Rezolvare de probleme / teme pentru acasă > Fizică

Norme minimale pentru participarea la aceasta sectiune

(1/2) > >>

Electron:
Atentie! Atasamente si imagini se pot pune la mesaje. Din stanga jos aveti buton de optiuni suplimentare si acolo aveti buton pentru atasament. Daca vreti sa apara poze si aveti linkul catre o poza undeva pe internet, puneti acel link intre balizele [ img ] si [ / img ] (dar fara spatii).

***

Ziua buna,

Vazand ca din ce in ce mai multa lume vine si lanseaza probleme fara sa respecte un minim de cerinte, am decis sa propun cateva norme pentru a participa la aceasta sectiune:

1) Orice utilizator nou care doreste sa puna intrebari si sa primeasca raspunsuri trebuie sa se prezinte specificand cel putin in ce clasa este la scoala sau ce nivel de pregatire are in fizica. Asta este important pentru cei care raspund, ca sa stie la ce nivel pot propune solutiile.

2) Cine vrea sa puna o intrebare, sa verifice ca nu exista deja o discutie despre acel subiect pentru a nu repeta inutil discutiile. Daca exista o problema identica sau asemanatoare, se va continua in acel sir de discutii, nu se va deschide unul nou.

3) Cine deschide o tema de discutie noua, trebuie sa foloseasca un titlu sugestiv care sa indice cel putin domeniul din care e problema, de exemplu:" Problema de optica, indice de refractie" sau "Problema de mecanica, compunerea de viteze" etc. In caz contrar moderatorii vor fi nevoiti sa schimbe numele sirului si se pot crea confuzii (negasirea lui pe baza numelui vechi).

4) Cine pune o intrebare, trebuie sa prezinte ce a incercat sa rezolve de unul singur, si unde s-a blocat in rezolvare.

5) Cine pune intrebari, trebuie sa fie dispus (sau dispusa) sa dialogheze cu cei care propun raspunsuri, pentru ca fara participarea activa nu se poate avansa in solutii.

6) Cine propune raspunsuri si solutii trebuie sa tina cont de faptul ca pe acest forum nu se dau raspunsuri si solutii "mura in gura" ci doar indicatii pentru a ajuta la intelegerea problemei si a drumului spre solutie.


Rog pe Adi si HarapAlb sa verifice daca aceste norme sunt acceptabile si daca pot fi imbunatatite. Deocamdata sunt sub forma de "ciorna", dar este inacceptabil sa se continue aici fara nici un fel de regula, si fiecare sa ceara si sa dea raspunsuri ca la piata.

e-

b12mihai:

--- Citat din: Electron din Noiembrie 23, 2009, 05:51:02 p.m. ---Rog pe Adi si HarapAlb sa verifice daca aceste norme sunt acceptabile si daca pot fi imbunatatite. Deocamdata sunt sub forma de "ciorna", dar este inacceptabil sa se continue aici fara nici un fel de regula, si fiecare sa ceara si sa dea raspunsuri ca la piata.

--- Terminare citat ---

Sper sa nu te supere aceasta "sugestie" offtopic, dar daca vor NEAPARAT raspunsuri ca la piata (mura in gura) sa cotizeze cu o anumita suma de bani, in functie de dificultatea problemei ;D , stabilita de catre rezolvitor.

As avea si o sugestie: am vazut ca ai modificat destule titluri de "topice" ale celor care pun intrebari. Spune-ne cum sa punem corect un titlu elocvent pentru problema, ca sa se evite neplacerile cauzate de titluri care induc in eroare.

Adi:
Electron, buna initiativa. Este nevoie de aceste reguli. Deocamdata cel putin nu oferim solutii pentru bani, dar desigur individual oricine este liber sa contacteze pe Private Message pe oricine si sa stabileasca meditatii intre ei. Dar nu public aici pe forum. De asemenea, e foarte important ca titlurile problemelor sa fie sugestive cu privire la ceea ce se discuta in problema. Multi vin cu titluri gen "help", "problema", "urgent". A avut loc o incercare de a pune titluri precum "Problema de la cutare". E un pas inainte. Dar si mai bine cred ca ar fi o un titlu de genul "Problema de fizica/optica despre lentile", care sa ofere cat mai precis pentru cititor, dar si pentru google, ca apoi sa poata fi gasita cand cineva cauta pe google despre asta. Ce ziceti?

Electron:

--- Citat din: gothik12 din Noiembrie 23, 2009, 05:59:19 p.m. ---As avea si o sugestie: am vazut ca ai modificat destule titluri de "topice" ale celor care pun intrebari. Spune-ne cum sa punem corect un titlu elocvent pentru problema, ca sa se evite neplacerile cauzate de titluri care induc in eroare.

--- Terminare citat ---
Multumesc pentru sugestie. Am intercalat pe pozitia 3 o regula in acest sens. :)

e-

Adi:
Excelent, Electron.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă