IT şi electronică > Electronică

mic generator electric simplu de realizat

(1/1)

sciencetoolbar:
mic generator electric simplu de realizat, folosind sfere neodym, motor electric 3 - 4 V curent continuu, baterie 3,7 V, bobine fara miez de ferita. - scop educational
Cautam sa il imbunatatim.
Pentru detalii referitoare la constructie nu ezitati sa ne contactati.

pentru filmul de mai sus am folosit: 2 bobine 40 ohmi, baterie 3,7 V 2000 mAH, sfera neodym 26 mm, carcasa metal pentru fixarea sferei provenita de la un magnet neodym oala cu surub ( am eliminat magnetul)

materiale folosite pentru filmul de mai sus: 2 bobine fara miez 40 ohmi fiecare, sfera neodym 26 mm, metal pentru fixarea sferei provenita de la un magnet neodym oala cu surub ( am eliminat magnetul), motor 4 V Dc provenit de la o surubelnita electrica, 2 bateri 1800 mAH fiecare 3,7 V.

2 bobine fara miez 40 ohmi fiecare, sfera neodym 30 mm, metal pentru fixarea sferei provenita de la un magnet neodym oala cu surub ( am eliminat magnetul), motor 4 V Dc provenit de la o surubelnita electrica, 2 bateri 1800 mAH fiecare 3,7 V.
st

sciencetoolbar:
pentru becuri led am folosit o bobina provenita de la motorasul unui cuptor electric ( cel care invarte farfuria ) si o sfera neodym de 12,7 mm, o baterie Lipo 3,7 V 600 mAh in general se folosesc la minidrone.

st

sciencetoolbar:
am reusit sa listam toate filmele de pana acum intr-un singur loc http://www.sciencetoolbar.com - in viitoarele teste dorim sa obtinem aceleasi rezultate la rotatii mici ( folosind mai multi poli magnetici) in filmele de mai sus am folosit sfere neodym cu 2 poli magnetic. Cautam sa gasim alte aplicatii ale fluxului magnetic generat de o sfera neodym in miscare.

Multumim

st

sciencetoolbar:
bobina fara miez ( stator) furnizeaza o " captura totala " a fluxului magnetic degajat de sfera neodim 13 mm ( rotorul)
voltajul creste cu numarul de turatii

sciencetoolbar:
Am coonectat la motorul de 3 V ( curent continuu ) al generatorului un PWM controller.
Rotor : sfera magnetica 13 mm
Stator : bobina fara miez
Rezultate :st

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă