Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Constanta lui Planck, relatii extinse.

Creat de Virgil, Aprilie 01, 2021, 09:49:43 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calahan

Dl Virgil
Citatsi trebuie sa intreb; cine l-a facut pe acest ou?
Pai oul este facut de gaina. Fiindca in programul genetic al gainii apare la sfarsitul evolutiei algoritmul intoarcerii la inceputurile viului.
Citatasa ca particulele nu intra niciodata in contact direct.
Dar in teoria lui Einstein a efectului fotoelectric, nu se spune ca fotonul incident ciocneste direct electronul, caruia ii transfera energia cinetica.
Citatinsa o particula poate avea asociate mai multe campuri de interactiune,
Asa am inteles si eu, ca o particula poate avea asociate; un camp electric, un camp magnetic, un camp inertial, un camp centrifugal si un camp gravific.
CitatDeci a egala sarcina cu masa este o eroare.
Exact asa am zis si eu. Am combatut mereu aceasta idee. Nu se poate sa fie egala sarcina cu masa. Fiindca sarcina electrica este data de campul electric pulsator generat prin rotatia foarte rapida a semiundelor componente ale undei stationare de mare amplitudine a electronului. Iar masa inerta este data de patratul inductiei magnetice produse de curentii eterici radiari si diametrali opusi din componenta semiundelor. Curenti eterici sustinuti de potentialul electric gigantic al semiundelor. Campul centrifugal, aparut din cauza rotatiei foarte rapide, inpreuna cu campul electric al semiundelor, este compensat de   campurile magnetice de sensuri contrare, produse de curentii diametrali opusi. Patratul inductiei magnetice produse de acesti curenti da densitatea masei ro, care inmultita cu volumul electronului da masa elctronului. Daca acei curenti eterici radiari produc camp magnetic, este foarte clar, ca prin rotatia lor genereaza un moment magnetic. Ce este clar, este ca structura care genereaza sarcina electrica, coexista in sanul particulei cu structura care genereaza masa. Dar in cazul particulelor grele apare campul gravific, care ar fi dat de un flux eteric de aspiratie, adica centripet, sau indreptat inspre substanta, cu viteza foarte mica, flux generat de suprapunerea campului centrifugal peste campurile electrice ale semiundelor din sistemul de 1840 de unde stationare de amplitudine gigantica. Potentialul acestor unde stationare, fiecare avand masa unui electron, sustine curentii radiari puternici, a caror inductie magnetica la patrat face densitatea masei, densitate care face masa inerta a nucleonului, densitate in care este stocata energia de repaus gigantica a nucleonului. De aici cred ca reese clar ca nu exista nicio egalitate intre masa si sarcina. Dar efectele fizice produse in spatiul din jurul lor, fiind acceleratii, rezulta ca masa si sarcina au aceleasi dimensiuni fizice.
CitatIn ultima parte deja at.i intrat in domeniul fictiunii, asa ca nu pot comenta nimic.
Asa este. Am ramas cu niste idei de la un domn profesor care tot sustinea ca singularitatea universului ar fi aparut intro zona, in care prin nu stiu ce mecanism, liniile de camp magnetic, sosind din spatiul hiperbolic, care materializeaza infinitul, ar fi fost franate pana la viteza luminii. In aceasta sfera in care toate circulatiile se desfasurau cu viteza luminii, s-ar fi produs stratificari si incrucisari ale circulatiilor magnetice gigantice. Din acele incrucisari ale circulatiilor magnetice ar fi aparut primele cuante de energie din care s-ar fi nascut structurile de substanta ale universului. Iar substanta ar fi evoluat in continuare catre viteze din ce in ce mai mici.

Virgil

Citat din: atanasu din Octombrie 31, 2022, 08:13:18 AM
PS Virgile ramai t rog pe firul asta cum spun si inainte, in discutia cu Calahan al carui titlu este destul de permisiv si de larg.
Ma intristeaza sa aud ca esti suferind si sper ca D-zeu sa fie mai milostiv cu tine si sa-ti invingi boala. Si eu am probleme de sanatate mai ales acum cand se schimba anotimpul, dar sper sa depasesc aceasta stare.
Desigur subiectul este permisiv desi nu mai are legatura cu constanta lui Planck care ramane o enigma pe care eu o descifrez in felul meu intuitiv astfel;
din relatia h=2pi.(m.v).r ; se vede clar ca reprezinta produsul dintre un impuls aplicat asimetric la o distanta r fata de axa de propagare a impulsului. De exemplu daca am un titirez si il invartesc ii transmit un moment cinetic prin acea rasucire pe care am denumit-o "zvac", adica se trage de la o zvacnitura, o actiune care dureaza foarte putin ce transmite titirezului miscarea de rotatie pastrandu-si pozitia spatiala in timp. Desigur asta nu este scrisa in lucrarea mea ci este doar o parere despre modul cum se transmite energia unei unde printr-un cumul de impulsuri succesive care reprezinta frecventa acelei unde.
Iti trimit mai jos linkul cu ultima versiune din lucrarea mea si poate cand te vei simti mai bine sa o rasfoiesti si sa comentam pe aceasta tema. Deasemeni daca o trimiti cuiva spre studiu, roaga-l sa nu abandoneze dupa primele pagini unde fac asocierea dintre relatiile lui Newton si a lui Coulomb, care pare a fi puerila, ci sa continuie macar pana la cuantificarea sistemului solar si pana la primele relatii de similitudine stabilite de mine, unde sunt niste lucruri foarte interesante.
https://drive.google.com/file/d/1Z9bhc-fSe4J7LnU0z5nhQeWyjNJrwg4V/view?usp=share_link
Inca odata iti doresc multa sanatate.

Virgil

Citat din: calahan din Octombrie 31, 2022, 08:38:25 AM
Dl Virgil
Citatsi trebuie sa intreb; cine l-a facut pe acest ou?
Pai oul este facut de gaina. Fiindca in programul genetic al gainii apare la sfarsitul evolutiei algoritmul intoarcerii la inceputurile viului.

Virgil;
Primul ou din care s-a nascut gaina, a fost facut de o pasare care nu era gaina pentru ca gaina nu exista pe atunci. Insa acea pasare a suferit mutatii genetice asupra organelor de reproducere care au condus la aparitia primului ou din care s-a nascut prima gaina. Dealungul vietii unele vietuitoare sufera modificari genetica majoritatea fiind accidente genetice incompatibile cu viata, si foarte rar apar modificari genetice care conduc la aparitia unei noi specii dupa regula lui Darwin care spune ca "acumularile cantitative duc la salturi calitative". Exemplul acesta nu are legatura cu subiectul topicului, dar arata felul cum trebuie abordata o problema subtila cand vine vorba de intelegerea fenomenelor naturii.

Citatasa ca particulele nu intra niciodata in contact direct.
Dar in teoria lui Einstein a efectului fotoelectric, nu se spune ca fotonul incident ciocneste direct electronul, caruia ii transfera energia cinetica.
Citat

Virgil;
Fotonul acesta este tot o cuanta de energie electromagnetica care are suficienta energie sa rupa legatura dintre electron si nucleul atomului. Aceasta cuanta este un mediu oscilant si interactioneaza cu mediul nuclear in care se "scalda" electronul modificandu-i frecventa ceia ce ii confera electronului posibilitatea de a parasi atomul deoarece electronul sare pe orbite mult prea indepartate de nucleu. Nu stiu de ce fotonul este privit ca o particula, doar pentru ca respecta regulile de ciocnire ale particulelor, dar in esenta ramane o cuanta de energie. Un electron se indeparteaza de nucleul atomic numai cand energia potentiala a lui creste foarte mult, energie potentiala care probabil se transforma in energie cinetica dupa parasirea atomului. Desigur experimental bilantul energetic este acela scris in carte, dar fenomenul fizic nu are loc prin ciocnirea fotonului cu electronul, ci prin ruperea legaturii nucleu-electron datorita unui fenomen de rezonanta ce apare la amestecul frecventei fotonului cu frecventa campului nuclear. Ca la emisiunea laser, campul nuclear absoarbe energie prin fotonul incident, si apoi emite energia absorbita care poate fi o cuanta electromagnetica sau in cazul de fata emite un electron cu acesiasi energie.


insa o particula poate avea asociate mai multe campuri de interactiune,
Asa am inteles si eu, ca o particula poate avea asociate; un camp electric, un camp magnetic, un camp inertial, un camp centrifugal si un camp gravific.
CitatDeci a egala sarcina cu masa este o eroare.
Exact asa am zis si eu. Am combatut mereu aceasta idee. Nu se poate sa fie egala sarcina cu masa.

