Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria fizicii particulelor
Teleporatea cuantica
Ella_Kosta:
Informatia e aceeasi. Doar transmiterea e cuantica si nu clasica.
Adi:
Adica legile care descriu transmiterea de informatii sunt cuantice, iar nu clasice, nu? Dar atunci asa cum putem vorbi de particula clasica si de particula cuantica, poate ca asa putem vorbi atunci de informatie clasica si informatie cuantica, adica informatie care se comporta clasic, sau informatie care se comporta cuantic.
Ella_Kosta:
Hai s-o luam altfel. Ce este informatia?
Exista particula clasica si particula cuantica. De fapt, exista numai cuantica, daca o iau asa, clasica e aia de se invata la scoala pentru usurarea intelegerii elevilor... Sau cea care se foloseste in aproximari pentru calcule ce nu sunt afectate de caracterul cuantic.
Informatia nu e o particula... este o succesiune de date ce au o valoare logica. Nu prea conteaza ce si cum o transmite, ea tre sa ajunga la fel cum pleaca, daca nu, e eroare. E ca si cum tre sa transporti Biblioteca din Alexandria din Scornicesti pe Neptun, ca folosesti bicicleta sau racheta, tot aia e vizavi de biblioteca in sine (de continutul sau), doar timpul in care ajunge acolo (timpul de transmitere) se modifica. Io nu prea vad care ar fi diferenta dintre "informatie clasica" si "informatie cuantica". O diferenta calitativa adica.
T1000_Android:
Stati asa domnilor!Chiar daca particulele sa spunem ca se simt una pe cealalta;ele se simt prin intrmediul unor alte particule purtatoare de informatie...si mai devreme pe forum se spunea ca schimbarile sunt instantanee la amandoua particule indiferent de distanta lor.In afara
de tachyoni toate celelalte particule sunt subluminice.Daca cele 2 particule s-ar afla la,sa spunem:1 an lumina, particulei care transmite informatia nu i-ar trebuii cel putin un am lumina sa o transmita? ???
HarapAlb:
--- Citat din: T1000_Android din Mai 06, 2008, 06:39:41 a.m. ---Daca cele 2 particule s-ar afla la,sa spunem:1 an lumina, particulei care transmite informatia nu i-ar trebuii cel putin un am lumina sa o transmita? ???
--- Terminare citat ---
Ba da. Ideea este urmatoarea: starile celor doua particule sunt corelate, prin urmare eu daca fac o masuratoare (sau introduc o perturbatie) asupra unei particule o va influenta pe cealalta. Daca cineva observa cealalta particula el nu stie ce tip de pertubatie a suferit particula si prin urmare rezultatele masuratorilor pe care le-ar face ar reprezenta pentru el ceva aleator. Insa daca eu ii spun la telefon sau prin scrisoare vezi ca am perturbat particula in felul X, el va putea prezice rezultale masuratorii lui asupra particulei. Desi starea particulelor se modifica ca sa obtinem informatie utila avem nevoie sa transmitem "tipul perturbatiei" folosind o cale clasica de comunicatie (care este subluminica).
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă