Dl Virgil
Mi-aduc aminte ca pana nu am citit acest fisier, nu mi-a trecut niciodata prin minte ca ar trebui sa existe o explicatie, un mecanism care sa lamureasca aparitia fotonilor gama de energie mai mica decat a fotonului incident, din teoria lui Compton. Intro teorie mai veche a efectului fotoelectric, considera ciocnirea plastica a fotonului cu electronul. Ciocnire care ar fi dus si la accelerarea electronului dar si la cresterea masei electronului cu 3/4 din masa fotonului. Fara niciun foton de energie si frecventa mai mica. Si ca sa functioneze legile conservarii, numai un sfert din energia cinetica a fotonului s-ar gasi in energia cinetica a electronului. Dar asta nu putea sa fie adevarat. Fiindca cresterea masei electronului ar fi insemnat cresterea energiei de repaus a electronului, cu cresterea frecventei proprii. Teoria asta noua imi pare ca ar corespunde cu datele experimentale. Dar vad ca dumneata ai o altfel de reprezentare a mecanismului. Nu este vorba de ruperea semiundelor. As zice ca este vorba de alungirea semiundelor. Este vorba ca in campul intens dintre nucleu si electron, din fotonul incident s-ar naste doi fotoni egali ca masa si energie, dar cu frecventa pe jumatate din frecventa fotonului incident. Vad ca dumneata esti tributar conceptiei relativiste, care zice ca fotonul este unda fara masa. Dar formulele spun ca fotonul are masa egala cu masa particulei din care se naste, prin mecanismul anihilarii. Fotonul nu poate sa fie unda, fiindca in vid nu poate functiona mecanismul undelor, fiindca are inertie care inpiedica aparitia retroradiatiei ceruta de mecanismul undelor. Iar sinfazarea campului electric cu cel magnetic arata, far niciun dubiu ca nu exista transformarea succesiva a unei forme de energie in alta. Asa cum cere mecanismul undelor.