Rezolvare de probleme / teme pentru acasă > Fizică

Energia totală a unui corp

(1/2) > >>

A..Mot:
Energia totală a unui corp având masa de repaus crește proporțional cu viteza lui?

atanasu:
Adica nu cu viteza lui la patrat? Explica daca poti. :)

A..Mot:

--- Citat din: atanasu din August 26, 2020, 08:12:01 a.m. ---Adica nu cu viteza lui la patrat? Explica daca poti. :)

--- Terminare citat ---
Conform teoriei relativității lui Einstein se știe că masa , a unui corp aflat în mișcare cu viteza , este unde este masa de repaus a acelui corp și este viteza luminii.Se spune că în general conform formulei lui Einstein energia totală a unui corp este unde este masa acelui corp și este viteza luminii.
Întrebare:
Odată cu creșterea vitezei a acelui corp , va crește și energia sa totală?

atanasu:
Iulian : in formula relativista este vorba de masa inerta  care in repaos este masa gravitationala . Odata cu cresterea vitezei creste desigur energia cinetica . Dar relatia e=mc2 este o echivalenta care preupune ca daca o energie s-ar intrupa ea ar trebui sa se intrupeze intr-o masa data de relatia asta . A scormoni mai departe este inutil. Daca ai vreun text de baza care sa spuna altceva anunta-l. :)

A..Mot:

--- Citat din: atanasu din August 27, 2020, 09:25:18 a.m. ---Iulian : in formula relativista este vorba de masa inerta  care in repaos este masa gravitationala . Odata cu cresterea vitezei creste desigur energia cinetica . Dar relatia e=mc2 este o echivalenta care preupune ca daca o energie s-ar intrpa ea ar trebui sa se intrupeze intr-o masa data de relatia asta . A scormoni mai departe este inutil. Daca ai vreun text de baza care sa spuna altceva anunta-l. :)

--- Terminare citat ---
Nu-nțeleg! ???
Există vreun corp având masă inertă în mișcare?Dacă da , atunci care este deosebirea dintre masa inertă în miscare și masa inertă în repaus care pentru tine înseamna masa gravitațională?  ???
Unui corp de o anumită masă inertă aflată în repaus nu i se poate aplica o forță care să accelereze acel corp?
Răspunde clar la următoarea întrebare cu DA sau NU:
Energia totală a unui corp dată de Einstein nu depinde de starea de repaus sau de mișcare a acelui corp?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă