Spune-mi ce crezi despre ce cred eu si apoi vedem daca este asa.
Eu nu ma leg de ce crezi tu, ci de ceea ce scrii aici. Cand am dubii despre ce crezi, intreb.
Am dreptul sa numesc totul D-zeu sau este ilegal?!
Nu e ilegal, doar ca duce la confuzii. Numele "D-zeu" (cu diferite grafii) e folosit in Biblie (ciudat ca suntem intr-un topic legat de asta), iar acolo nu are acest sens. Deci, esti pe langa subiect, sau mai concret, folosesti gresit termenii in contextul prezent. Ce faci tu, e tipic pseudostiintei, fabularilor, aburelilor sau mai clar e caracteristic vorbelor in vant.
Infinitul, Metauniversul, oamenii, materia, totul este D-zeu dupa parerea mea, deci fac propaganda ?!
Da, atata timp cat faci afirmatii absolutiste in acest domeniu al credintelor despre divinitati si in plus folosesti termeni aiurea in contextul discutiei, lasand impresia ca spui altceva decat explici acum, post factum, inseamna ca faci propaganda. Daca nu-ti dai seama de acest lucru, nu e nici o problema, ai fost avertizat de cei care si-au dat seama ca sa stii. De acum ignoranta nu mai este o scuza.
D-zeu are un scop?!, eu nu cred asa ceva, pot spune ca Totul incearca sa se releve in Parti.
Nu stiu ce "are D-zeu" daca nu definesti clar ce intelegi tu prin "D-zeu". Stiu ca ceea ce e numit "D-zeu" in biblie, are, conform credinciosilor crestini, un scop. Pe de alta parte, eu personal consider ca "totul / Universul" nu are vreun scop si cu atat mai putin un scop legat de egocentricii membrii ai speciei umane de pe o planeta marunta dintr-un colt al uneia din literalmete nenumaratele galaxii ale Universului. Nu stiu asta, dar asa prefer sa cred.
Poti prezenta aici ce pozitie filozofica ai tu despre divinitate/Unviers/scop si toate cele, explicand clar ce inseamna termenii folositi, dar, repet, fraze de genul: "Si oamenii de stiinta sunt iluminati tot
de catre D-zeu, omul
este parte din D-zeu, totul patrunde si se intrepatrunde." in contextul in care ai facut-o tu, este propaganda religioasa.
Iar acum, dupa ce ai detaliat ce intelegi tu prin "D-zeu", asta se bate cap in cap cu ce ai zis la inceput in propaganda ta (pe care acum sustii ca ai facut-o neintentionat, iar eu nu te cred). Cum o sa ilumineze "Multiversul" pe oamenii de stiinta? Sau ai redefinit cu ocazia asta si cuvantul "iluminare" (care are un sens consacrat in religii)?
Nu mai propaga pseudostiinta pe forumul acesta! (Folosirea aiurea a termenilor consacrati in contextul dat e dovada de lipsa de rigoare caracteristica pseudostiintei).
Fac propaganda daca spun ca Olimpul este gol si seamana cu abisul?!
Da. Mai concret, faci anti-propaganda.
Fac propaganda daca spun ca Infinitul iubeste in aceeasi masura haosul cat si ordinea?!, iubeste miscarea, diversitatea indiferent de nenorocirea avatarilor, un masochism vesnic, o autoflagelare doar pentru a putea traii iluzia alteritatii, a vietii, a misterului, a miscarii si devenirii, doar pentru a se putea privi intr-o oglinda ce "a fost refuzata" Olimpului?!
Asta intra la filozofari si nu ma intereseaza aici sa dezbat aceasta tema existentiala aici.
Da atunci ma fac vinovat de prozelitism, da nu stiu de care prozelitism!
Iti spun eu de care: din acela care este impotriva normelor acestui forum. Daca nici acum nu ti-e clar, inseamna ca nu vrei sa pricepi. Nu e nici o problema, nu degeaba are forumul functia de suspendare pentru cei care se comporta ca tine.
e-