Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Fizica particulelor în România

Laboratorul IFIN-HH, Magurele

<< < (2/7) > >>

dragoooon75:
bani exista dar ca nu sunt folositi pentru acel laborator este partea a doua ,iar in legatura cu specialisti ,eu consider ca avem oamenii cu potential ridicat pentru a deveni specialisti in cercetare dar nu detinem capacitatea de ai instrui ,nu exista scoala pt asa ceva!

marinela:
Banii se iau prin proiecte. Nu avem sau nu stim sa facem proiecte.

dragoooon75:
eh..mai mult ca sigur ca nu stim:D ::)

Adi:
Daca nu avem scoala si nu avem oameni, atunci inseamna ca nu avem creiere. La asta se referea Amiral. Sau Dragos, poate zici ca avem creiere, dar ca inca nu sunt instruite? Adica avem potential, dar nu l-am pus in valoare? Daca e asa, atunci ai dreptate. Orice popor are potential. Nu exista unul mai destept decat altul. Si trebuie sa creasca cercetarea noastra.

Marinela, nu e chiar asa ca banii se iau pe proiecte. Nu e asa simplu. Adica bani se iau pe cele mai bune proiecte, dar daca tipul nostru de proiecte nu sunt luate in calcul? Sau daca se dau prea putini bani pt ei? Daca eu propun o misiune pe Marte, nu o sa imi dea guvernul Romaniei niciodata bani pt el.

Trebuie prioritizare a temelor de cercetare de la minister. Acolo trebuie apreciate noile tehnologii, si experimentale, nu doar in teorie. Cresterea economica vine mai ales din aplicatii industriale si tehnologice. Trebuie oameni instruiti in afara sa vina cu astea si sa le aplice si in Romania. Doar asa inveti ce este in afara. Ah, sau vin mari firme in Romania, fac slujbe, platesc impozite si merg cu profitul in tara lor de origine.

Amiralul:
Bani în cercetare există. Ştiu asta, pentru că sunt direct implicat.
Problema (financiară) din ziua de azi nu mai este lipsa banilor, ci modul de evaluare al proiectelor şi randamentul distribuţiei acestor bani.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă