poti sa faci o critica logica consistenta a primei teoreme emisa de Euclid si anume cea referitoare la triunghiul echilateral si apoi sa-mi spui daca faptul ca are unghiuri egale rezulta din teorema asta nr 1.
Nu, din teorema asta (I-1) nu rezulta asa ceva (egalitatea unghiurilor), ci doar faptul ca e posibil sa se construiasca (cel putin) un triunghi echilateral, pentru orice pereche de puncte distincte.
Desigur ca in geometria neutra se poate demonstra ca intr-un triunghi echilateral cele trei unghiuri sunt congruente, dar e nevoie de mai mult decat de teorema I-1, care doar asigura existenta triunghiurilor echilaterale si nimic altceva.
Asadar dupa ce imi raspunzi la cererea de mai sus poti sa intrerupi discutia pe postulat si sa realizezi aceasta performanta logico-geometrica.
Se pare ca ai un standard destul de putin exigent pentru ceea ce numesti "performante logico-geometrice".
Dar te-as ruga sa o faci cu forte proprii fara sa te bazezi pe documentare care poate stiu eu o fi existand.
De ce? Ce importanta are pentru tine acest lucru? Pana la urma, cand oricine scrie pe acest forum si prezinta argumente, sursa lor e irelevanta. Ceea ce conteaza este capacitatea celor care prezinta argumente
sa le explice, sa le "apere", sa le completeze la nevoie, cand survin intrebari si nelamuriri.
Dovada ca nu apelezi la documentare se face in mare masura daca rezolvi relativ repede aceasta problema caci eu nu am gasit in cateva zile nimic.
Ciudate criterii ti-ai ales pentru astfel de "dovezi".
e-