Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Filozofie

sferoidul

(1/6) > >>

andrei3399:
Am si eu un enunt cu trei variante de raspuns (0 sau 1 sau 2 sau 3 adevarate)

Cand se spune ca mai intai a fost sferoidul ultra dens, iar mai apoi, prin intermediul marii explozii initiale, se va fi obtinut actuala lume, ca univers in expansiune:
a). sferoidul e de gandit ca fiind de dintotdeauna
b). spatiului exterior acestui sferoid se cuvine sa i se acorde infinitate sau inexistenta
c). relatia dintre sferoizi si univers este relatia dintre unu si multiplu

Electron:
Salut, bine ai venit!

Tu cauti raspunsul filozofic, sau argumente stiintifice, sau altceva? E un fel de ancheta (sondaj) cu ce crede fiecare?

Personal, din enuntul tau eu nu inteleg variantele de raspuns b) si c). Nu mi-e nici macar clar daca treaba asta cu "sferoidul" la tine se refera la singularitatea din teoria Big-Bang din paradigma stiintifica actuala, sau la altceva. Poti fii olecuta mai explicit?

e-

andrei3399:
Este o problema de filozofie. M-am gandit ca cineva, care poate a citit mai multe carti din aceste domeniu decat mine, isi poate exprima o opinie in relatie cu acest enunt. Ipoteza problemei trebuie luata ca atare, nu prin raportare la problematicile stiintei actuale si tratata pur filozofic. Intr-adevar, se poate spune ca este vorba despre teoria Big Bangului, dar eu nu caut baza stiintifica din spatele intrebarii (care sigur ca exista).

O zi buna in continuare!

Sieglind:

--- Citat din: andrei3399 din Decembrie 10, 2013, 05:20:15 p.m. ---Am si eu un enunt cu trei variante de raspuns (0 sau 1 sau 2 sau 3 adevarate)

--- Terminare citat ---

Le-am numărat şi eu şi-mi ies patru.
Probabil că nu văd bine, de la distanţă  :D

mircea_p:

--- Citat din: andrei3399 din Decembrie 10, 2013, 05:20:15 p.m. ---Am si eu un enunt cu trei variante de raspuns (0 sau 1 sau 2 sau 3 adevarate)

Cand se spune ca mai intai a fost sferoidul ultra dens, iar mai apoi, prin intermediul marii explozii initiale, se va fi obtinut actuala lume, ca univers in expansiune:

--- Terminare citat ---
Unde se spune chestia asta cu "sferoidul"?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă