Generalităţi, reguli de funcţionare, propuneri utilizatori, voluntarii Scientia > Să ne cunoaştem! Cartea de vizită a utilizatorilor forumului.

Mihai Barbulescu - voluntar

(1/1)

b12mihai:
Salutare,

Sunt un simplu elev caruia inca de mic ii placea stiinta. Mai mult decat desenele cu Tom&Jerry sau benzile desenate cu Mickey Mouse si Donald Duck imi placeau micile enciclopedii de astronomie sau problemele de gandire care se strecurau printre povestile pe care le mai citeam (cum ar fi "Elementar draga Watson", de exemplu).

O data ce-am ajuns la scoala am descoperit matematica si fizica si, datorita si unei mari influente din partea parintilor si a bunicilor (profesori de fizica, respectiv de matematica) nu am reusit sa gasesc ceva mai interesant decat "stiintele exacte", bazate pe ipoteza, concluzie, rationament si experiment, care redau asa cum e natura in realitate. Cu toate astea rezultate scolare prea mari nu am, dar nu cred ca asta conteaza, ci ce am in cap si modul in care percep lucrurile, in care le explic si cat de aproape de realitate sunt cu intelegerea.

Sunt voluntar la StiintaAzi de vreo 2 ani, cred, nu am tinut evidenta. Ideea de a atrage si pe altii catre stiinta mi se pare foarte buna, dat fiind ca multi elevi imediat se sperie cand vad niste formule mai complicate si se dau batuti: "Nu inteleg nimic! Urasc materia asta!". Si in scoala generala si in liceu am incercat sa le explic cat mai multor prieteni care ma intrebau: ce iti place asa mult la matematica? dar la fizica? Iata ca acum mi s-a oferit si sansa de a arata altfel ce imi place mie!

StiintaAzi nu numai ca a fost pentru mine mediul de a imi exprima pasiunea, dar a fost si mediul care m-a ajutat sa intru in legatura cu alti pasionati, mult mai priceputi ca mine, care au studii superioare studiilor mele de elev si de la care am avut ce invata tot felul de lucruri: de la cum se rezolva corect o problema la cum se face o prezentare, cum se scrie un articol pe intelesul tuturor, fara a folosi "termeni si formule complicate" si tot asa.

Acestea fiind zise, la intrebari pe care voi, nou-venitii, le mai puneti si la care ma mai pricep, va voi mai raspunde si eu din experienta si cunostintele mele de pana acum. Aici ne adunam sa invatam impreuna, sa ne ajutam reciproc si "sa furam meserie" cum se spune ;D .


Adi:
Excelent ca ai scris si tu Gothik!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă