Educaţie şi cercetare > Educatie

Performante ale elevilor sau studentilor romani

(1/2) > >>

Mihnea Maftei:
De pe www.edu.ro :

4 aprilie 2009
"Lotul olimpic de matematică al României a obţinut 6 medalii (patru de argint şi două de bronz), la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 27 aprilie - 4 mai, în Serbia, la Kragujevac.
Medaliile de argint au fost obţinute de Mădălina Persu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Radu Bumbăcea (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti), Gabriel Pădurariu (Colegiul Naţional „Grigore Moisil" din Oneşti) şi Omer Cerrahoglu (Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu" din Baia Mare). Florin-Andrei Deneanu (Liceul Internaţional de Informatică) şi Horia Mania (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu") au intrat în posesia medaliilor de bronz.
La ediţia din acest an au luat parte peste 115 competitori din 18 ţări (11 în concurs şi 7 cu statut de invitat). Olimpiada Balcanică de Matematică (OBM) are statut de concurs regional. Fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei."   http://www.edu.ro/index.php/pressrel/11978

4 aprilie 2009
"Lotul olimpic de chimie a obţinut o medalie de aur, una de argint şi două de bronz la a 43-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev", desfăşurată  în perioada 25 aprilie - 2 mai 2009, la Ashgabat (Turkmenistan).
Medaliat cu aur şi la ediţia precedentă, Vlad Alexandru Puşcaşu, elev în clasa a XII-a  la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu" din Baia Mare a reuşit şi în acest o performanţă similară. Medalia de argint a revenit Ioanei Moga (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu" din Oradea), iar medaliile de bronz au fost adjudecate de Maria Sânziana Muraru (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti), respectiv Laurenţiu Mintici (clasa a XII-a/Liceul Teoretic „Ovidius" din Constanţa).
Competiţia din acest an a reunit 87 de elevi din 13 ţări. Concursul a constat în trei probe a câte 5 ore, două probe teoretice şi o probă practică."   http://www.edu.ro/index.php/pressrel/11979

Sper sa nu fiu acuzat de preluare ilegala de peste 500 de caractere :) ; sunt comunicate de presa.

Adi:
Ai deschis un topic bun. Comunicatele de presa prin definitie sunt date pentru a fi preluate. Este ok.

Mihnea Maftei:

--- Citat din: Adi din Mai 06, 2009, 06:34:01 a.m. ---Comunicatele de presa prin definitie sunt date pentru a fi preluate. Este ok.

--- Terminare citat ---

Stiu. Glumeam.

Mihnea Maftei:

--- Citat din: Mihnea din Mai 06, 2009, 12:57:07 a.m. ---De pe www.edu.ro :

4 aprilie 2009
.................................................................
4 aprilie 2009
.................................................................

--- Terminare citat ---

Voiam sa zic 4 mai 2009.

Adi:
Iata mesajele de pe serverul celalalt ce fusesera scrise intre timp.


--- Citat din: Mihnea ---Comunicat de presa de pe www.edu.ro din 08.07.2009:

Unsprezece medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada (30 iunie - 8 iulie, Yakuţia/Federaţia Rusă)
08.07.2009

Lotul olimpic al României, participant la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, a obţinut unsprezece medalii (şapte de aur şi patru de argint) la toate cele patru probe ale competiţiei (chimie, informatică, matematică şi fizică).
Pe discipline, rezultatele sunt urrmătoarele:
1. Matematică (3 medalii, toate de aur): Radu Bumbăcea (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti), Adrian Ştefan Ivanovici şi Ioan Octav Drăgoi (ambii absolvenţi ai clasei a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti)
2. Informatică (trei medalii): Andrei Purice (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „I. L. Caragiale" din Ploieşti) şi Anton Teodor Pripoae (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalii de aur, respectiv Andrei Poenaru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) - medalie de argint.
3. Chimie (trei medalii): Ioana Moga (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emanoil Gojdu" din Oradea) - o medalie de aur, după „argintul" obţinut la ediţia precedentă, respectiv Octav Căldăraru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Alexandru Sava (Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă" din Curtea de Argeş) - ambii medalii de argint.
4. Fizică (două medalii): Tudor Giurgică-Tiron (clasa a IX-a/ Colegiul Naţional din Iaşi) - medalie de aur, şi Daniel Ciocârlan (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Alexandru Vlahuţă" din Râmnicu Sărat) - medalie de argint. Din lotul României a mai făcut parte Vlad Bogdan Ghiţă (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Moise Nicoară" din Arad), care a concurat la fizică.
La această ediţie au participat 22 de echipe (160 de concurenţi) din Federaţia Rusă, Yakuţia şi China.


Comunicat de presa de pe www.edu.ro din 21.07.2009:

Cinci medalii pentru olimpicii români la fizică
21.07.2009

Lotul olimpic al României a reuşit o performanţă de excepţie (cinci medalii: trei de aur şi  două de argint) la a 40-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, organizată în Mexic (Merida/Yucatan), în perioada 11-19 iulie 2009.
Medaliile de aur au fost obţinute de Szerző Péter, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Teoretic „Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe (judeţul Covasna), Virgil Băran, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional „Sfântu Sava" din Bucureşti şi Marius Constantin, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional din Informatică din Bucureşti.
Medaliile de argint au fost câştigate de Ovidiu Alexandru Cotelţ (Şcoala Creştină „Filadelfia" Suceava), respectiv Gabriel Petrică (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" Constanţa), ambii absolvenţi ai clasei a XII-a.
La concursul din acest an au participat 340 concurenţi din 68 de ţări, România clasându-se pe locul 3, la egalitate cu Federaţia Rusă şi Taiwan. La ediţia precedentă (Vietnam), elevii români au obţinut tot cinci medalii, însă numai una de aur, alături de trei de argint şi una de bronz.


Comunicat de presa de pe www.edu.ro din 21.07.2009:

Şase medalii, dintre care două de aur, la Olimpiada Internaţională de Matematică
21.07.2009

Olimpicii români au cucerit şase medalii - două de aur, două de argint şi două de bronz - la a 50-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată la Bremen, în perioada 13-23 iulie 2009.
Câştigătoare a unei medalii de argint la ediţia precedentă, Mădălina Elena Persu (absolventă a clasei a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a obţinut în acest an medalia de aur. Aceeaşi performanţă a reuşit-o şi Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a VIII-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu" din Baia Mare. Performanţa lui Omer Cerrahoglu este cu atât mai importantă, cu cât a fost obţinută la o vârstă precoce pentru această competţie - 14 ani, în condiţiile în care majoritatea participanţilor la concursurile de seniori au 18-19 ani.
Medaliile de argint au intrat în posesia lui Andrei Deneanu şi Francisc Bozgan, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, în timp ce medaliile de bronz au ajuns la Tudor Pădurariu (Colegiul Naţional „Grigore Moisil" din Oneşti), respectiv Marius Tiba (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).
Concursul din acest an a reunit peste 600 de concurenţi din 104 de ţări. În ierarhia neoficială pe naţiuni, ţara noastră a ocupat locul 3 în Europa. Fiind o ediţie jubiliară, România, în calitate ţară iniţiatoare a acestei olimpiade în 1959, a avut onoarea de a conduce, în cadrul ceremoniei de deschidere, defilarea delegaţiilor. Tinerii matematicieni români se întorc miercuri, 22 iulie, ora 12.20, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă".

--- Terminare citat ---


--- Citat din: Sagoth-sabathan ---Sa mai spuna cineva ca romanii nu pot

--- Terminare citat ---


--- Citat din: laurentiu ---Pe edu.ro e gresita clasa lui Omer ,el a absolvit clasa a VII-a,nu a VIII-a.Acelasi Omer a castigat nationala de mate participand la clasa a IX-a ,dupa cum se vede si din primul post din acest topic a luat argint la Balcaniada de seniori si aur la cea de juniori .In rest felicitari tuturor olimpicilor care aduc prestigiu tarii noastre ca sunt printre putinii care fac acest lucru

--- Terminare citat ---


--- Citat din: Mihnea ---Da, am vazut si eu azi la stiri la TVR ca era in clasa a VII-a (sau, in fine, o terminase).

--- Terminare citat ---

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă