Am preferat aceasta categorie considerind-o mai "prietenoasa" novicilor ca mine,interesati de acest gen de teme dar mai putin pregatiti in raport de 'greii" care sustin acest forum

Asadar ,am devenit preocupat de acest subiect in masura in care am realizat o interesanta similitudine intre ceea ce demonstreaza diviziunile spatiului si ceea ce demonstreaza in egala masura diviziunile timpului.Consistenta spatiului pare sa certifice filosofia celor ce sustin ca lumea e o iluzie(mai putin iluzorie probabil pe o stea neutronica) caci e de notorietate imensul gol fie si din interiorul unui atom.Dar interesant mi s-a parut ca si diviziunile timpului pot duce cam la acelasi rezultat...caci prezentul nu poate fi o ora,(caci la jumatatea ei ar contine jumatate de ora de trecut +jumatate de ora de viitor),nu poate fi nici un minut, nici o secunda(pe acelasi principiu)...poate fi in final doar o...singularitate.Iar acea singularitate oare nu contine in egala masura si trecut si viitor?!Poate ptr. a ne apropia mai mult de intelegerea acestor mistere ar trebui sa alegem o locatie unde spatiul este cit poate fi el de plin(cel putin o gaura neagra),si unde comform conceptului indivizibil spatiu-timp, timpul ar fi deasemeni "plin".Si...paradoxal,ce poate fi mai consistent decit un timp"zero", adica un timp cit o vesnicie,fara trecut si fara viitor sau cu tot cu trecut si viitor?!Trecut ,prezent si viitor inchis intr-un cerc apropiat de viteza luminii ?!Impresia mea este ca daca vrem sa intelegem cu cele mai mari sanse de reusita-acest concept,poate ar trebui sa-l analizam la cel mai mic nivel al diviziunilor, respectiv in punctul de singularitate conexa spatiu-timp.Marturisesc ca o anumita intimplare m-a facut sa gindesc la "utopia amintirilor despre viitor",un cutremur pe care "il anticipasem"intr-un cosmar cu 3 zile inainte de a avea loc.Nu ma-ndoiesc ca unora dintre dumneavoastra acest gen de abordare le-ar putea parea cel putin puerila,dar .in opinia mea -la 2 ani de la ultima mentiune de gen,acest subiect este departe de a-si fi epuizat misterul.La urma urmei aceeasi abordare am avut si in hibele teoriei big-bang-ului dezvoltata in chip magistral de Atanasu