Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Premiile Nobel

Nobel Medicina 2008

(1/2) > >>

Adi:
Astazi, 6 octombrie 2008, a fost acordat premiul Nobel pentru medicina dupa cum urmeaza:
-1/2 lui Harald zur Hausenfor pentru descoperirea virusului papilloma uman care cauzeaza cancerul de col uterin (link)
-1/2 impreuna lui Françoise Barré-Sinoussi si Luc Montagnier pentru descoperirea virusului imunodeficientei dobandite (HIV).

Declaratia de presa completa aici.

Doreste cineva sa scrie un articol despre aceasta sau sa traduca declaratia de presa in romana?

Adi:

--- Citat din: Adi din Octombrie 06, 2008, 03:57:35 p.m. ---Doreste cineva sa scrie un articol despre aceasta sau sa traduca declaratia de presa in romana?

--- Terminare citat ---

Multumesc Andreei Enache, UMF Craiova, care s-a si apucat sa traduca aceasta declaratie de presa pentru publicul roman. Ea a mai tradus explicatii pentru public ale comitetului Nobel in trecut.

Adi:
Ramaneti cu noi si vom aduce imediat si declaratia de presa tradusa pe romaneste ... premiul Nobel pentru virusul HIV ... Aceasta va duce intr-adevar la stire importanta ...

Iata ce scris deja presa romaneasca, adica articole la cald, care doar anunta stirea, pana cand articole mai ample for fi pregatite azi pentru a aparea maine, ma gandesc ...

Hotnews, articol destul de bun

Cotidianul , articol foarte vag si insuficient

EvZ, articol destul de bun

Mediafax, sumar bun la subiect si calendarul prezentarii premiilor Nobel anul acesta
 
Ziua pleaca de la stirea premiilor Nobel pentru a ne informa ca in Romania traiesc 10.000 de bolnavi de SIDA. Un calcul simplu, arata ca aceasta inseamna cam 1 la 2000 de romani.

TVR un articol foarte scurt

EuropaFM un articol scurt si bun, ca de obicei

Adi:
Atentie, este vorba de cancer de cervix, adica de cancer de col uterin. Nu este vorba de cancer cervical, sau de cancer de creier. Multumim lui Sicmar ca ne-a aratat aceasta, ceea ce ne-a permit sa corectam.

Adi:
Iata diagrama pentru HPV si HIV oferita de Comitetul Nobel in declaratia lor de presa, care apropo, a fost tradusa de Andreea Enache, studenta la medicina la Craiova si a fost deja postata pe site la StiintaAzi.ro.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă