Dl Virgil
Virgil a raspuns;
Eu am echivalat amperul care este unitatea de masura a intensitatii curentului cu unitatea de masura a unei forte care este Newtonul, tocmai datorita acestei forte care apare intre doi curenti paraleli.
Calahan a spus;
Respectiv amperul cu newtonul (A=N=Kg.(m/s2). Asta inseamna ca si forta este echivalenta cu curentul F=I; (N=A). Si atunci la interactia dintre doi curenti paraleli, forta care apare este tot curent.
Aici nu inteleg ce vrei sa spui. Curentul I in echivalarea dumitale este forta F. Si atunci forta F cu ce este echivalata? Este gresit a spune ca forta este echivalenta cu curentul?
In teoria dumitale, permeabilitatea magnetica este invers de newton ;miu=1/N. Dar si constanta lui Einstein este tot invers de newton. Si ar confirma ca c
4 de la numaratorul relatiei este forta, asa cum apare in sistemul bidimensional.
Virgil a raspuns;
Viteza care se masoara in [m/s] nu poate fi echivalata cu o forta care se masoara in [N], adica in [kg.m/s^2] .
Calahan a raspuns
Eu zic ca viteza este prima masura a miscarii. Si exact cum spui dumneata, viteza la puterea a patra este doar o echivalare dimensionala cu forta. Nu inseamna ca forta este chiar puterea a patra a unei viteze. Este doar pentru a se vedea ca forta este tot o masura a miscarii.
Dar atunci constanta lui Newton ce mai este? Fiindca analiza dimensionala a ecuatiei de camp, analiza de care dumneata te feresti, arata ca toti termenii ecuatiei de camp ar fi invers de suprafete (1/L
2=L
-2). Ca sa rezulte invers de suprafete ar trebui ca G-ul newtonian sa fie presiune G=F/S=N/m
2. Si atunci se simplifica newtonul de la numitor cu cel de la numarator si ar ramane doar invers de suprafata. Numai ca G-ul newtonian este definit de relatia G=(N.m
2)/Kg
2. Cum faci ca aceasta relatie sa devina N/m
2.?
Virgil a rapuns;
Campul gravitational este o deformare a unui mediu caruia Einstein i-a spus spatiu.
Constanta lui Newton reprezinta raportul dintre patratul unei frecvente ce caracterizeaza acest camp in valoare de 650 Khz si densitatea lui, si se masoara in [m
3/Kg]. [1/s
2] ;
Despre cum am ajuns aici puteti citi ;
https://drive.google.com/file/d/1ZbvWGfg3aMOn4uW41ymaaZnnoAlQ5BK4/view?usp=share_linkCalahan a raspuns.
Relatiile astea nu sunt echivalente? G=(N.m
2)/Kg
2 si [m
3/Kg]. [1/s
2]
Deci dumneata esti fixat in ideea TRG ca gravificul este o stare a spatiului din jurul maselor. Si nu poti sa admiti ca gravificul este o structura dinamica a spatiului, nascuta din interactiunea substantei cu spatiul fizic materializat de materia inponderala.
Pe mine, de fapt chestiunile aste nu ma interesau. Eu vroiam doar sa lamuresc in clar, daca ecuatia relativista a gravitatiei este ecuatie fizica sau este ecuatie metafizica. Eu aveam incredere absoluta in analiza dimensionala. Fiindca in ecuatiile fizice apare intotdeauna miscarea. Pe internet sunt o gramada de filmulete cu calculul tensorilor. Care zice ca este calculul zeilor. Pe prezentatorii de acolo, care au studiat matematicile zeci de ani, nu ii intereseaza de loc dimensiunile fizice ale tensorilor. Ei opereaza cu regulile matematice, nu ii intereseaza miscarea fizica, si nu dau niciodata dimensiunile fizice ale tensorilor. Si asta face ca nu sunt deloc sigur de analiza dimensionala, din pagina de la link-ul pe care l-am postat.