Virgil;
Trebuie sa fim onesti si sa recunoastem ca pana acum ati sustinut sus si tare egalitatea dintre masa si sarcina.



calahan

#153
Dl Virgil
CitatTrebuie sa fim onesti si sa recunoastem ca pana acum ati sustinut sus si tare egalitatea dintre masa si sarcina.
Aici nu este adevarat ce spui. Eu am sustinut doar identitatea dimensionala masa-sarcina, care am inteles si am vazut ca este demonstrat ca rezulta din identitatea efectului fizic de acceleratie, produs in spatiul din jurul surselor de masa sau de sarcina. Ia de exemplu acceleratia gravitationala, cu distributie sferic radiala, de la suprafata Pamantului,  de cam 10 (m/s2), acceleratie care este produsa de contributia a 1051 nucleoni. Pai o sarcina electrica, care ar produce o acceleratie de 10 m/s2), distribuita sferic radiar pe suprafata, corespunzatoare razei Pamantului, ar fi dupa socotelile mele babesti, de cam 10 mii de Coulombi. Ceeace ar corespunde cam la 1023 electroni. Adica cam cat numarul lui Avogadro. Si daca am avea egalitatea amplitudinilor acceleratiei produse de cele doua tipuri de surse, ar insemna de aici obligatoriu, egalitatea dintre ele? O socoteala riguroasa a acestei probleme ar putea-o face Atanasu, care am vazut ca a calculat greutatea universului si masa celei mai mici particule din univers. Dar pe dumnealui, se pare, ca nu il mai intereseaza problemele  de fizica, fiindca se ocupa mai mult de metafizica.

atanasu

#154
Speciatia : un punct pe I dar nu oresc sa discutam acest aspect si aici nu suntem la biologie dar:
a) Doua specii care se inmultesc doar sexuat si au sexe diferite:mascul si femela nu se pot inmultii cu alta speie chiar daca uneori la unele foarte apropiate evolutiv se produc hibridari(catarul si destule altele) dar rezultatul hibridarii nu constituie nici o specie noua nici  din speciia antecesoare  ci de regula un animal asemanator cu parintii din cele doua specii diferite care nu se poate reproduce si deci nu creaza o linie evolutiva noua sau comuna uneia din speciile ce s-au hibridat.
b) O specie noua apare brusc dintr-o specie existenta de care se separa reproductiv de la apritie  adica este un fenomen de emegenta biologica (evolutia darwnista intrarasiala sau specifia fiind altceva ) pe care nu stim inca sa-l explicam, eu avansand ipoteza gemenilor homozigoti de fapt fiecare clona celuilalt asa cum Eva din coasta lui Adam a  fost clona acestuia.
c) Deci noua specie nu apare imultan in mai multe locuri ci  fenomen emergnt intr-un loc si moment istoric dat. Noi nu m asistat inca la un asemenea eveniment ceea ce este normal aparitia uni noi specii necesitand pana la momentul emergentei(saltului calittiv) o perioada de mii de ani de acumulari evolutive darwiniste.

Intr-un lt topic am mi scris acestea dar  poate nu atat de succint

atanasu

O completare:

a) ...nu constituie nici o specie noua, nici  identic cu una din cele doua  specii antecesoare si nici un metis viabil si capabil de reproductie  ci de regula un animal asemanator cu parintii din cele doua specii diferite care nu se poate reproduce nici cu ei si nici altfel si deci nu creaza o linie evolutiva noua sau comuna uneia din speciile ce s-au hibridat.

calahan

Atanasu
Nu era vorba de aparitia speciilor biologice. Era vorba de algoritmul de la sfarsitul programului genetic evoluat, al sistemului viu, care face intoarcerea la inceputurile viului. Algoritm care il urmeaza toate formele viului.

atanasu

OK .Poate ca pe unii ii va intresa atunci conferinta:
Conferința
Știința pentru toți în epoca postgenomică
Mircea Iliescu, doctor în genetică, Universitatea din Cambridge
______________________________________________________________________
Miercuri, 2 noiembrie 2022, ora 17 | Aula Academiei Române, Calea Victoriei, 125

Virgil

#158
Citat din: atanasu din Octombrie 31, 2022, 02:00:21 PM
Speciatia : un punct pe I dar nu oresc sa discutam acest aspect si aici nu suntem la biologie dar:
a) Doua specii care se inmultesc doar sexuat si au sexe diferite:mascul si femela nu se pot inmultii cu alta speie chiar daca uneori la unele foarte apropiate evolutiv se produc hibridari(catarul si destule altele) dar rezultatul hibridarii nu constituie nici o specie noua nici  din speciia antecesoare  ci de regula un animal asemanator cu parintii din cele doua specii diferite care nu se poate reproduce si deci nu creaza o linie evolutiva noua sau comuna uneia din speciile ce s-au hibridat.

Virgil;
Orice specie noua se inrudeste cu o specie mai veche.
Extras din Wikipedia; "Omul are, în lumea de azi, două ,,rude" apropiate, genetic vorbind: cimpanzeul comun, Pan troglodytes (cel mai adesea numit, pe scurt, doar cimpanzeu), şi cimpanzeul pitic (Pan paniscus), numit şi bonobo (foto). Analizele genetice au arătat că aproape 99% dintre genele prezente la om se regăsesc şi la aceste specii de maimuţe."
In mod asemanator se intampla cu orice specie nou aparuta, iar gaina nu a fost o exceptie.


b) O specie noua apare brusc dintr-o specie existenta de care se separa reproductiv de la apritie  adica este un fenomen de emegenta biologica (evolutia darwnista intrarasiala sau specifia fiind altceva ) pe care nu stim inca sa-l explicam, eu avansand ipoteza gemenilor homozigoti de fapt fiecare clona celuilalt asa cum Eva din coasta lui Adam a  fost clona acestuia.
c) Deci noua specie nu apare imultan in mai multe locuri ci  fenomen emergnt intr-un loc si moment istoric dat. Noi nu m asistat inca la un asemenea eveniment ceea ce este normal aparitia uni noi specii necesitand pana la momentul emergentei(saltului calittiv) o perioada de mii de ani de acumulari evolutive darwiniste.

Intr-un lt topic am mi scris acestea dar  poate nu atat de succint

Virgil

Citat din: calahan din Octombrie 31, 2022, 01:56:16 PM
Dl Virgil
CitatTrebuie sa fim onesti si sa recunoastem ca pana acum ati sustinut sus si tare egalitatea dintre masa si sarcina.
Aici nu este adevarat ce spui. Eu am sustinut doar identitatea dimensionala masa-sarcina,

Virgil;
Din moment ce ati considerat ca sarcina se masoara tot in kg, inseamna ca sarcina ar fi identica cu masa, ceia ce nu este corect.


care am inteles si am vazut ca este demonstrat ca rezulta din identitatea efectului fizic de acceleratie, produs in spatiul din jurul surselor de masa sau de sarcina. Ia de exemplu acceleratia gravitationala, cu distributie sferic radiala, de la suprafata Pamantului,  de cam 10 (m/s2), acceleratie care este produsa de contributia a 1051 nucleoni. Pai o sarcina electrica, care ar produce o acceleratie de 10 m/s2), distribuita sferic radiar pe suprafata, corespunzatoare razei Pamantului, ar fi dupa socotelile mele babesti, de cam 10 mii de Coulombi. Ceeace ar corespunde cam la 1023 electroni. Adica cam cat numarul lui Avogadro. Si daca am avea egalitatea amplitudinilor acceleratiei produse de cela doua tipuri de surse, ar insemna de aici obligatoriu, egalitatea dintre ele? O socoteala riguroasa a acestei probleme ar putea-o face Atanasu, care am vazut ca a calculat greutatea universului si masa celei mai mici particule din univers. Dar pe dumnealui, se pare, ca nu il mai intereseaza problemele  de fizica, fiindca se ocupa mai mult de metafizica.

