Da, cred c-am inteles.
Domnule Sigma2 , ar fi trebuit sa spun ,mai de mult , ca eu sunt metrolog.Mii de scuze pentru aceasta scapare!
Dar (exista si un ”dar”) metrologia se ocupa de stiinta masurarii.Imi pare rau ca nu am putut da informatii despre datarea cu C14.Eu am dat doar informatii din ”acea specialitate care se numeste metrologie”.
Am lucrat ca inginer metrolog in domenii, cum ar fi masurarea temperaturii ,debitului , presiunii gazelor si lichidelor ,tensiunii si curentului electric , magnetizarii (sau tensiunii magnetice) , aparatelor pentru masurarea distantei (micrometre , shublere ,etc)
In concluzie , un metrolog nu poate sti eroarea de masurare pentru oricare aparat de masura (fie el pt. masurarea timpului ,distantei ,iluminarii ,prostiei sau fericirii).De aceea imi cer scuze (as fi vrut in numele tuturor metrologilor) ca nu putem masura toate marimile (exista marimi masurabile sau marimi nemasurabile (ex. nu se poate masura fericirea sau moartea )(si nici prostia).Eroarea intrinseca este scrisa pe aparatul de masurare.