Dl Virgil
M-am gandit ca postarea dumitale, cu afirmatia aceea transanta, imi spune mie ca esti un relativist convins. In aceasta situatie dumneata nu mai poti sa fii obiectiv. O sa fii doar partinitor si nu o sa admiti niciodata idei sau teorii care contrazic relativitatea. Asa ca imi este clar, ca nu o sa admiti niciodata ca ecuatia relativista a gravitatiei ar fi o ecuatie metafizica. Dar nici nu te interteseaza ce ar fi gresit in analiza dimensionala de acolo. Dumneata daca nu te-ai ocupat de studiul inertiei, translatiei, rotatiei si fortelor, exact cum face relativitatea, ai ajuns cumva la concluzia ca toate aceste fenomene omniprezente, ar fi efecte ondulatorii, produse de interferentele undelor emise de sistemele armonice ale universului. Teoria asta a mecanicii ondulatorii, am vazut pe internet ca ar fi inventat-o sau ar fi descoperit-o Erwin Schrodinger. Am vazut undeva era data formula celebra a dumnealui. In ultimul termen din ecuatie am gasit ca relatia (m.c/h)2, ar fi suprafata reciproca (L-2)). Dar Fi-ul cu care se inmulteste, nu stiu ce este, ce dimensiuni fizice are. Si nu pot sa spun daca este fizica sau metafizica. Ce m-a surprins placut in lucrarea dumitale, este relatia pentru energia campului magnetic. Wmg=(B.H).V. Fiindca intradevar produsul B.H este presiune, fiindca B=1/t; H=v.a=(l/t).(l/t2. si produsul lor face l2/t4=(l/t2)2=a2=p. Si presiunea p inmultita cu volumul V face energia W=p.V. Chiar cautam de mult o relatie pentru energia campului magnetic. M-am mai gandit ca un fel de echivalare a marimilor electrice si magnetice, cu marimile mecanice, asa cum ai cautat si dumneata, face cam toate sistemele de masura. Fiindca scrie doar toate marimile fizice in unitati mecanice, in MLT. Dar mie mi se pare ca sistemul bidimensional este cel mai simplu. Fiindca reduce toate marimile fizice la frecvente, viteze si acceleratii. Adica la marimi mecanice. Si folosindul in permanenta, am ajuns la concluzia ca este infailibil si nu baga deloc erori si incoerente. Si de aceea sunt convins ca sistemul bidimensional va fi sistemul de masura al viitorului.