atanasu

#160
VIRGIL,
Sterg ce am scris si care se regaseste pe firul corespunzator. Succes acolo! :)

Virgil

Mi-ai cerut sa raspund prin da sau nu, si desigur este DA, insa trebuie sa adaug niste comentarii.
Interesante explicatiile date aici. Dar daca ai sa ai rabdare sa citesti ce am scris eu ai sa vezi ca  teoria lansata de mine este  logica si mai interesanta pentru ca demonstreaza ca si sistemele macrocosmice sunt cuantificate, ceia ce schimba mult teoriile cosmogonice privitor la aparitia sistemului solar si nu numai.

calahan

Dl Virgil
CitatEu am sustinut doar identitatea dimensionala masa-sarcina,
Virgil;
Din moment ce ati considerat ca sarcina se masoara tot in kg, inseamna ca sarcina ar fi identica cu masa, ceia ce nu este corect.
Eu nu am sustinut niciodata ca sarcina se masoara in Kg. Nu am pomenit niciodata de unitatile de masura. Am atras chiar atentia sa nu se confunde unitatile de masura cu dimensiunile fizice. Fiindca dimensiunile fizice rezulta din formule, din legile fenomenelor fizice. Din formula lui Gauss rezulta ca masa si sarcina au dimensiunea fizica  L3/T2. Pe cand unitatile de masura se stabilesc prin conventii. Pai unitatea de masa Kg-ul, s-a convenit sa fie masa unui volum de  1 decimetru cub de apa distilata=1litru. Coulombul nu stiu prin ce conventie s-a stabilit ca unitate de masura a sarcinii electrice. Unitatile de masura servesc la compararea efectelor fizice produse in diferite situatii, dar si la masurarea cantitatilor de substanta care produc acele efecte fizice. Nici nu vreau sa cred ca dumneata confunzi dimensiunile fizice ale marimilor fizice, cu unitatile lor de masura.

atanasu

#163
Desigur ca poate va fi cum spui. Eu l-am intrebat pe autor fara sa primesc raspuns, daca crede ca ce observa el se poate extinde la Galaxie sau Cosmos si deci Kant - Laplace sa devina universla insa separat de asta  te rog ; Deschide tu un fir intitulat "Studiul  Similitudini Sistemelor Micro si Macrocosmice " unde sa se poata discuta lucrarea ta, ca merita pe langa toate bazaconiile...
Si atunci voi muta acolo  postarea anterioara si se va putea discuta doar despre lucrarea ta adica sa stea bland dl Calahan .
Iar separa: Eu acum voi posta ceva pentru si ref la ion adrian dat afara de invidiosul electron  dar de fapt pastrat pe site (vezi lista participantilor care este data).

Virgil

Citat din: calahan din Noiembrie 01, 2022, 10:49:27 AM
Dl Virgil
CitatEu am sustinut doar identitatea dimensionala masa-sarcina,
Virgil;
Din moment ce ati considerat ca sarcina se masoara tot in kg, inseamna ca sarcina ar fi identica cu masa, ceia ce nu este corect.
Eu nu am sustinut niciodata ca sarcina se masoara in Kg. Nu am pomenit niciodata de unitatile de masura. Am atras chiar atentia sa nu se confunde unitatile de masura cu dimensiunile fizice. Fiindca dimensiunile fizice rezulta din formule, din legile fenomenelor fizice. Din formula lui Gauss rezulta ca masa si sarcina au dimensiunea fizica  L3/T2. Pe cand unitatile de masura se stabilesc prin conventii. Pai unitatea de masa Kg-ul, s-a convenit sa fie masa unui volum de  1 decimetru cub de apa distilata=1litru. Coulombul nu stiu prin ce conventie s-a stabilit ca unitate de masura a sarcinii electrice. Unitatile de masura servesc la compararea efectelor fizice produse in diferite situatii, dar si la masurarea cantitatilor de substanta care produc acele efecte fizice. Nici nu vreau sa cred ca dumneata confunzi dimensiunile fizice ale marimilor fizice, cu unitatile lor de masura.
Bine, atunci va rog sa stabiliti aici in ce unitate de masura doriti sa masurati atat masa cat si sarcina electronului, si care sunt valorile efective ale acestora?