Diverse > Probleme de perspicacitate
Concurs de perspicacitate: Femeile geloase
IT:
Va propun o problema provocatoare de logica:
Pe o insula sunt 100 de cupluri, fiecare cuplu fiind format dintr-o femeie si un barbat. Fiecare femeie de pe insula "simte" daca un alt barbat decat sotul ei isi inseala nevasta, chiar daca nu ea este amanta, dar nu e capabila sa spuna acelasi lucru despre barbatul ei. In plus de asta, femeile de pe insula sunt foarte geloase, si daca afla ca le-a inselat barbatul, il omoara. Intr-o zi, vine regina pe insula, si la sfarsitul vizitei anunta ca macar un barbat de pe insula si-a inselat nevasta. Ce fac femeile in cazul acesta ?
PS: O demonstratia formala e un plus.
darieglobur:
--- Citat din: IT din Februarie 03, 2009, 03:51:08 a.m. ---Va propun o problema provocatoare de logica:
Pe o insula sunt 100 de cupluri, fiecare cuplu fiind format dintr-o femeie si un barbat. Fiecare femeie de pe insula "simte" daca un alt barbat decat sotul ei isi inseala nevasta, chiar daca nu ea este amanta, dar nu e capabila sa spuna acelasi lucru despre barbatul ei. In plus de asta, femeile de pe insula sunt foarte geloase, si daca afla ca le-a inselat barbatul, il omoara. Intr-o zi, vine regina pe insula, si la sfarsitul vizitei anunta ca macar un barbat de pe insula si-a inselat nevasta. Ce fac femeile in cazul acesta ?
PS: O demonstratia formala e un plus.
--- Terminare citat ---
Vad ca nu se specifica daca femeile discuta sau nu intre ele. Are vreo importanta lucrul asta?
IT:
Imi pare rau ca nu am raspuns pana acum, eram convins ca am activat functia prin care sunt avertizat in cazul in care cineva scrie un mesaj.
Pentru a rapunde la clarificare, femeile nu vorbesc intre ele, dar pot sa vada actiunile celorlalte femei. In plus, stiu ca toate celelalte femei gandesc exact in acelasi mod. Toate sunt complet rationale si aplica principiul descris in textul problemei: isi omoara barbatul daca afla ca au fost inselate.
teodora85:
1. Regina poate sa simta daca un barbat si-a inselat nevasta?
2. Exista posibilitatea ca barbatii sa isi insele nevasta cu regina?
panda:
Daca fiecare femeie simte cand un barbat isi inseala sotia, cu exceptia cazului in care e barbatul ei si in plus, faptul ca un barbat din grup si-a inselat sotia e o certitudine, atunci femeia care nu are nici un "feeling" trebuie sa-si omoare sotul ;D. E corect?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă