Cei usor sa contrazici pe cineva care cerceteaza!, dar cum se explica faptu ca cartile de fizica spun ca un trasmitator de radiounde are o raza de acoperire... si unda nu scade din putere indiferent de numarul de receptori. Adica eu pot face zece miliarde de "radio cu detector" si le pot pune imprejuru la un trasmitator si toate vor lucra!, aici cu siguranta sa masori energia ce vine la castile radiourilor depaseste energia trasmitatorului!?
@Anatol, banuiesc unde "bati", am facut armata la radiolocatie

.Unda electromagnetica emisa de antena statiei "radar" se "loveste" de avion, "sufera" o reflexie iar aceasta reflexie, mult, mult mai mica ca putere(cacofonie cu buna intentie) este receptata de aceasi antena. Intelegi?Unda receptionata are putere mult mai mica decat unda emisa dar este amplificata cu circuite electronice care isi iau "puterea" dintr-un generator de energie electrica(de preferat Diesel) sau reteaua de distributie a energiei electrice.In cazul emisiei posturilor de radio se intampla aceasi "chestie", orice "radio" percepe prin "antena"(aceasta antena, in cazul modulatiei in amplitudine(AM) este o bobina infasurata pe o bara de ferita iar in cazul modulatiei FM este o "sarma" cat mai lunga

).Indiferent cum ai face detectia, puterea aceea de cca.1MW, in cazul AM, ajunge la "recepor" sub forma unui semnal de cateva sute de milivolti care sunt amplificati cu energie din retea, din baterii, din UPS-uri(tot acumulatori), etc.Daca am sta sa recuperam orice radiatie electromagnetica din atmosfera pamantului(apropos de "radiourile" cu casti, fara acumulatori) ar costa mai mult tehnologia decat energia recuperata.
P.S.De cand te-am "laudat" ca scrii mai bine in limba romana parca nu ai facut progrese sau poate nu le vad eu.No offence!