Diverse > Probleme de perspicacitate
Re: Joculete ...
Adi:
Da, asta era raspunsul. Cand mai venim cu intrebari din astea, o sa le punem aici.
Dar pana atunci, uite o intrebare cu un raspuns care necesita mai mult timp de gandire si poate ceva calcul, dar de cate ori in 25 de ore cele trei limbi ale ceasului fac fiecare cate 120 de grade intre ele (stiti, ca emblema de la Mercedes)?
Electron:
--- Citat din: Adi din Ianuarie 11, 2009, 10:18:58 p.m. --- de cate ori in 25 de ore cele trei limbi ale ceasului fac [...]
--- Terminare citat ---
De ce 25 de ore? Si daca sunt 25, care (de la ce ora initiala la ce ora finala)?
e-
Adi:
Bine observat, am vrut sa spun 24 de ore ... Si cele trei limbi sunt orarul, minutarul si secundarul ...
laurentiu:
salut .am si eu o intrebare :de ex de la 12.00 pana la 12.59(adica si in fiecare ora),limba care arata ora ramane pe loc sau se misca? la fel in cazul minutarului.adica mai bine zis consideram miscarea continua sau miscare discontinua?
M-am gandit ca s-ar putea face cu ajutorul numerelor complexe ,dar nu sunt foarte sigur.Maine sper sa revin cu demonstratia completa . :)
Adi:
Buna intrebare, Laurentiu. Consideram ca toate cele trei limbi se misca continuu. In practica, la un ceas, limbile se misca asa pe bucati, apoi stau, apoi iar se misca. Dar asta difera de la ceas la ceas. Nu, noi vrem sa rezolvam o problema de logica, frumoasa. Si atunci zicem ca toate limbile se misca uniform, cu viteza unghiulara constanta, de-a lungul intregii zile.
Mult succes!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă