Salut prieteni, Salut Adi
Nu ma intelege gresit, tu n-ai fost deloc rautacios, n-ai cum. Poate ca m-am vaicarit eu in plus, e vorba de reactiile din Romania, dar sunt putine, nu vreau sa generalizez, din contra, majoritatea privesc cu entuziasm, la fel ca Dr CE.
El a devenit deja "dependent" de PET CT, in sensul cel mai bun si sigur vom colabora. De altfel si cu tine.
Sa revenim la FDG-ul nostru. Exista mai multe aspecte. partea fizica, prin prezenta izotopului de F18, partea chimica, molecula de glucoza, concentratiile, dozele in care substanta se administreaza, procesul metabolic se descompunere partiala, de transport in celule, respectic de stocare, etc.
Am sa incerc sa ordonez putin lucrurile, si cu ajutorul vostru, sa lamurim toate aspectele.
Oricat ar fi de curios voi face abstractie de apartenenta etnica, maghiari, romani, nemti, what ever.
In Oradea se va deschide un Centru PET CT in care vor fi examinati pacienti ce au nevoie de aceasta examinare, trimisi de medici ce cunosc exact avantajele metodei, si au demonstrat si pana acum, ca au inteles sa-si practice meseria fara a accepta niciun obstacol si neajuns, examinarea se face cu un aparat performant (nu chiar ultimul racnet, dar foarte sigur si fiabil), iar rezultatul v-a fi dat in cele mai mici detalii. Echipa formata la Budapesta v-a fi consultata any time, fiind conectata on line cu centrul din Oradea.
Singurul neajuns va privii numarul de pacienti examinati, capacitatea de productie a substantei pentru Oradea fiind pentru 7-10 pacienti pe zi (in functie de greutatea lor). Asta inseamna poate maximum 2000 de pacienti in 2008.
Sigur solicitari vor fi mai multe si asteptarea e enervanta. E greu sa stabilesti prioritatea.
Dar, hei sa fim optimisti.
Pe curand O