Generalităţi, reguli de funcţionare, propuneri utilizatori, voluntarii Scientia > Sugestii pentru îmbunătăţirea forumului

Propuneri privind introducerea unor noi arii de discutii

(1/4) > >>

Dendros:
Buna ziua. M-am gandit sa lansez acest topic, fiindca am cateva propuneri in privinta unor arii noi de discutii. Am observat ca pe acest forum nu exista o arie dedicata matematicii, poate ar trebui sa fie infiintata una. Ar putea fi impartita in matematica teoretica (aritmetica, algebra, analiza, geometrie, topologie, etc) si matematica aplicata (de ex., teoria jocurilor). Poate ati spune ca nu prea sunt matematicieni pe forum, dar s-ar putea incepe prin ceea ce cunosc deja unii useri, si astfel daca cineva greseste, ar putea fi corectat de un matematician care se "plimba" pe net, si asa mai departe.

Ar mai trebui sa existe si o arie dedicata logicii, fiindca toti avem nevoie de ea cand facem rationamente si le expunem. S-ar putea incepe cu principiile de baza ale logicii, si apoi s-ar putea avansa, pe masura ce se dezvolta subiectul.

Acestea sunt doar niste idei, eu nu sunt expert in vreun domeniu, dar mi-ar placea sa fie discutii din care poti invata si intelege ceea ce nu cunosti.

Adi:
Se pot face, nu e problema. Desi nu tin de stiinta propriu zisa. Dar nu cred ca sunt oameni. Dupa cum vezi, nu se omoara ei nici cu sectiunea de stiinta, aproape toti discuta alternative la stiinta actuala, in loc sa studieze ce zice stiinta oficiala. Mi-e ca facem sectiunile, ocupa loc pe forum si nu scrie nimeni acolo.

In plus, exista deja cateva forumuri dedicate matematicii in limba romana.

Nu zic ca nu vom face. Sper sa mai primesc si alte opinii intai.

Dendros:

--- Citat din: Adi din Iulie 07, 2009, 06:32:35 p.m. ---Se pot face, nu e problema. Desi nu tin de stiinta propriu zisa. Dar nu cred ca sunt oameni. Dupa cum vezi, nu se omoara ei nici cu sectiunea de stiinta, aproape toti discuta alternative la stiinta actuala, in loc sa studieze ce zice stiinta oficiala. Mi-e ca facem sectiunile, ocupa loc pe forum si nu scrie nimeni acolo.

In plus, exista deja cateva forumuri dedicate matematicii in limba romana.

Nu zic ca nu vom face. Sper sa mai primesc si alte opinii intai.

--- Terminare citat ---
Inteleg, dar poate ar trebui totusi infiintata macar o arie de logica, ar fi utila. Am subliniat cu albastru o fraza pe care n-o inteleg: spuneti cumva ca matematica si logica nu tin de stiinta? Nu cred ca e adevarat, amandoua sunt stiinte, nu filozofii.
Si eu am idei alternative celor "oficiale", dar asta nu inseamna ca arunc la gunoi stiinta actuala, dimpotriva ea ar trebui sa fie baza oricarei extinderi conceptuale.
Si eu sper sa primiti si alte opinii in aceasta privinta, poate chiar favorabile. Cred ca chiar daca faceti sectiunile si nu scrie nimeni acolo, tot nu e o pierdere de resurse, fiindca in cele din urma vor aparea unii interesati de acele sectiuni, deduc asta din faptul ca ati spus ca exista forumuri dedicate matematicii, asadar se discuta astfel de subiecte, si daca se discuta acolo, de ce nu si aici?

Adi:
Bun. Am facut sectiunea si categoriile sugerate de tine, am scris si un mic post despre teoria probabilitatilor. Sa vedem mai departe daca vor fi cautari.

Matematica si logica nu sunt stiinte, ci unelte. Stiintele sunt cele care studiaza Universul neviu (stiinte naturale) sau viu (stiinte biologice). Dar sunt de acord ca matematica si logica sunt studiate de cei care studiaza stiintele, tocmai pentru ca sunt unelte esentiale. Dar nu sunt stiinte prin sine. Matematica poate sugera lucruri care nu exista in natura. Stiinta studiaza ce exista in natura.

graethel:
Eu as incadra matematica la stiinta, cu mentiunea ca spre deosebire de fizica, chimie, biologie, medicina, matematica nu e o stiinta naturala. 

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă