grad de notorietate asta te priveste. Tu intelegi totul aiurea dar asta nu este un motiv sa nu postezi tot ce mai ai si nu ai postat deja, ba eu in locul tau as aduna toate linkurile astea la un loc si le-as posta toate odata sa fie date publicitatii  macar in acest fel
Depinde cum formulezi o intrebare si una prost pusa nu v-a primi un raspuns adecvat.
Tu esti cumva logician si poti decide ce tine de bunul simt logic?
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 04, 2020, 11:52:00 a.m.
Atanasu
Citat
Depinde cum formulezi o intrebare si una prost pusa nu v-a primi un raspuns adecvat.
Tu esti cumva logician si poti decide ce tine de bunul simt logic?
Astea sunt intrebarile pentru care am deschis topicul. Nu sunt exprimate corect logic? Si nu cer raspunsuri logice simple, de bun simt?
Citat
1) Lucrul de extractie  Wex care se adauga in ecuatia efectului fotoelectric, pentru a se obtine bilantul energetic al fotonului incident in metal, este sau nu este, ulterior interactiunii fotonului incident cu electronul liber dim metal?
2) Conservarea impulsului si energiei nu se respecta exact in momentul interactiunii fotonului incident cu electronul?
3) Este posibila (se produce cu adevarat) interactiunea directa a fotonului incident cu electronul?
4) Daca scoatem (deducem) factorul gravific G din ecuatia relativista a gravitatiei, fractia rezultata, analizata dimensional, este sau nu este, un adimensional fizic?
Citat
dar asta nu este un motiv sa nu postezi tot ce mai ai si nu ai postat deja,
Fiindca zici asa uite ca postez acum ultima demonstratie care sustine, pe langa dimensiunea de lungime L a capacitatii electrice C si identitatea dimensionala masa-sarcina. Demonstratia asta, pleaca de la analiza dimensionala a circuitului RC, in SI. Si ajunge la o relatie, care dupa logica matematica nu are decat solutia identitatii dimensionale masa-sarcina. Sper sa nu te inerveze prea tare. Daca nu iti este clara de la prima lectura, o citesti de mai multe ori, dar in momente de foarte calm, cand este mintea mai permeabila la noutati stiintifice.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 04, 2020, 12:57:29 p.m.
Aduna toate linkurile distincte pe care le-ai dat cu articolele dlui inginer si posteza-le sa fie toate la un loc. Ordoneaza-le cum crezi ca este mai bine.
Si chiar ca nu mai intervin. :)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 04, 2020, 05:06:56 p.m.
Atanasu
Eu nu am intentionat niciodata sa postez fisiere din lucrare d-lui inginer. Dar dumneta si inca nu stiu mai cine, tot ati cerut argumente concrete. Si asa m-ati inpins pe mine sa postez fisierele astea in pdf. Fiindca alte argumente eu nu am. Daca tot am ajuns aici am sa postez pdf-ul cu deducerea constantei gravitationala la nivelul nucleonului Gn.. Aici deductia este facuta pe modelul rotorului foarte multipolar al nucleonului. Modelul acesta a decurs din modelul de motor electric liniar al fotonului. Model ale carui date de baza, sunt date in formula energetica structurata pe componente, de la pagina 3 randul 6. Formule care pe dumneata nu te-au interesat si le-ai evitat. Se gaseste ca Gn=8/(4*pi*k)=8*epsilon zero. Fapt, dupa mine, extraordinar de important. Fiindca arata ca gravificul este derivat din electric si indica, fara niciun dubiu calea unificarii electromagnetismului cu gravitatia.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 04, 2020, 07:06:54 p.m.
Vad ca tu poti folosi linistit sintagma Fara dubiu si altele asemenea. Eu nu pot, pentru ca nu stiu. Eu te-am indemnat sa le publici penru ca ce scri tu sau eu nu are nici-o importanta, ci ce este scris acolo si depre care  doar un fizician cinstit ar putea scrie si daca nu e cinstit ar putea sa le foloseaca el si nici asta nu ar fi ceva rau ci doar rusinos,  pentruca Cel de Sus le vede si le stie pe toate.
Repet eu : ce scri tu preluand probabil spusele inginerului si citez: Fiindca arata ca gravificul este derivat din electric si indica, fara niciun dubiu calea unificarii electromagnetismului cu gravitatia. este daca este asa,  ceva atat de extraordinar si pentru care Nobelul ar fi prea putin si asta o pot afirma si fara sa inteleg textele.
Cred ca acum ne putem desparti in buna pace si fara resentimente pe care eu nu le merit. Atat am putut eu face.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 05, 2020, 09:51:05 a.m.
Atanasu

Dumneata ai dreptate. La chestiunile astea ar putea sa raspunda doar specialisti cunoscatori in domeniu. Daca dumneata ai raspuns la mesaje, nu puteam sa te las fara raspunsuri. Fiindca altcineva nu a raspuns. Eu am luat intrebarile astea din fisiere. Altfel nu am nicio inspiratie la intrebari dintr-astea bizare. Eu m-am infectat de microbul asta al fizicii, cand dl informatician, vazand ca tot studiam brosuri dintr-astea aruncate, pe cand se demola fabrica, mi-a facut loc la calculatorul dumnealui, ca sa imi arate niste chestii extraordinare. Si cum nu prea aveam ca face, desi habar nu aveam de calculator, nu l-am putut refuza. Si la inceput doar m-am facut a fi interesat. Dar apoi chestiunile m-au prins si m-au corupt. Si tot discutand chestiunile astea, am vazut ca dl IT-ist este un relativist convins si nu admite nicio mecanica a eterului. Dupa dumnealui, nu se vede nimic inteligent in toata teoria asta. Inteligenta creatoare este vizibila doar la roboti. Acolo se vede ce gandeste inginerul. Dumnealui mi-a facut o data o demonstratie, din care, cu formulele relativiste, rezulta egalitate timpilor si rezultatul negativ al experimentului M-M. Eu de cate ori am facut socotela, nu mi-iesit nicio data egalitate timpilor. Probabil fiindca habar nu am cum se aplica formula relativista. Si daca am gasit in fisiere o explicatie foarte simpla a rezultatului de la experimentul M-M, m-am fixat pe el. Nu mai am nevoie de nicio alta explicatie.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 05, 2020, 10:25:16 a.m.
@Calahan,
Esti un om fericit pentruca ai avut sansa sa intalnesi un personaj de calibrul acestui inginer si te inteleg pentuca poate nu intamlator soarta m-a facut sa cunosc niste mari personalitati in ale Stiintei ca sa nu spun decat doar de profesorul Octav Onicescu(Mecanica invariantiva). A fost bun prieten cu bunicul meu la care se  refera in Memoriile lui .
Desigur ca eu am un nivel destul de ridicat de instructie si poate ai realizat asta adica sunt Phd recunoscut ca atare la univeritati straine nu prin meritele mele ci ale conducatorului meu la doctorat care este un soi de garant al tezei mele care nu a fost un copy-pste ca cel ale majoitatii jegurilor politice romanesti, care cum nu cred in Covid s-ar putea ca acesta sa-i decimeze si nu-i voi plange eu ca au cautat-o precum un Catarama si alti agenti sovietici.
Te intreb daca acest coleg al tau nu a incercat sa-si publice lurarile? Ce ti-a spus despre asta? Mai traieste sau ele au devenit un fel de mostenire a ta pentru care continui sa te lupti?
PS.Nu spune ca nu mai ai nevoie de nici-o explicatie si dl tau inginer daca l-ai intreba ar spune ca este corecta aceasta atentionare a mea. In rest numai bine si daca ce a facut dlui este viabil odata ce tu ai facut publice lucrarile dsale, mai devreme sau mai tarziu, ele vor fi calificate ca atare. Stiinta avanseaza si nu se impiedeca in toti idiotii utili sau anafabetii functionali.

:)
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 06, 2020, 08:59:39 a.m.
Atanasu
Nu stiu ce iti inchipui dumneata. Eu nu l-am cunoscut personal pe dl inginer. Si nu mi-a raspuns nicio data la mesajele pe care i le-am trimis, o data pe adresa de yahoo si o data pe adresa de gmail. Dar am primit chiar o atentionare de la un domn Kabiro de la institutul stiintelor de frontiera, in care ma avertiza ca nu am niciun drept de publicare. Fiindca numai dumnealui ar avea autorizatie de publicare, de la autor. I-am dat si eu linkuri la postarile d-lui inginer, de pe -astronomy- , ca sa vada ca fisierele au fost de fapt publicate chiar de autor. Mai apoi a venit cu gaselnita ca eu imi atribuiesc idei luate din fisiere. I-am trimis niste postari din care se vedea ca erau doar niste interpretari ale unor useri, facute numai ca sa imi adreseze tot felul de ironii. Mai erau prin fisiere, niste chestiuni care pe dumneata nu te intereseaza. Intr-un fisier demonstra structura fortelor care leaga puternic semiundele nucleonului, in cercul sistemului de unde stationare de foarte mar amplitudine ( in rotorul foarte multipolar). In alt fisier, demonstreaza circulatia eterului prin structura dinamica a neutronului, din care scoate explicatia pentru atractia gravitationala dintre mase. Mie mi-au placut si mi s-au parut extraordinare. Dar cand este vorba de mecanica eterului, toata teoria asta este doar o erezie, absolut inacceptabila de catre lumea stiintifica, impregnata puternic cu dogmele relativiste.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 06, 2020, 09:11:32 a.m.
!) Multumesc pentru cele ce-mi spui si vezi ca m-am referit la tine cred ca la Comunicarea cu ETI ;
2) Evident ca nu stiam astea dar acel individ Kabiro(e numele lui?) cine este si unde te-a abordat. Ai verificat ca este la acel institut si ca exista respetivul institut eu gsind la o cautare sumara doar politia de frontiea(buna si aia, isn`t it? :) )
3.) Asadar respectivul inginer si-a publicat lucrarile?
4) Ai scis in postarea anterioara : " Eu m-am infectat de microbul asta al fizicii, cand dl informatician, vazand ca tot studiam brosuri dintr-astea aruncate, pe cand se demola fabrica, mi-a facut loc la calculatorul dumnealui, ca sa imi arate niste chestii extraordinare. Si cum nu prea aveam ca face, desi habar nu aveam de calculator, nu l-am putut refuza. Si la inceput doar m-am facut a fi interesat. Dar apoi chestiunile m-au prins si m-au corupt. Si tot discutand chestiunile astea, am vazut ca dl IT-ist este un relativist convins si nu admite nicio mecanica a eterului. Dupa dumnealui, nu se vede nimic inteligent in toata teoria asta" ;Intreb inginerul autor si informaticianul se pare ca coleg de servici cu tine nu sunt aceiasi persoana?
5) Puublica tot, nu conteaza cat de mult ma intereseaza pe mine si te rog fa un fisier cu toate likurile intr-o ordine agreata de tine si publia-le aici ca cine ar fi interesat de gandirea fizica a dlui inginer sa le poata avea pe toate in acelasi loc .Este maximul servici pe care i-l faci si repet :mai traieste ?
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: A.Mot-old din Septembrie 06, 2020, 03:32:30 p.m.
Desigur ca eu am un nivel destul de ridicat de instructie si poate ai realizat asta adica sunt Phd recunoscut ca atare la univeritati straine nu prin meritele mele ci ale conducatorului meu la doctorat.....
Ce Universitate ți-a acordat titlul de Doctor în filosofie și care a fost teza de doctorat?Înșiruie te rog frumos toate Universitățile străine care te recunosc ca Doctor în filosofie.... ???
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: calahan din Septembrie 08, 2020, 07:01:55 p.m.
Atanasu

Vreau sa stii ca eu am gasit acel institut privat de la Cluj, care se ocupa cu stiintele de frontiera. Eu cred ca le-a trimis la un institut privat, in ideea ca le-ar publica neconditionat. Aici cred ca s-a inselat. Fiindca daca este cu mecanica eterului, nu o sa fie publicate nicio data. Cu dl informatician, dupa ce m-am pensionat, m-am intalnit de vreo doua trei ori pe drum. Si ultima data chiar m-a intrebat daca ma mai ocup de fizica. Si cand ma pregateam sa ii povestesc, a facut un gest de lehamite si a plecat imediat. Fiindca dumnealui, bartai inginerul, nu sta la povesti cu un electrician pensionar. Cand m-am pensionat eu tocmai se angajase un tanar absolvent IT-ist, care era in bune relatii cu IT-istul nostru. L-am chemat o data sa imi faca putina curatenie in calculator. Si de abia dupa doua luni a fost amabil sa ma serveasca. Baiatul asta are dexteritate grozava. Si stie toate butoanele. Spune si temperatura procesorului si frcventa bitilor si spatiul consumat si multe altele. Ma tot intreba repede repede, care fisiere le sterge care la pastreaza. Si i-am spus sa le stearga cam pe toate. Am sters si unele care mai imi trebuiau. De la el am aflat ca dl inginer ar fi fost plecat ba in America, ba in Canada, Ba in Franta. Are un aparat care curata hardul de virusi. Si as avea nevoie sa imi faca o curatenie. Caci este o varza in calculatorul meu. Cred ca este virusat rau. Dar nu mai raspunde la apelurile mele. Daca nu reusesc sa il curat pana la sfarsitul anului, am terminat cu internetul. M-a cam obosit. Si dureaza prea mult timp pana obtin o informatie.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 08, 2020, 07:41:07 p.m.
Eu am un specialist foarte bun. Daca nu te descurci sa-mi dai e-mailul tau ca nu vreau aici in privat cu persoane de un caracter gaunos ( gaunos? si asta o fi un cuvant indecent si daca nu intelegi la ce ma refer daca te vei uita pe ce s-a mai intamplat in ultma vreme vei intelege) care intra pe peste tot cum vad ca exista pe aici.
Acum am inteles mai bine topografia:
Dta ai studii medii ai fost electrician si un autodidact in ale fizicii si cred ca un eletrician bun poate ajunge sa inteleaga mult din fizica, daca reuseste sa inteleaga si mecanica;
IT-istul tau de la servici nu stiu daca il unostea pe inginerul tau, dar cel nou si tanar se pare ca-l cunostea si ii cunostea si drumurile prin lume;
Am inteles corect ca  ai pierdut din mostenirea primita de la dl inginer care ma mira foarte de ce ti-a dat tie aceste articole ?  credea ca le vei intelege cu adevarat sau conta pe un soi de devotament stiintific din parte ta?

Astept rasunsurile tale, dar la fiecare zicere a mea.
Titlu: Re: Intrebari fara raspuns
Scris de: atanasu din Septembrie 08, 2020, 07:44:27 p.m.
PS Intrucat am cam iesit din topic poti sa-mi raspunzi aici in privat si la fel voi continua si eu.Cum vrei dta, dar poate ca este mai bine ca si asta inseamna o fortare a regulamentului si discutia asta nu intereseaza pe nimeni si doar eu am provocat-o pentruca efectiv "epistemologic" sunt interesat de ea. :)