IT şi electronică > Sisteme de operare

Android OS nu mai este open-source?

(1/1)

Dendros:
Am citit, nu mai ştiu exact unde, că Android nu mai este open-source. Şi asta începând de la versiunea 3.0. Este legal ce face Google?
Am înţeles că Android are un kernel Linux, care este sub licenţă GPLv2, deci cel puţin sursele kernel-ului trebuie să fie publice. Nu încalcă astfel Google licenţa?
Până la urmă se pare că pasiunea în domeniul open-source nu (mai) înseamnă nimic, totul se reduce la bani.
Mă deprimă asta, ca idee, eu oricum nu folosesc Android. Dar era reconfortant să ştiu că Linux avansează şi îşi arată potenţialul.
Acum... asta e, ce-i frumos nu durează.

AlexandruLazar:
Din câte am înțeles, e vorba de faptul că Google întârzie publicarea surselor pentru versiunea 3.0 (nu știu exact de ce), dar termenii licenței nu știu să se fi schimbat -- deci încă este, teoretic, Open Source.

Dendros:
Se pare că Google a închis într-adevăr Android. După ce m-am documentat mai bine, am aflat că cea mai mare parte din Android este sub licenţă Apache 2.0, care este de tip BSD, deci permite "ascunderea" codului.
Totuşi, kernelul este Linux, deci sub licenţă GPL. Acesta ar trebui să  rămână open-source, nu-i aşa? Altfel Google ar încălca GPL, doar dacă nu cumva trece la un kernel BSD.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă