PUBLICAREA PE ACADEMIA.EDU NU E O GRANTIE SI DECI ESTE CA SI CE PUBLICAM NOI AICI. CINE CREDE SI CONSIDERA CORET CE PUBICAM OK DAR SI INVERSUL ESTE LA FEL DE OK.
HABAR NU AM CINE ESTE ACEST AUTOR NECUNOSCUT , Adrian Ferenc si nu l-am gasit pe google.
Scuze ptr majuscule, nu am fost atent.
Asadar lasand deoparte toate acestea pe fond stim ca gravitonii sunt considerati niste particule elemetare ipotetice (existenta neddovedita) inca nedescoperite dar care dar prin care s-ar putea propaga gravitatia asa um lumina se propag prin fotoni.
Amanunte la:
1/
https://ro.wikipedia.org/wiki/Graviton2/
https://en.wikipedia.org/wiki/Graviton3/
https://pdg.lbl.gov/2020/tables/rpp2020-sum-gauge-higgs-bosons.pdf in care gasim valoarea masei ipotetice indicate si in /2 a fiind sub 6×10−32 eV/c^2 adica < 1,07x 10-67 Kg
Ajuns aici
iti multumesc dle Calahan ca am ocazia sa gasesc o masa, este drept ca doar ipotetica dar in domeniul stiintific nonelucubrant, care concorda destul de bine cu
cea mai mica masa din univers calculata de mine in 1983 si pe care eu o consider posibil sa fie a neutrinoului electronic care poate fi oricat de mica adica la fel cu a ipoteticului graviton.
Eu am dat-o din nou in textul reluat in 4 ianuarie 2021 de la la
https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5486.msg73007.html#new - Erata la “Cat cantareste UNIVERSUL si cat cantareste cea mai usoara particula?" unde am scris valoarea:
2,52*10^-68 kg adica 4,5*10-32 eV.
Revenind la textul dlui A. Ferenc, personal consider ca nu are nicio consistenta dat fiind ca dupa ipotezele cuantice /1,2/ ipotetica particula se considera avand tot viteza luminii, adica 3x10^8 m/s si nu acea valoare enorma data de Ferenc.
Daca in textul lui Ferenc se inlocieste denumirea de
graviton cu cea de exemplu sa spunem de
calahan sau de
ferenci valoarea lurarii ramane absolut la fel.
