Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Filozofie

Ce ne invata psihedelicele despre realitate ?

(1/9) > >>

Cosmin_Visan:
Psihedelicele, gen ayahuasca, devin tot mai populare atat la nivel de masa cat si ca subiect de cercetare in universitati. Ce putem invata despre natura realitatii din ele ? Ce trauma poate un fizician materialist hard-core care mananca spatiu-timp pe paine, suferi in momentul in care spatiul si timpul sunt dizolvate ? Ce poate un biolog care crede ca suntem doar substante chimice, concluziona dupa ce ii este egoul dizolvat intr-o experienta cu bufo alvarius si se simte una cu tot universul ? Cum mai poate materialismul sta in picioare pe masura ce tot mai multi oameni vor fi expusi la stari de constiinta atat de indepartate fata de starile de constiinta de zi cu zi pe baza carora "cercetatorii" si-au dezvoltat credintele atat de absurde in materialism ?

atanasu:
Sunt studii facute in domeniu . Ba chiar sunt cercetatori parca engleji care pun pe seama descoperirii si utilizarii lor saltul noetic pe care se pare ca-l face homo sapiens cam acum 40-50000 ani urmat apoi de o rapida dezvoltare intelectuala desi de la formare si pana in acel moment  evoluase extrem de lent in acest domeniu. Dar daca stii mai multe si te intereseaza lucrurile astea poate nu arunci doar o pastila ca sa exciti pe careva, pe mine de exemplu acum, si in acest caz si vii cu niste detalii.
PS Ayahuasca este psihedelicul cel mai cunoscut folosit pe continentul american

Cosmin_Visan:
Pai m-ar interesa de exemplu experientele voastre si cum anume v-au schimbat viata si viziunea despre realitate. Cica 66% din atei renunta la ateism dupa o experienta cu ayahuasca.

Electron:

--- Citat din: Cosmin_Visan din Noiembrie 28, 2019, 03:55:47 p.m. ---[...] tot mai multi oameni vor fi expusi la stari de constiinta atat de indepartate fata de starile de constiinta de zi cu zi pe baza carora "cercetatorii" si-au dezvoltat credintele atat de absurde in materialism [...]
--- Terminare citat ---
De ce consideri ca e absurda credinta in materialism?

e-

atanasu:
Dar de ce crezi ca am luat psihedelice? Tu ai luat?
Eu insa nu te intrebam asta ci ce stii din ce soun altii pentruca eu am ajuns destul de intamplator la acestea in cautarile mele in problema Adam si  Eva la care voi reveni ca sa o si termin din punctul meu de vedere nefiind nimeni realmente interesat. Si nici nu consider ca cei care doar se afla in treaba si se deghizeaza in Rabinu de la Buhusi sunt cu adevarat interesati Eu dupa cum vede toata lumea nu ma aflu in treaba si nu am talent de anchetator.  :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă