Generalităţi, reguli de funcţionare, propuneri utilizatori, voluntarii Scientia > Să ne cunoaştem! Cartea de vizită a utilizatorilor forumului.

Bianca Sala-voluntar

(1/3) > >>

bbb:
Salut...Unii dintre voi poate mă știți deja, iar pentru ceilalți...mă bucur de cunoștința...virtuală :).
Eu sunt Bianca, voluntar la Știința Azi din iunie (dacă mai țin bine minte) 2009. Primul an de liceu l-am făcut la C.D.Loga, în Timișoara. Apoi? Apoi am ales să plec din țară, așa că momentan învăț la Londra (detalii despre asta puteți găsi aici). De când m-am așăturat acestei echipe, am scris în mare parte știri și articole de popularizare a astronomiei, dar am contribuit puțin și la dicționarul de fizică.
Ce vreau să studiez la facultate? Astrofizică. De ce, nu mă întrebați... :)
Dacă aveți nelămuriri în legătură cu studiul în UK, nu ezitați să scrieți în topicul dedicat lui și vă voi răspunde.
Ce îmi place în afară de astronomie? Popularizarea științei, istoria științei mi se pare fascinantă fascinantă...), să citesc, să scriu (am un blog, dar care a rămas cam în paragină în ultimul timp...), să ascult rock...
Cred că este destul..
Sper ca și alții să scrie câteva cuvinte despre ei, ca să ne știm mai bine...

Adi:
Istoria stiintei? Excelent, asa si eu, chiar mai mult si decat stiinta cateodata ... Si am scris cateva articole de istoria stiintei si sper sa mai scriu si in continuare.

bbb:
Eh, eu nu pot sa spun ca imi place mai mult decat stiinta...Dar intotdeauna mi s-a parut interesant sa aflu despre cum am ajuns sa stim ceea ce stim, sau ce diferite sunt unele dintre parerile noastre de acum fata de cele pe care le aveau oamenii acum cateva sute de ani...

Adi:
Da, nu putem compara stiinta si istoria stiintei. Sunt intrebari esentiale amandoua: ce stim si cum de am ajuns sa stim ceea ce stim. Ce mi se pare fascinant este cum de unii oameni au facut acea descoperire si altii nu (ce i-a influentat: educatia primita in familie, la scoala, contactul cu o persoana, etc). De exemplu, mi s-a parut fascinant sa aflu cum Charles Darwin exact inainte sa se suie pe vaporul ce il lua in calatoria in jurul lumii pentru cativa ani a cumparat cartea recent aparuta despre geologia Pamantului in care se demonstra clar ca Pamantul nu are doar 7000 de ani, ci multe milioane de ani, si ca suprafata Pamantului a suferit transformari mici, iar si iar, iar nu o singura transformare brusca. Cu aceste idei in minte, i-a fost banal lui Darwin sa se gandeasca si el: poate ca speciile nu au aparut odata brusc, ci au evoluat lent, pas cu pas, pe durate foarte lungi - caci Pamantul chiar are milioane de ani, iar nu 7000 de ani cum se credea pana acum. Stiai asta? Cum iti pare?

bbb:
Am citit pe un plian de la scoala ca Darwin stia ca Pamantul e mult mai "batran" de 7000 de ani si ca asta l-a ajutat sa faca descoperirea cum ca speciile nu au aparut dintr-o data, ci ca au evoluat lent. Dar nu stiam ca isi cumparase inainte o carte care spunea asta.
Asa cum tot de pe pliantele de la scoala am aflat multe despre alte descoperiri, in special din fizica. Sunt asa de frumoase si usor de inteles...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă