Asadar:
Am scris anterior: "Punctul O fiind oriunde pe plan si dreptele AO si BO putand sa ia toate valorile unghiulare reale posibile de pe o axa cu numere reale intre 0 si Pi(180 grade)."
Daca unghiurile facute de AO si de BO cu dreapta secanta,d pot lua orice valoare in intevalul deschis mentionat adica zero -180 de grade evident ca si suma lor poate lua orice valoare de la 0 la 360.
Repet, unghiurile respective pot lua
individual orice valoare in acel interval, dar cand ai o
pereche de drepte AO si BO, intre ele este o constrangere (ele
trebuie sa se intersecteze in O) si in acest caz nu rezulta ca poti avea orice pereche de valori pentru cele doua unghiuri, oricat ai plimba punctul O prin plan.
Deci ca sa fie si mai clar: Cand alegi prima dreapta dintre cele doua, sa zicem a = AO, poti alege orice unghi vrei din intervalul deschis (0; Pi) radiani cu dreapta de referinta "d". Cand insa te uiti la a doua (sa o notam cu "b"), deoarece ea trebuie sa treaca prin B si prin O (O fiind un punct de pe dreapta "a"),
ea nu mai poate fi pozitionata a-priori oricum vrei tu. Ai o constrangere de respectat, anume dreapta "b" trebuie sa treaca prin O.
Deci, ce ai tu de demonstrat este ca, respectand aceasta constrangere pentru perechea de drepte "a" si "b" (sau AO si BO), poti totusi obtine orice suma de unghiuri in intervalul deschis (0; Pi) radiani. Poti face asta, sau nu?
Cele care insumate fac peste 180 au suplimente care insumate sunt sub 180 grade(dreptele se rotesc in jurul punctului A sau B si care sunt laturi ale triunghiurilor AOB prin constructie pentru orice combinatie a sumei unghiurilor cu secanta d mai mica de 180 grade.
Inca o data: daca ai putea alege cele doua drepte
liber, fara nicio constrangere, ai putea avea suma celor doua unghiuri interioare cu orice valoare in intervalul deschis (0; Pi) radiani. Dar tu ai de respectat constrangerea ca cele doua drepte trebuie sa se intersecteze. Cu aceasta constrangere nu rezulta de niciunde ca poti obtine orice valoare pentru suma celor doua unghiuri interioare.
Tocmai asta e problema, ca desi stim ca dreptele care fac unghiuri interioare cu suma de Pi radiani sunt paralele, nu rezulta ca
doar acea suma de unghiuri produce drepte paralele. Adica, e posibil ca si pentru sume diferite (ne referim la cele mai mici de Pi radiani) dreptele sa fie paralele, adica sa nu se intersecteze, adica sa nu apara niciodata in "inventarul tau virtual" de triunghiuri. Si pentru
ca e posibil (pana nu se demonstreaza ca ar fi imposibil) ca doua drepte sa fie paralele si suma unghiurilor sa fie diferita (mai mica) de Pi radiani, rezulta ca e posibil ca in toata colectia ta virtuala de triunghiuri sa nu ai toate valorile de sume de unghiuri, asa cum pretinzi. Si pana nu
demonstrezi ca le ai pe toate, pretentiile tale laudaroase sunt complet nule.
Cum in aceasta colectie nu poate lipsi nici-o suma din infinitatea de sume posibile si toate sunt apartinatoare infinitatii de triunghiri
Si totusi pot lipsi sume, datorita constrangerii din colectia ta de a avea doar perechi de drepte care
se intersecteaza. Deoarece e posibil sa existe drepte paralele care sa nu aiba suma celor doua unghiuri exact Pi radiani (inca nu s-a eliminat aceasta posibilitate), inseamna ca e posibil sa fie o plaja de valori a acelei sume pe care sa nu le poti acoperi cu
triunghiurile tale in care cele doua drepte
nu pot fi paralele.
nu este posibil sa am o pereche de drepte AO1 si AO2 care sa aibe suma unghiurilor facute cu AB mai mica de 180 grade dar in acelasi timp sa nu se intalneasca niciodata una cu cealalta.
Ba este posibil, pana nu demonstrezi ca e imposibil. Argumentatia ta de pana acum, fiind nula, nu demonstreaza asta, deci pana una alta tot la laudarosenie grautita ai ramas.
Deci mai pe scurt: Planul fiind acoperit oricum numai de triunghiuri care evident ca respecta I-17,
Chiar daca "acoperi" planul cu triunghiuri, asta nu implica faptul ca nu exista drepte paralele care sa treaca prin A si B. Tu chiar nu iti dai seama ce enormitati debitezi?
orice punct din plan fiind varf al onor triunghiuri care acopera orice suma posibila de unghiuri din care nu poate lipsi orice nmar real intre 0 si 180
Din pacate, inca nu ai demonstrat ca suma celor doua unghiuri poate avea toate valorile din acel interval deschis. Dreptele paralele care nu trebuie sa respecte
constrangerea colectiei tale virtuale sunt "calcaiul lui Ahile" in cazul argumentului tau care astfel devine complet nul.
nu poti gasi o situatie care sa nu fie marcabila in acasta colectie si deci nici o siyiatie in care postulatul euclidian sa nu fie indeplinit.
Din pacate, tu afirmi (cu laudarosenie gratuita) ca poti demonstra ca nu se poate, deci tu trebuie sa demonstrezi asta. (
Tu trebuie sa demonstrezi imposibilitatea). In niciun caz nu afirm eu ca sigur se poate, ca sa fie nevoie sa demonstrez eu
posibilitatea. (Si inainte sa sari in sus ca e doar un sofism ceea ce spun, te avertizez ca acesta e un principiu al logicii pe care daca nu-l respect, te faci singur de ras. Deci citeste cu atentie pana intelegi exact ce spun).
Eu pana acum ti-am dat de fiecare data argumente prin care iti arat ca atata timp cat e posibil sa am drepte paralele care nu fac cu o secanta comuna suma de unghiuri fix Pi radiani, toate povestile tale sunt doar povesti in vant.
Deci asa stau lucrurile el este valid de aceea si nu prin postulare .
Nu, stai linistit ca nu asa stau lucrurile. Pana acum nu ai reusit sa arati ca propozitia aceea din postulatul 5 al lui Euclid e adevarata pe baza primelor 4 postulate si a ceea ce rezulta din ele.
Nu-ti cer sa fii de acord cu mine.
Foarte bine ca nu imi ceri, pentru ca nu asa se argumenteaza. Fiecare isi prezinta argumentele si demonstratiile pe care le are si logica decide care sunt corecte si care nu. De aceea toate argumentele trebuie analizate si scoase in evidenta (si desigur corectate) eventualele erori continute in ele.
Eu cel putin in cer (iti ceream inainte sa demonstrezi ca esti la fel de laș ca prea-credinciosul) sa analizezi contra-argumentele mele si sa-mi indici exact
de ce le respingi, indicand precis ce erori gasesti tu in ele. Daca le respingi fara sa fii capabil sa indici erori in ele, atunci te descalifici singur demonstrand doar lipsa ta de integritate intelectuala.
Intele exact cum gandesti ca eu nu am dreptate dar asta este.
Ba stai tu linistit ca sigur nu intelegi cum gandesc (desi incerc de atata timp sa-ti prezint argumentele mele), pentru ca daca ai intelege, nu ai mai repeta mereu aceleasi erori de logica pe care ti le subliniez cu fiecare ocazie.
Eu am aruncat o manusa geometrica cu sau fara non sequitururile tale.
Din pacate, erorile de tip
non sequitur sunt ale tale. Daca poti cita vreo eroare de acest fel din argumentatia mea, te invit sa o faci. Pana atunci, asuma-ti erorile si mai incet cu tupeul ca te faci singur de ras.
Cat despre "manusa aruncata", ti-am ridicat-o cu fiecare ocazie si am argumentat de ce "provocarea" ta e doar o laudarosenie dizgratioasa, bazata se vede nu doar pe lipsa de notiuni elementare de logica, dar si pe o lipsa de integritate intelectuala care pentru mine chiar a fost o surpriza foarte neplacuta.
Maine nu voi prezenta raspunsuri la astfel de obiectii de care este plina discutia noastra ci doar ce sustin eu iar tu nu are rost sa ma mai contrazici
Stai tu linistit ca nu pentru tine e contributia mea in acest topic, ci pentru toti cei care ar putea fi interesati de subiect. Tu ai declarat deja ca esti nu doar incapabil, dar
nici macar nu esti dispus sa-ti corectezi erorile, deci iti va folosi aceasta discutie cat unui stalp de telegraf. Tu vei continua cu aceleasi erori de gandire si argumentare, si chiar sunt curios ce matematician cu patalama te va aplauda pentru "contributiile tale originale pe un taram virgin".
ca ai facut-o suficient si nici tu nu mai ai ce spune in plus.
Mai dar cat tupeu si nesimtire! Daca tu nu mai ai nimic de spus, si nu esti dispus sa analizezi argumentele mele si sa-mi arati din cauza caror erori gasite de tine le respingi, asta nu inseamna ca nici eu nu mai am ce spune in plus. Tie chiar nu ti-e rusine sa faci astfel de afirmatii? Ei bine, daca ai obraz atat de gros si nu ti-e rusine, iti spun eu ca ar trebui sa-ti fie rusine!
e-